Autorondreis - 8 a 15 dagen door Argyll en de Western Highlands

Loch Lomond in Schotland Loch Katrine in de Trossachs, Schotland Pass of Glencoe in de Highlands van Schotland De berg Ben Nevis in Schotland Stoomtrein in Glenfinnan, Schotland Oban in Schotland Inveraray Castle in Schotland Kilchurn Castle in Schotland Tarbert aan Loch Fyne in Argyll and Bute Kyles of Bute in West Schotland Royal Mile in Edinburgh, Schotland Kaart van autorondreis door Argyl en de Western Highlands in Schotland

De rondreis - plan op maat

Dorp in Argyll, Schotland
Deze autorondreis gaat naar het westen van Schotland, eerst naar de Western Highlands waar u een prachtig Schots berglandschap zult vinden en daarna naar de heuvelachtige kustregionen van Argyll & Bute. Het ligt voor de hand met de veerboot naar Noordoost Engeland te gaan omdat daar de dichtstbijzijnde haven(s) te vinden is. Eenmaal in Schotland kunt u in één keer doorrijden naar de Hooglanden maar misschien is een tussenstop ook een idee. Wat te denken van de prachtige hoofdstad Edinburgh? Tijdens de vakantie kunt u zowel het fraaie Loch Lomond & the Trossachs National Park, Glencoe als de mooie kustgebieden van Argyll bezichtigen. De Highlands hebben minder historische bezienswaardigheden dan andere delen van het land maar ze zijn er wel. Denk bijvoorbeeld aan Inveraray Castle of wat te denken van een ritje met de stoomtrein over het Harry Potter viaduct in Glenfinnan. Leest u hier over wat een vakantieplan inhoudt en hoe u er één kunt aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden:

Vraag hier een vakantieplan op maat aanP.S. Aangezien u een plan op maat krijgt, zou u deze reis ook kunnen combineren met een andere variant. Het kan allemaal. Kijkt u hieronder voor een overzicht van andere rondreizen in Schotland.

Mogelijke locaties om te zien en/of te verblijven

Hieronder ziet u een aantal plaatsen en locaties die u zou kunnen bezichtigen of waar u zou kunnen verblijven. Op de heenweg zou u bijvoorbeeld Edinburgh kunnen bezichtigen en op de terugweg een andere plaats. In één keer terugrijden naar de haven kan overigens wel degelijk. Vanaf het vasteland van Argyll is het ook mogelijk de veerboot te pakken naar omliggende eilanden (ook met de auto). Zo kun je vanuit Oban bijvoorbeeld naar Mull en vanuit Tarbert snel naar het schiereiland Cowal waar je na een klein eindje rijden een wederom korte overtocht kunt nemen naar het eiland Bute. Het is allemaal mogelijk als u dat zou willen. Op basis van uw voorkeuren, budget en lengte van de reis zal ik een geschikt plan voor u maken. Deze pagina's hieronder geven u in elk geval een goed idee van wat u allemaal kunt zien tijdens de autorondreis, net als de foto's bovenaan de pagina:


Edinburgh Balmaha Glencoe

Fort William Glenfinnan Oban

Inveraray Tarbert Isle of Bute
Terug naar:

→ Autorondreizen door Schotland