Hartington en Dovedale in Derbyshire - Peak District

Thors Cave in Derbyshire Boeken Dovedale in Derbyshire Hartington in Derbyshire Ilam Park in Derbyshire Tissington Trail in Derbyshire Bakewell in Derbyshire Haddon Hall in Derbyshire Chatsworth House in Derbyshire Matlock Bath in Derbyshire Parkhurst Hill in Derbyshire The Roaches in Staffordshire Rondreis door Peak District en West Yorkshire in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet dorp Hartington in het Peak District, Engeland

Hartington is een klein dorpje in de White Peak, de zuidelijke helft van het Peak District National Park. Het heeft ongeveer 350 inwoners, ligt vlakbij het eveneens kleine Hulme End en is gesitueerd aan de rivier de Dove binnen het graafschap Derbyshire. De grote attractie hier is de natuur van het nationale park. Vlakbij vindt u bijvoorbeeld het prachtige White Peak Estate, een behoorlijk groot natuurlijk gebied dat beheerd wordt door de National Trust. Dit gebied bestaat onder andere uit het natuurreservaat Dovedale , de Manifold Valley, Thor's Cave en Ilam Park waar het bezoekerscentrum en tea-room gevestigd zit. Wat verder weg kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de fraaie spa-stadjes Buxton en Matlock Bath en het historische Chatsworth House vlakbij Bakewell. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Hartington.

Wandelen (en fietsen) in Hartington

Het Peak District National Park is een uitstekend gebied om te wandelen en dat is voor deze omgeving niet anders. In het net genoemde White Peak Estate kunt u bijvoorbeeld een korte wandeling maken naar de Dovedale Stepping Stones of een langere route langs door de Manifold Valley en langs Thor's Cave, een grot die in de prehistorie al bewoond was. Het dorp Hartington zelf ligt overigens langs het Tissington Trail, een 21 kilometer lange wandel -en fietsroute tussen Buxton in het noorden en Ashbourne in het zuiden. Even ten noorden van Hartington ligt Parsley Hay en dat bevindt zich op een kruispunt. Vanaf die locatie kunt u namelijk ook een fietspad volgen in zuidoostelijke richting naar het fraaie Matlock Bath. Dat is het High Peak Trail. In Parsley Hay kunt u tevens fietsen huren. Bekijk vooral de links hieronder.

Meer info: Wandelroutes - Peak District | High Peak & Tissington Trails | Fietsverhuur Parsley Hay


De locatie van Hartington

Enkele bestemmingen in de buurt

Buxton Bakewell Matlock

Mogelijkheden om naar Hartington te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Hartington te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. Vanwege de centrale ligging van dit gebied zijn er heel wat opties. Vertrekt u in Nederland dan kunt u gebruik maken van drie veerdiensten. 1) Hoek van Holland - Harwich: 6,5 uur op de boot en daarna nog ongeveer 3 uur 45 minuten rijden. 2) Rotterdam - Hull: 12 uur op de boot en daarna nog ongeveer 2 uur rijden. 3) IJmuiden - Newcastle: 15,5 uur op de boot en daarna nog ongeveer 3 uur rijden.

Als u in België vertrekt dan zijn er ook weer enkele verschillende veerdiensten. Zo kunt u de overtocht van Zeebrugge naar Hull nemen. Ook weer een vaart met een duur van 12 uur. Daarnaast kunt u ook via Zuid Engeland reizen door bijvoorbeeld op de boot van Duinkerken naar Dover te stappen, een overtocht van ongeveer 2 uur. De autorit naar Hartington duurt daarna nog 4 uur. Ook is het mogelijk met de Eurotunnel Shuttle mee te gaan. Dan zit u met auto en al op een trein. Dat is een reis van slechts 35 minuten door de Kanaaltunnel maar is wel duurder. U komt dan aan in Folkestone, vlakbij Dover. Er is wel treinverkeer in het nationale park maar niet in dit gebied. Wel kunt u in Hartington de bus pakken, bijvoorbeeld naar Buxton, Hulme End, Ashbourne


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over het Peak District
→ Hotels en vakantiehuizen in het Peak District