Drymen, Balmaha en Loch Lomond - Schotland

Loch Lomond in Schotland Conic Hill bij Balmaha en Loch Lomond, Schotland Boeken Loch Ard in de Trossachs, Schotland Loch Katrine in de Trossachs, Schotland Rowardennan bij Loch Lomond in Schotland Ben Lomond in Schotland Luss langs Loch Lomond in Schotland Loup of Fintry in Schotland Glasgow in Schotland Rondreis door de Westelijke Hooglanden en Argyll Rondreis door de Highlands, Skye en Loch Ness

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenBalmaha aan Loch Lomond, Schotland

Drymen is een klein dorp in het zuidoostelijke deel van het grote Loch Lomond & the Trossachs National Park. Het nationale park is over het algemeen bergachtig maar het gebied rondom het dorp is een heel stuk vlakker. Balmaha is ook een klein dorpje maar ligt 6 kilometer verderop en aan de oostoever van Loch Lomond. Hier vindt u het bezoekerscentrum van het nationale park en hier kunt u ook meegaan op boottochten over het meer of bijvoorbeeld naar het mooie Inchcailloch island. U zult hier vooral vakantie willen vieren vanwege de natuur en de wandelmogelijkheden. Op één van de foto's ziet u ook de Loup of Fintry. Deze watervallen liggen een eindje buiten het nationale park. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Drymen en omgeving.


Wandelen in Drymen

Het Loch Lomond & the Trossachs National Park biedt uiteraard prima mogelijkheden om te wandelen. Zo liggen beide plaatsen langs de West Highland Way, Schotland's beroemdste meerdaagse wandelroute en is Drymen ook nog eens het begin of eindpunt van de Rob Roy Way. Dat is ook een meerdaagse route maar dan door het oostelijke deel van het nationale park en langs Loch Tay. Die route eindigt in Pitlochry. Daarnaast zijn er ook enkele mooie relatief korte wandelingen te maken, bijvoorbeeld naar Conic Hill en op Inchcailloch island, te bereiken via Balmaha.

Meer info: Rob Roy Way | West Highland Way | Routes rond Balmaha, Drymen en Luss


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Drymen

Enkele bestemmingen in de buurt

Luss Callander Glasgow

Reis plannen naar Drymen

Er zijn verschillende manieren om naar Drymen te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 3 uur 45 minuten rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren. Er varen ook waterbussen tussen verschillende locaties aan de oevers van het grote Loch Lomond. Zo kunt u vanaf Balmaha met de waterbus naar Luss aan de westoever varen.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Western Highlands
→ Hotels en vakantiehuizen in de Western Highlands