Havenstad Hull en de veerbootterminal in East Yorkshire

Hull in East Yorkshire, Engeland Boeken Met de boot van Rotterdam naar Hull in Engeland The Deep in Hull, East Yorkshire Humber Bridge in East Yorkshire, Engeland Beverley Minster in East Yorkshire, Engeland Yorkshire Wolds in Engeland Sewerby Hall in East Yorkshire, Engeland

Informatie, hotels en appartementenHull Maritime Museum in Engeland

Kingston-upon-Hull (zoals de stad voluit heet) is een havenstad in het graafschap East Yorkshire. Het heeft ongeveer 250 duizend inwoners en hier arriveren bijvoorbeeld ook veerboten vanuit Nederland en België. Het is een industriestad maar heeft ook behoorlijk wat bezienswaardigheden in de vorm van musea, historische gebouwen en schepen. U vindt er bijvoorbeeld het Hull Maritime Museum, het Wilberforce House, het schip de Arctic Corsair en het zee-aquarium The Deep. Locaties die buiten de stad liggen maar die u wellicht ook zou willen bezoeken zijn bijvoorbeeld de Beverley Minster en historische landhuizen als Burton Agnes, Burton Constable en Sewerby Hall. De kliffen van Flamborough Head en het aangrenzende natuurreservaat van de Bempton Cliffs ligt ook relatief in de buurt. Een eindje ten noordwesten van Hull vind u het fraaie glooiende landschap van de Yorkshire Wolds en iets verder zelsf het North York Moors National Park. De haven van deze stad is de plek waar de veerboten vanuit Rotterdam en Zeebrugge arriveren. Lees daarvoor het laatste tabblad. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en appartementen in Hull.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Hull

Enkele bestemmingen in de buurt

Scarborough York Lincoln

Met de boot naar Hull

U kunt zowel vanuit Nederland als België de veerboot nemen naar Hull. Beiden reizen reizen duren 12 uur en in allebei de gevallen overnacht u op de boot. In Nederland vertrekt de boot vanuit Europoort in de buurt van Rotterdam en in België vanuit de haven van Zeebrugge. U kunt vanzelfsprekend auto of bijvoorbeeld camper meenemen maar u kunt ook alles met het openbaar vervoer doen. Zowel naar de havens op het vasteland als vanuit de haven van Hull naar het centrum van die stad rijden bussen. Vanaf hier kunt u bijvoorbeeld in 1,5 uur met de trein naar de historische stad York (wel één keer overstappen) of in dezelfde tijd naar de badplaats Scarborough in North Yorkshire maar dan zonder over te stappen. Kijkt u hieronder voor de mogelijkheden:


Boot Rotterdam - Hull Trein in Engeland Boot Zeebrugge - Hull
Terug naar:

→ Alles over Lincolnshire en East Yorkshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Lincolnshire en East Yorkshire