Horton-in-Ribblesdale in de Yorkshire Dales

Horton-in-Ribblesdale in North Yorkshire Boeken Ingleborough in de Yorkshire Dales Whernside in de Yorkshire Dales Ribblehead Viaduct in de Yorkshire Dales Hawes in het Yorkshire Dales National Park Longstrothdale in North Yorkshire Warfedale in North Yorkshire Malham Cove in de Yorkshire Dales Settle in North Yorkshire Rondreis per trein door Noord Engeland

Informatie en hotelsPen Y Ghent in de Yorkshire Dales, Engeland

Horton-in-Ribblesdale is een klein dorpje in het heuvelachtige Yorkshire Dales National Park, noord Engeland. Het heeft minder dan 500 inwoners en ligt aan de rivier de Ribble. De grote aantrekkingskracht van deze plaats is de prachtige natuurlijke omgeving, vooral de mogelijkheden om te wandelen, en dan met name heuvelop. In de omgeving liggen namelijk Yorkshire's drie hoogste bergen, te weten Pen-y-Ghent (691 meter), Ingleborough (723 meter) en Whernside, met 728 meter de hoogste van allemaal. Dit dorp vormt het begin -en eindpunt van de zogenaamde Three Peaks Challenge, de 40 kilometer lange wandelroute langs deze toppen. Het is voor velen uiteraard een veel te lange route dus worden de bergen ook wel apart via kortere routes bewandeld. De route begint dus in Horton-in-Ribblesdale, gaat dan eerst naar Pen-y-Ghent, daarna via het fraaie spoorwegviaduct Ribblehead (heeft ook een treinstation) in de vallei naar Whernside en dan via het dorpje Chapel-le-Dale naar Ingleborough. Dan volgt de afdaling naar het beginpunt.

Meer info: Yorkshire's Three Peaks

Andere routes en grotten

Dit is overigens niet de enige wandelroute die u hier kunt lopen. De Pennine Way, de National Trail door het Penninisch gebergte komt hier ook langs. Zo kunt u bijvoorbeeld naar Malham lopen. Daarnaast vindt u hier ook het wandelpad van de Ribble Way, de route langs de gelijknamige rivier. Zo kunt u bijvoorbeeld via Stainforth de paden naar Giggleswick en Settle volgen. In de buurt kunt u ook nog eens een route volgen langs enkele watervallen, het Ingleton Waterfalls Trail. Dit is ook een gebied waar enkele grotten te bezichtigen zijn. Dit zijn White Scar Cave en Ingleborough Cave, twee showcaves. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Horton-in-Ribblesdale.

Meer info: Pennine Way | Ribble Way: Settle - Horton-in-Ribblesdale | Ingleton Waterfalls Trail


De locatie van Horton-in-Ribblesdale

Enkele bestemmingen in de buurt

Settle Malham Hawes

Mogelijkheden om naar Horton-in-Ribblesdale te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Horton te reizen. Een voor de hand liggende optie is dat u met de auto gaat. Een logisch vervolg is dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Vanaf die plek is het nog ongeveer 2 uur 15 minuten rijden naar het dorpje.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 3 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire. Mocht u via Zuid Engeland willen reizen om zo gebruik te kunnen maken van een veel kortere en goedkopere overtocht (bijvoorbeeld van Duinkerken naar Dover ) dan moet u in Engeland wel een stuk langer in de auto zitten, namelijk zo'n 6,5 uur. De wandelmogelijkheden in dit deel van de Yorkshire Dales vormen overigens niet de enige attractie hier. Horton-in-Ribblesdale is ook een station langs de schitterende spoorlijn tussen Settle en Carlisle. Dit is het mooiste traject van Engeland en gaat door het nationale park en de Eden Valley in Cumbria. U kunt op bepaalde tijden ook gebruik maken van de bus, bijvoorbeeld naar Stainforth, Settle en Giggleswick.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Yorkshire Dales
→ Hotels en vakantiehuizen in de Yorkshire Dales
→ Bezienswaardigheden in de Yorkshire Dales