Cromer aan de Norfolk Coast - Engeland

Cromer in Norfolk, Engeland Cromer in Norfolk, Engeland Felbrigg Hall in Norfolk, Engeland Boeken Norfolk Coast in Engeland Sheringham Park in Norfolk, Engeland North Norfolk Railway in Engeland Blickling Hall in Norfolk, Engeland Cley0next-the-Sea in Norfolk, Engeland Rondreis door East Anglia in Engeland Rondreis per trein door Oost Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe badplaats Cromer in Norfolk, Engeland

Cromer is een kleine badplaats in het oosten van Engeland. Het ligt aan de beschermde Norfolk Coast en daar kunt u prima wandelen. Het stadje is tevens het begin of eindpunt van de lange wandelroute die langs deze kust loopt. Naast de natuur vindt u in Cromer ook het lokale museum, het RNLI Henry Blogg Museum, een pier en een strandje. Deze pier is één van de best onderhouden exemplaren van het land. Pal buiten het stadje kunt u het historische Felbrigg Hall en het prachtige landschapspark met ook bloemen van Sheringham Park bezoeken. In het kuststadje Sheringham kunt u tevens een rit maken met de oude diesel of stoomtrein van de North Norfolk Railway. Wat verder weg kunt u nog twee statige huizen bezichtigen, namelijk Blickling Hall en Holkham Hall. Als u van de natuur houdt dan kunt u ook nog naar het Blakeney National Nature Reserve. Dat ligt ook aan dezelfde kustlijn en is een belangrijke locaties voor broedende vogels en zeehonden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Cromer.


Wandelen in Cromer

Dit is een kustgebied waar je eenvoudig het bewegwijzerde Norfolk Coast Path kunt bewandelen. Dat is grotendeels vlak maar hier rondom Cromer heeft het ook kliffen. U kunt hier het kustpad volgen naar Overstrand in het oosten en westwaarts naar Sheringham en uiteraard verder. Dit is overigens het enige stukje van het graafschap dat niet vlak is.

Wandelverslagen Norfolk (dagen 9 t/m 12)


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Cromer

Enkele bestemmingen in de buurt

Sheringham Blakeney Norwich

Reis plannen naar Cromer

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Cromer te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Cromer duurt daarna nog minimaal 2,5 uur. Maar u kunt ook een veerdienst pakken in Duinkerke of Calais. Zeker als u uit België komt is dat misschien een aantrekkelijke optie, ook omdat de overtocht stukken korter is. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Het badplaatsje heeft ook een treinstation vanwaar u naar Sheringham of Norwich kunt reizen. U kunt aan de Norfolk Coast tevens gebruik maken van de Coasthopper, een bus die frequent rijdt.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over East Anglia
→ Hotels en vakantiehuizen in Norfolk en Suffolk