Horton-in-Ribblesdale in de Yorkshire Dales

Horton-in-Ribblesdale in North Yorkshire Boeken Ingleborough in de Yorkshire Dales Whernside in de Yorkshire Dales Ribblehead Viaduct in de Yorkshire Dales Hawes in het Yorkshire Dales National Park Longstrothdale in North Yorkshire Warfedale in North Yorkshire Malham Cove in de Yorkshire Dales Settle in North Yorkshire Rondreis per trein door Noord Engeland

Informatie en hotelsPen Y Ghent in de Yorkshire Dales, Engeland

Horton-in-Ribblesdale is een klein dorpje in het heuvelachtige Yorkshire Dales National Park, noord Engeland. Het heeft minder dan 500 inwoners en ligt aan de rivier de Ribble. De grote aantrekkingskracht van deze plaats is de prachtige natuurlijke omgeving, vooral de mogelijkheden om te wandelen, en dan met name heuvelop. In de omgeving liggen namelijk Yorkshire's drie hoogste bergen, te weten Pen-y-Ghent (691 meter), Ingleborough (723 meter) en Whernside, met 728 meter de hoogste van allemaal. Dit dorp vormt het begin -en eindpunt van de zogenaamde Three Peaks Challenge, de 40 kilometer lange wandelroute langs deze toppen. Het is voor velen uiteraard een veel te lange route dus worden de bergen ook wel apart via kortere routes bewandeld. De route begint dus in Horton-in-Ribblesdale, gaat dan eerst naar Pen-y-Ghent, daarna via het fraaie spoorwegviaduct Ribblehead (heeft ook een treinstation) in de vallei naar Whernside en dan via het dorpje Chapel-le-Dale naar Ingleborough. Dan volgt de afdaling naar het beginpunt.

Meer info: Yorkshire's Three Peaks


Andere routes en grotten

Dit is overigens niet de enige wandelroute die u hier kunt lopen. De Pennine Way, de National Trail door het Penninisch gebergte komt hier ook langs. Zo kunt u bijvoorbeeld naar Malham lopen. Daarnaast vindt u hier ook het wandelpad van de Ribble Way, de route langs de gelijknamige rivier. Zo kunt u bijvoorbeeld via Stainforth de paden naar Giggleswick en Settle volgen. In de buurt kunt u ook nog eens een route volgen langs enkele watervallen, het Ingleton Waterfalls Trail. Dit is ook een gebied waar enkele grotten te bezichtigen zijn. Dit zijn White Scar Cave en Ingleborough Cave, twee showcaves. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Horton-in-Ribblesdale.

Meer info: Pennine Way | Ribble Way: Settle - Horton-in-Ribblesdale | Ingleton Waterfalls Trail


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Horton-in-Ribblesdale

Enkele bestemmingen in de buurt

Settle Malham Hawes

Reis plannen naar Horton-in-Ribblesdale

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Horton te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 2 uur 15 minuten rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit ongeveer een uurtje langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer. Het dorpje ligt ook één van de mooiste spoorlijnen van Groot-Brittannië, namelijk die tussen Settle en Carlisle.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Yorkshire Dales
→ Hotels en vakantiehuizen in de Yorkshire Dales