Loch Lomond & the Trossachs National Park

Loch Lomond in Schotland Ben Lomond in Schotland Loch Katrine in de Trossachs, Schotland Luss langs Loch Lomond in Schotland Loch Long in Schotland

Bezoek één van de twee nationale parken van Schotland

De westelijke hooglanden van Schotland is geen officiële benaming van een gebied maar is de regio waar de meerdaagse wandelroute de West Highland Way doorheen trekt. Het gebied behoort tot de Grampian Mountains en is dus bergachtig. Hier vindt u ook het Loch Lomond & the Trossachs National Park, een gebied dat vernoemd is naar twee locaties in het park. De eerste is het grote meer en het tweede, The Trossachs, het gebied in het oostelijke deel van het park. Daar liggen veel meer meren maar wel allemaal van een kleiner formaat, zoals bijvoorbeeld Loch Katrine, Loch Achray en Loch Ard. Populaire uitvalsbases voor dit specifieke gebied zijn Callander en Drymen. Dit is ook het gebied waar de paden van de Rob Roy Way te vinden zijn.

Drymen is ook een goede bestemming voor het gebied rond Loch Lomond. Het ligt in tegenstelling tot plaatsen als Balmaha, Balloch, Ardlui en Luss niet direct bij het meer. Luss is overigens een mooi conservatiedorpje aan de westoever. Daar tegenover aan de oostoever kunt u bijvoorbeeld de Ben Lomond opwandelen. Dat is vlakbij Rowardennan waar de West Highland Way ook langs trekt, eenwijdig aan het meer. Die wandelroute trekt ook verder noordwaarts door Glen Coe om te eindigen in Fort William. Naast bergen en meren zijn er ook de nodige bossen, bijvoorbeeld in het Queen Elizabeth Forest Park in het oosten en het Argyll Forest Park in het westen. In dit laatste park kunt u bijvoorbeeld ook de Benmore Botanic Garden bezichtigen, één van de weinige bezienswaardigheden, afgezien van de prachtige natuur uiteraard. Deze tuin is fraai gesitueerd in een bergachtige streek, bij het smalle Loch Eck en niet ver van de grotere Clyde. Op de pagina hieronder kunt u een uitgebreide interactieve kaart bekijken met daarop allerlei bezienswaardigheden in dit deel van Schotland.

Bezienswaardigheden in de Western Highlands + kaart

Plaatsen om te gaan kijken en/of overnachten

Luss Balmaha Callander

groen vlak Killin groen vlak

Kaart van Loch Lomond & the Trossachs National Park

Kaart van Loch Lomond and the Trossachs National Park in Schotland

Kijk dus op deze pagina voor een interactieve kaart met aanklikbare icoontjes:

Bezienswaardigheden in de Western Highlands + kaart