Het stadje Bury St Edmunds in Suffolk - Engeland

Beeld van St Edmund in Bury St Edmunds, Suffolk St Edmundsbury Cathedral in Suffolk, Engeland Boeken Lavenham in Suffolk, Engeland Melford Hall in Suffolk Kentwell Hall in Suffolk Sudbury in Suffolk Rondreis door East Anglia in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet landgoed Ickworth vlakbij Bury St Edmunds in Suffolk, Engeland

Bury St Edmunds is een kleine middeleeuwse stad in het graafschap Suffolk. Het ligt in het vlakke gebied van oost Engeland dat vroeger (en ook nu nog wel) bekend staat als East Anglia, de naam van het historische graafschap. De plaats heeft meer dan 40 duizend inwoners en kent verschillende historische bezienswaardigheden. De bekendste is waarschijnlijk de mooie St Edmundsbury Cathedral. Ook vindt u hier de oude abdijruïne, eveneens uit de middeleeuwen. Naast andere historische gebouwen die u alleen van buiten kunt zien zoals het gildehuis en de Norman Tower zijn er ook twee musea. Dit zijn het Moyse's Hall Museum en het militaire Suffolk Regiment Museum. Vervolgens kunt u ook nog de openbare Abbey Gardens bezichtigen en een rondleiding krijgen in het Green King Visitor Centre & Brewery Tap. Dit is een bierbrouwerij.

Ook het vermelden waard is het feit dat in Bury St Edmunds het enige overgebleven regency theater staat. Dit Theatre Royal stamt uit het begin van de 19e eeuw is nog steeds in gebruik waar het voor bedoeld is. U kunt er tevens een rondleiding krijgen. Net buiten het stadje staat overigens Ickworth, een prachtig stijlvol, in italiaanse stijl gebouwd paleis met landgoed. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Bury St Edmunds.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Bury St Edmunds

Enkele bestemmingen in de buurt

Lavenham Cambridge Harwich

Reis plannen naar Bury St Edmunds

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Bury St Edmunds te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Bury St Edmunds duurt daarna nog minimaal een uur. Maar u kunt ook een veerdienst pakken in Duinkerke of Calais. Zeker als u uit België komt is dat misschien een aantrekkelijke optie, ook omdat de overtocht stukken korter is. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. In het stadje kunt u ook met de trein naar allerlei andere plaatsen zoals bijvoorbeeld Ipswich, Cambridge, Ely en Newmarket.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over East Anglia
→ Hotels en vakantiehuizen in Norfolk en Suffolk