Autorondreizen in Schotland

Vakantie in de Western Highlands, Schotland Vakantie aan Loch Lomond in Schotland Vakantie in Edinburgh, Schotland Argyll and Bute in Schotland Vakantie op Isle of Skye Scottish Borders in Schotland East Neuk in Schotland

Reis rond door Schotland

Schotland heeft een grote aantrekkingskracht vanwege haar schitterende berglandschappen. Deze ruige Highlands vindt u met name in de noordwestelijke delen van het land. De 1e reis gaat voor een deel door dit gebied. Zo kunt u naar het Loch Lomond & the Trossachs National Park, het fraaie Glencoe en daarna naar het westelijker gelegen Argyll & Bute waar ook mooie kusten en historische bezienswaardigheden zijn. De 2e variant gaat ook eerst naar de Westelijke Hooglanden maar vervolgens naar het bijzonder mooie eiland Skye (geen overtocht nodig vanwege een brug). Daarna volgen de nog noordelijker gelegen Northwest Highlands en ook nog het mythische Loch Ness.

Reis nummer 3 is vooral geschikt voor mensen die van meer afwisseling en statige landgoederen houden. In de oostelijke helft van het land zijn namelijk behoorlijk veel stijlvolle kastelen te zien. Daarnaast kunt u ook een kustgebied met leuke dorpjes bekijken en ook de bergen weer opzoeken. De sterk heuvelachtige regionen van Perth & Kinross en het ruige Cairngorms National Park zult u namelijk ook bezoeken. De 4e variant brengt u naar het zuidoosten van Schotland waar u de hoofdstad Edinburgh kunt bezoeken (kan ook bij de andere reizen) en de Scottish Borders. Dat is een regio met heuvels, kleine dorpjes, oude abdijruïnes en statige landgoederen. Tijdens die reis gaat u ook naar het Engelse Northumberland, een gebied met uitgestrekte stranden en oude kastelen. Kan of wilt u niet met de auto reizen? Kijk dan vooral hier verder bij de Treinrondreizen in Groot-Brittannië.

Bekijk de vier varianten

Glencoe Skye


Angus Northumberland