Drymen, Balmaha en Loch Lomond - Schotland

Loch Lomond in Schotland Conic Hill bij Balmaha en Loch Lomond, Schotland Boeken Loch Ard in de Trossachs, Schotland Loch Katrine in de Trossachs, Schotland Rowardennan bij Loch Lomond in Schotland Ben Lomond in Schotland Luss langs Loch Lomond in Schotland Loup of Fintry in Schotland Glasgow in Schotland Rondreis door de Westelijke Hooglanden en Argyll Rondreis door de Highlands, Skye en Loch Ness

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenBalmaha aan Loch Lomond, Schotland

Drymen is een klein dorp in het zuidoostelijke deel van het grote Loch Lomond & the Trossachs National Park. Het nationale park is over het algemeen bergachtig maar het gebied rondom het dorp is een heel stuk vlakker. Balmaha is ook een klein dorpje maar ligt 6 kilometer verderop en aan de oostoever van Loch Lomond. Hier vindt u het bezoekerscentrum van het nationale park en hier kunt u ook meegaan op boottochten over het meer of bijvoorbeeld naar het mooie Inchcailloch island. U zult hier vooral vakantie willen vieren vanwege de natuur en de wandelmogelijkheden. Op één van de foto's ziet u ook de Loup of Fintry. Deze watervallen liggen een eindje buiten het nationale park. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Drymen en omgeving.

Wandelen

Het Loch Lomond & the Trossachs National Park biedt uiteraard prima mogelijkheden om te wandelen. Zo liggen beide plaatsen langs de West Highland Way, Schotland's beroemdste meerdaagse wandelroute en is Drymen ook nog eens het begin of eindpunt van de Rob Roy Way. Dat is ook een meerdaagse route maar dan door het oostelijke deel van het nationale park en langs Loch Tay. Die route eindigt in Pitlochry. Daarnaast zijn er ook enkele mooie relatief korte wandelingen te maken, bijvoorbeeld naar Conic Hill en op Inchcailloch island, te bereiken via Balmaha.

Meer info: Rob Roy Way | West Highland Way | Routes rond Balmaha, Drymen en Luss


De locatie van Drymen

Enkele bestemmingen in de buurt

Luss Callander Glasgow

Mogelijkheden om naar Drymen en Balmaha te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Drymen te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Schotland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 3 uur 45 minuten rijden. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 5 uur 15 minuten rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire.

Er is geen treinverkeer naar deze twee plaatsen maar er rijden wel bussen. Vanuit Drymen rijden bijvoorbeeld bussen naar Balmaha, Balloch, Alexandria, Milngavie en ook Glasgow. Het dichtstbijzijnde treinstation staat in Balloch. Er varen ook waterbussen tussen verschillende locaties aan de oevers van het grote Loch Lomond. Zo kunt u vanaf Balmaha met de waterbus naar Luss aan de westoever varen. Kijk hier voor de dienstregelingen van de waterbus.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Western Highlands
→ Hotels en vakantiehuizen in de Western Highlands
→ Bezienswaardigheden in de Western Highlands