New Lanark in Lanarkshire

Het dorp New Lanark in Schotland Boeken Bothwell Castle in Zuid Schotland De stad Glasgow in Schotland Calton Hill in Edinburgh, Schotland Upper Tweeddale in de Scottish Borders, Schotland Peebles in de Scottish Borders, Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenStraatje in New Lanark, Schotland

New Lanark is een geconserveerd dorp uit het einde van de 19e eeuw en behoort tot het werelderfgoed. Het ligt vlakbij het stadje Lanark dat een eigen treinstation heeft. Het dorp is gebouwd rond de katoenspinnnerij en is een fraai gevolg van het zogenaamde utopische socialisme omdat het gebouwd is om een einde te maken aan de enorm slechte leefomstandigheden in die tijd. De aanwezige faciliteiten en zorg waren voor die tijd uitzonderlijk. U vindt er onder andere de oude fabriek (mill) dat nu een hotel is, een tuin (Rooftop Garden) en de Falls of Clyde. Die watervallen maken samen omliggende bosgebieden onderdeel uit van het natuurreservaat de Clyde Valley Woodlands. U kunt ook een overnachten in The Waterhouses, een self catering appartement.

Het dorp bevindt zich in de zuidelijk helft van Schotland en wel in het graafschap South Lanarkshire. De grote stad Glasgow en ook de historische hoofdstad Edinburgh liggen niet heel erg ver van hier. Dichterbij kunt u ook de ruïne van Craignethan Castle bezoeken en iets verder weg de overblijfselen van Bothwell Castle en ook het David Livingstone Centre. Inderdaad, de beroemde ontdekkingsreiziger. Het landschap rondom New Lanark is licht heuvelachtig. Als u verder oostwaarts reist dan ziet u de hogere heuvels in de Scottish Borders verreizen. Zoekt u hier naar hotels, b&b's of appartementen in Lanark en omgeving.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland

Genius korting bij booking.com

Als u regelmatig bij booking.com boekt dan heeft u mogelijk recht op de zogenaamde 'genius' korting. Genius is het loyaliteitsprogramma van booking.com. Na meerdere keren geboekt (en verbleven) te hebben krijgt u vanzelf een melding als u eventueel recht hebt op korting (meestal alleen voor specifieke hotels). Deze korting is automatisch gekoppeld aan uw account dus als die korting voor u van kracht is dan kunt u daar ook via Groot-Brittannië Liefhebbers gebruik van maken en tevens sparen voor een volgende keer.De locatie van New Lanark

Enkele bestemmingen in de regio

Glasgow Edinburgh Peebles

Reis plannen naar New Lanark

Er zijn verschillende manieren om naar Peebles te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 2 uur 45 minuten rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren. U kunt hier niet met de trein komen. In het nabijgelegen stadje Lanark staat wel een treinstation.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Glasgow, Stirling en Lanarkshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Glasgow en Stirling
→ Bezienswaardigheden in Glasgow en Lanarkshire
→ Werelderfgoed in Groot-Brittannië