Het stadje Buxton in Derbyshire - Peak District

Buxton Crescent in Derbyshire Buxton in Derbyshire Pavilion Gardens in Buxton, Engeland Boeken Tissington Trail in Derbyshire Monsal Trail in het Peak District Cressbrook Mill in het Peak District Parkhurst Hill in Derbyshire White Peak in Derbyshire Hartington in Derbyshire Bakewell in Derbyshire Chatsworth House in Derbyshire Haddon Hall in Derbyshire The Roaches in Staffordshire Castleton in het Peak District Rondreis door Peak District en West Yorkshire in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Buxton in Derbyshire, Peak District

Buxton is het hoogst gelegen marktstadje van Engeland, heeft ongeveer 22 duizend inwoners en wordt omringd door het fraaie heuvelachtige Peak District National Park. Het is van oudsher een 'spa town' vanwege de thermale bronnen en is daarom ook al lang een populaire bestemming. Dit deel van het land behoort tot het graafschap Derbyshire. Aangezien het omringd is door het heuvelachtige nationale park kunt u er prima wandelen en mooie landschappen bekijken maar in Buxton zult u ook mooie gebouwen kunnen zien zoals de Devonshire Dome (restaurant, café en spa), het Buxton Opera House en enkele bezienswaardigheden kunnen bezoeken zoals de prachtige Pavilion Gardens, het lokale museum en Poole's Cavern, een ondergronds grottencomplex. Voorbeelden van attracties een eindje buiten het stadje zijn Lyme Park, Peveril Castle en het Macclesfield Silk Museum. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Buxton.


Tissington Trail & Monsal Trail

Het Peak District is een prima gebied om in te lopen. Er zijn verschillende valleien en heuvels die u kunt bewandelen. Eén zo'n route is de Tissington Trail. Dat is niet alleen een wandelroute maar vooral een fietsroute tussen Buxton en Ashbourne. Het is een route van 21 kilometer en ligt voor een groot deel langs een oude spoorlijn die dus niet meer in gebruik is. Dat geldt ook voor het Monsal Trail, die begint even ten westen van het stadje in Blackwell Mill en eindigt in het dorp Bakewell (niet ver van Chatsworth House). Dit is een route van 13,5 kilometer en komt ook langs een punt waarop je fraai uitzicht hebt op Cressbrook. Dat is een modeldorpje, vroeger ontworpen rondom de katoenfabriek. Dat pand staat er nog maar doet geen dienst meer als katoenspinnerij. Als u van mooie dorpjes en gebouwen houdt, bekijk dan vooral het wandelverslag van Ashford-in-the-Water naar Rowsley. U kunt gebruik maken van de bus om op het beginpunt te geraken en ook om terug te keren in Buxton.

Meer info: Tissington Trail | Monsal Trail | Ashford - Rowsley via Bakewell en Chatsworth House


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Buxton

Enkele bestemmingen in de buurt

Buxton Edale Hartington

Reis plannen naar Buxton

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Buxton te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Zo kunt u vanaf Duinkerke of Calais naar het zuidoosten varen, via Hoek van Holland naar Harwich in het oosten of van Rotterdam en Zeebrugge naar Hull verder naar het noordoosten. De langste overtocht is naar Hull maar de autorit naar Buxton is dan wel weer het kortst, namelijk minimaal 2,5 uur. Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt. Voor de hand ligt dan een vlucht naar Manchester Airport. Vanaf die luchthaven kunt u in ongeveer 1,5 uur rechtstreeks met de bus naar Buxton reizen. Dat kan ook met de trein al moet u dan in de stad Manchester een keer overstappen. De reis duurt wel ongeveer net zo lang. Buxton is het einde van de spoorlijn. Uitstapjes met de bus zijn ook mogelijk, bijvoorbeeld naar Hartington, Ashbourne, Bakewell en Matlock.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over het Peak District
→ Hotels en vakantiehuizen in het Peak District