Hartington en Dovedale in Derbyshire - Peak District

Thors Cave in Derbyshire Dovedale in Derbyshire Hartington in Derbyshire Ilam Park in Derbyshire Boeken Tissington Trail in Derbyshire Bakewell in Derbyshire Haddon Hall in Derbyshire Chatsworth House in Derbyshire Matlock Bath in Derbyshire Parkhurst Hill in Derbyshire The Roaches in Staffordshire Rondreis door Peak District en West Yorkshire in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet dorp Hartington in het Peak District, Engeland

Hartington is een klein dorpje in de White Peak, de zuidelijke helft van het Peak District National Park. Het heeft ongeveer 350 inwoners, ligt vlakbij het eveneens kleine Hulme End en is gesitueerd aan de rivier de Dove binnen het graafschap Derbyshire. De grote attractie hier is de natuur van het nationale park. Vlakbij vindt u bijvoorbeeld het prachtige White Peak Estate, een behoorlijk groot natuurlijk gebied dat beheerd wordt door de National Trust. Dit gebied bestaat onder andere uit het natuurreservaat Dovedale , de Manifold Valley, Thor's Cave en Ilam Park waar het bezoekerscentrum en tea-room gevestigd zit. Wat verder weg kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de fraaie spa-stadjes Buxton en Matlock Bath en het historische Chatsworth House vlakbij Bakewell. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Hartington.


Wandelen (en fietsen) in Hartington

Het Peak District National Park is een uitstekend gebied om te wandelen en dat is voor deze omgeving niet anders. In het net genoemde White Peak Estate kunt u bijvoorbeeld een korte wandeling maken naar de Dovedale Stepping Stones of een langere route langs door de Manifold Valley en langs Thor's Cave, een grot die in de prehistorie al bewoond was. Het dorp Hartington zelf ligt overigens langs het Tissington Trail, een 21 kilometer lange wandel -en fietsroute tussen Buxton in het noorden en Ashbourne in het zuiden. Even ten noorden van Hartington ligt Parsley Hay en dat bevindt zich op een kruispunt. Vanaf die locatie kunt u namelijk ook een fietspad volgen in zuidoostelijke richting naar het fraaie Matlock Bath. Dat is het High Peak Trail. In Parsley Hay kunt u tevens fietsen huren. Bekijk vooral de links hieronder.

Meer info: Wandelroutes - Peak District | High Peak & Tissington Trails | Fietsverhuur Parsley Hay


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Hartington

Enkele bestemmingen in de buurt

Buxton Bakewell Matlock

Reis plannen naar Hartington

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Hartington te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Zo kunt u vanaf Duinkerke of Calais naar het zuidoosten varen, via Hoek van Holland naar Harwich in het oosten of van Rotterdam en Zeebrugge naar Hull verder naar het noordoosten. De langste overtocht is naar Hull maar de autorit naar Hartington is dan wel weer het kortst, namelijk minimaal 2 uur.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over het Peak District
→ Hotels en vakantiehuizen in het Peak District