Cromer aan de Norfolk Coast - Engeland

Cromer in Norfolk, Engeland Boeken Cromer in Norfolk, Engeland Felbrigg Hall in Norfolk, Engeland Norfolk Coast in Engeland Sheringham Park in Norfolk, Engeland North Norfolk Railway in Engeland Blickling Hall in Norfolk, Engeland Cley0next-the-Sea in Norfolk, Engeland Rondreis door East Anglia in Engeland Rondreis per trein door Oost Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe badplaats Cromer in Norfolk, Engeland

Cromer is een kleine badplaats in het oosten van Engeland. Het ligt aan de beschermde Norfolk Coast en daar kunt u prima wandelen. Het stadje is tevens het begin of eindpunt van de lange wandelroute die langs deze kust loopt. Naast de natuur vindt u in Cromer ook het lokale museum, het RNLI Henry Blogg Museum, een pier en een strandje. Deze pier is één van de best onderhouden exemplaren van het land. Pal buiten het stadje kunt u het historische Felbrigg Hall en het prachtige landschapspark met ook bloemen van Sheringham Park bezoeken. In het kuststadje Sheringham kunt u tevens een rit maken met de oude diesel of stoomtrein van de North Norfolk Railway. Wat verder weg kunt u nog twee statige huizen bezichtigen, namelijk Blickling Hall en Holkham Hall. Als u van de natuur houdt dan kunt u ook nog naar het Blakeney National Nature Reserve. Dat ligt ook aan dezelfde kustlijn en is een belangrijke locaties voor broedende vogels en zeehonden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Cromer.

Reisverslag en wandelen in Cromer

In mei 2016 heb ik een rondreis gemaakt naar mooie gebieden in west -en oost Engeland. Daarbij heb ik ook de prachtige Norfolk Coast bezocht en daarvoor 3 nachten en 4 dagen verbleven in Cromer. Dit is een kustgebied waar je eenvoudig het bewegwijzerde Norfolk Coast Path kunt bewandelen. Dat is grotendeels vlak maar hier rondom Cromer heeft het ook kliffen. Dit is overigens het enige stukje van het graafschap dat niet vlak is. Lees hier het reisverslag waar ook andere gebieden de revue passeren. Mocht u deze specifieke regio willen bezoeken maar niet met de auto willen reizen dan vindt u hier ook nog een idee voor een rondreis per trein door East Anglia.

Reisverslag Norfolk (dagen 9 t/m 12)


De locatie van Cromer

Enkele bestemmingen in de buurt

Sheringham Blakeney Norwich

Mogelijkheden om naar Cromer te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Cromer te reizen. Eén daarvan is met de veerboot en het meest voor de hand ligt dan de route Hoek van Holland - Harwich. U kunt de auto meenemen maar ook met de trein reizen. De terminal van Harwich heeft namelijk een treinstation en dat geldt ook voor Cromer. De overtocht duurt 6,5 uur (overdag of 's nachts) en de treinreis 3 a 3,5 uur, afhankelijk van de dienst. Met de auto is het ongeveer 2,5 uur. Onderweg stapt u over in Manningtree en de stad Norwich. U kunt ook een treinticket bij uw overtocht boeken die geldig is voor elk station in deze regio, inclusief Cromer. Kies dan de optie 'ferry en trein'.

Zeker als u uit België komt kunt u ook via noord Frankrijk reizen. U heeft dan drie opties. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Cromer duurt daarna nog ongeveer 4 uur. Over openbaar vervoer hier aan de kust gesproken: in deze plaats kunt u ook gebruik maken van de bus. Deze Coasthopper rijdt langs verschillende dorpjes aan of bij de fraaie Norfolk Coast zoals West Runton, Sheringham, Weybourne, Cley-next-the-Sea, Blakeney en Wells-next-the-Sea. Handig voor als u lange wandelingen over het kustpad wilt maken.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over East Anglia
→ Hotels en vakantiehuizen in Norfolk en Suffolk