Callander in de Trossachs - Schotland

Het dorp Callander in Schotland Boeken Loch Ard in de Trossachs, Schotland Loch Katrine in de Trossachs, Schotland Het dorpje Strathyre in Schotland Loch Lomond in Schotland Stirling Castle in Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenWandelaars op Ben A'an in de Trossachs, Schotland
Callander is een dorp en een populaire bestemming in de Trossachs. Dit gebied is onderdeel van het Loch Lomond and the Trossachs National Park, een gebied dat gekenmerkt wordt door bossen, bergen, heuvels en dat alles rondom enkele mooie meren als Loch Katrine, Loch Ard en Loch Achray. De dichtstbij gelegen meren zijn Loch Venachar en Loch Lubnaig. Het dorp ligt aan de rivier de Teith, in het raadsgebied Stirling en heeft ongeveer 3 duizend inwoners. U zult hier vooral vakantie willen vieren vanwege de natuur en de wandelmogelijkheden. Voorbeelden van bezienswaardigheden verder weg zijn bijvoorbeeld het Blair Drummond Safari park, Doune Castle en het prachtige Stirling Castle. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Callander.


Wandelen in Callander

Dit oostelijke deel van het nationale park is een mooi wandelgebied. Zo komt de Rob Roy Way, een meerdaagse wandelroute hier ook langs. Die route loopt tussen Pitlochry en Drymen en gaat deels door het Loch Lomond & the Trossachs National Park. Daarnaast zijn er vanuit Callander ook andere mooie wandelingen te maken zoals bijvoorbeeld naar de Jubilee Cairn en twee watervallen die vlakbij te zien zijn, namelijk de Bracklinn Falls en de Falls of Leny. Op de foto ziet u de berg Ben A'an, gesitueerd vlakbij Loch Katrine.

Meer info: Rob Roy Way | Routes rond Callander en in de Trossachs


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Callander

Enkele bestemmingen in de buurt

Balmaha Killin Stirling

Reis plannen naar Callander

Er zijn verschillende manieren om naar Callander te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 3,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Western Highlands
→ Hotels en vakantiehuizen in de Western Highlands