Het stadje Bury St Edmunds in Suffolk - Engeland

Beeld van St Edmund in Bury St Edmunds, Suffolk Boeken St Edmundsbury Cathedral in Suffolk, Engeland Lavenham in Suffolk, Engeland Melford Hall in Suffolk Kentwell Hall in Suffolk Sudbury in Suffolk Rondreis door East Anglia in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet landgoed Ickworth vlakbij Bury St Edmunds in Suffolk, Engeland

Bury St Edmunds is een kleine middeleeuwse stad in het graafschap Suffolk. Het ligt in het vlakke gebied van oost Engeland dat vroeger (en ook nu nog wel) bekend staat als East Anglia, de naam van het historische graafschap. De plaats heeft meer dan 40 duizend inwoners en kent verschillende historische bezienswaardigheden. De bekendste is waarschijnlijk de mooie St Edmundsbury Cathedral. Ook vindt u hier de oude abdijruïne, eveneens uit de middeleeuwen. Naast andere historische gebouwen die u alleen van buiten kunt zien zoals het gildehuis en de Norman Tower zijn er ook twee musea. Dit zijn het Moyse's Hall Museum en het militaire Suffolk Regiment Museum. Vervolgens kunt u ook nog de openbare Abbey Gardens bezichtigen en een rondleiding krijgen in het Green King Visitor Centre & Brewery Tap. Dit is een bierbrouwerij.

Ook het vermelden waard is het feit dat in Bury St Edmunds het enige overgebleven regency theater staat. Dit Theatre Royal stamt uit het begin van de 19e eeuw is nog steeds in gebruik waar het voor bedoeld is. U kunt er tevens een rondleiding krijgen. Net buiten het stadje staat overigens Ickworth, een prachtig stijlvol, in italiaanse stijl gebouwd paleis met landgoed. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Bury St Edmunds.


De locatie van Bury St Edmunds

Enkele bestemmingen in de buurt

Lavenham Cambridge Harwich

Mogelijkheden om naar Bury St Edmunds te reizen

Als u vanuit Nederland naar Bury St Edmunds wilt reizen dan is de overtocht van Hoek van Holland naar Harwich een goede optie. Deze veerdienst duurt 6,5 uur en uiteraard kunt u de auto meenemen. Er is een dag -en een nachtdienst. Vanuit de haven is het net een uur rijden. Ook kunt u er goed met het openbaar vervoer komen want er is een aansluitende trein als u 's ochtends van de boot stapt. Vanaf station Harwich International is het iets meer dan uur reizen. Die dienst gaat onder andere via Ipswich. In Bury St Edmunds kunt u ook met de trein naar allerlei andere plaatsen zoals bijvoorbeeld Cambridge, Ely en Newmarket. Ook kunt u de bus pakken naar onder andere Thetford, Cambridge en het middeleeuwse Lavenham.

Zeker als u uit België komt kunt u ook via noord Frankrijk reizen. U heeft dan drie opties. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Bury St Edmunds duurt daarna nog ongeveer 2 uur drie kwartier.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over East Anglia
→ Hotels en vakantiehuizen in Norfolk en Suffolk