Edale en Castleton in Derbyshire - Peak District

Edale in Derbyshire Boeken Castleton in het Peak District Peveril Castle in het Peak District Hope Valley in het Peak District Great Ridge in het Peak District Mam Tor in het Peak District, Derbyshire Ladybower Reservoir in het Peak District Derwent Edge in het Peak District, Derbyshire Bamford Edge in het Peak District, Derbyshire Owler Tor in het Peak District Chatsworth House in Derbyshire Rondreis door Peak District en West Yorkshire in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenWandelen in het Peak District, Derbyshire


Edale en Castleton zijn twee kleine dorpen in het Peak District National Park. Ze liggen ongeveer 4 kilometer van elkaar, behoren tot het graafschap Derbyshire en hebben beide een bezoekerscentrum van het nationale park. In Edale heet deze locatie het Moorland Centre. Het centrum in Castleton is tevens de plek waar het lokale museum gevestigd is. In en rond dit dorp zijn ook andere bezienswaardigheden, namelijk het oude Peveril Castle en enkele grotten waaronder de Blue John Cavern. Daarnaast kunt u uiteraard van de natuur en landschappen genieten in dit deel van het park. Castleton is gesitueerd in de Hope Valley dat de scheiding markeert tussen twee verschillende soorten landschappen, namelijk de groenere en vriendelijkere White Peak in het zuiden en de ruigere Dark Peak in het noorden. In de vallei kunt u ook met de auto door de Winnats Pass rijden. Het is geen bergpas maar een weg door een kloof in het land, omringd door pinakels. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in deze dorpen.

Wandelen

Dit is een beproefd en geliefd wandelgebied. U zit hier in de Dark Peak, een prachtig heuvelachtig gebied in de noordelijke helft van het nationale park. In de directe omgeving rondom Edale vindt u heuvels als Kinder Scout, Win Hill, Mam Tor, Hollins Cross en Lose Hill waarvan de laatste drie onderdeel zijn van de Great Ridge. Wat verder weg, bijvoorbeeld bij de grote waterreservoirs kunt u Bamford Edge en Derwent Edge opwandelen. Daarnaast is Edale ook het startpunt van de Pennine Way, een zeer lange meerdaagse wandelroute. Deze route trekt over The Pennines, de heuvelachtige ruggegraat van Engeland, en eindigt net over de grens in Schotland.

Meer info: Pennine Way | Edale - Kinder Scout | Edale - Great Ridge & Win Hill | Nog meer routes


De locaties van Edale en Castleton

Enkele bestemmingen in de buurt

Buxton Buxton Sheffield

Mogelijkheden om naar Edale en Castleton te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Edale te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. Vanwege de centrale ligging van dit gebied zijn er heel wat opties. Vertrekt u in Nederland dan kunt u gebruik maken van drie veerdiensten. 1) Hoek van Holland - Harwich: 6,5 uur op de boot en daarna nog ongeveer 4 uur 15 minuten rijden. 2) Rotterdam - Hull: 12 uur op de boot en daarna nog ongeveer 2 uur rijden. 3) IJmuiden - Newcastle: 15,5 uur op de boot en daarna nog ongeveer 2 uur 45 minuten rijden.

Als u in België vertrekt dan zijn er ook weer enkele verschillende veerdiensten. Zo kunt u de overtocht van Zeebrugge naar Hull nemen. Ook weer een vaart met een duur van 12 uur. Daarnaast kunt u ook via Zuid Engeland reizen door bijvoorbeeld op de boot van Duinkerken naar Dover te stappen, een overtocht van ongeveer 2 uur. De autorit naar Edale duurt daarna nog 4,5 uur. Ook is het mogelijk met de Eurotunnel Shuttle mee te gaan. Dan zit u met auto en al op een trein. Dat is een reis van slechts 35 minuten door de Kanaaltunnel maar is wel duurder. In dit deel van het Peak District National Park kunt u ook gebruik maken van de trein. Deze stations liggen aan de lijn tussen de steden Sheffield en Manchester. Edale heeft een station en even ten oosten van Castleton staat het station van Hope. Er rijden ook bussen, bijvoorbeeld van Edale naar Castleton en van Castleton naar Hope.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over het Peak District
→ Hotels en vakantiehuizen in het Peak District