Callander in de Trossachs - Schotland

Callander in Schotland Boeken Loch Ard in de Trossachs, Schotland Loch Katrine in de Trossachs, Schotland Loch Lomond in Schotland Stirling Castle in Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenWandelaars op Ben A'an in de Trossachs, Schotland
Callander is een dorp en een populaire bestemming in the Trossachs. Dit gebied is onderdeel van het Loch Lomond and the Trossachs National Park, een gebied dat gekenmerkt wordt door bossen, bergen, heuvels en dat alles rondom enkele mooie meren als Loch Katrine, Loch Ard en Loch Achray. De dichtstbij gelegen meren zijn Loch Venachar en Loch Lubnaig. Het dorp ligt aan de rivier de Teith, in het raadsgebied Stirling en heeft ongeveer 3 duizend inwoners. U zult hier vooral vakantie willen vieren vanwege de natuur en de wandelmogelijkheden. Voorbeelden van bezienswaardigheden verder weg zijn bijvoorbeeld het Blair Drummond Safari park, Doune Castle en het prachtige Stirling Castle. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Callander.

Wandelen in Callander

Dit oostelijke deel van het nationale park is een mooi wandelgebied. Zo komt de Rob Roy Way, een meerdaagse wandelroute hier ook langs. Die route loopt tussen Pitlochry en Drymen en gaat deels door het Loch Lomond & the Trossachs National Park. Daarnaast zijn er vanuit Callander ook andere mooie wandelingen te maken zoals bijvoorbeeld naar de Jubilee Cairn en twee watervallen die vlakbij te zien zijn, namelijk de Bracklinn Falls en de Falls of Leny. Op de foto ziet u de berg Ben A'an, gesitueerd vlakbij Loch Katrine.

Meer info: Rob Roy Way | Routes rond Callander en in de Trossachs


De locatie van Callander

Enkele bestemmingen in de buurt

Balmaha Killin Stirling

Mogelijkheden om naar Callander te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Callander te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Schotland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 3,5 uur rijden.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 5 uur 15 minuten rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire. Er rijden geen treinen in dit deel van het nationale park maar u kunt wel gebruik maken van de bus, bijvoorbeeld naar Stirling en in de zomer ook naar een hoop andere plaatsen als Killin, Crianlarich, Perth, Oban, Glencoe, Fort William en Edinburgh.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Western Highlands
→ Hotels en vakantiehuizen in de Western Highlands
→ Bezienswaardigheden in de Western Highlands