Malham (Cove) in de Yorkshire Dales - Engeland

Het dorp Malham in de Yorkshire Dales, Engeland Malham Cove in North Yorkshire, Engeland Malham Cove in de Yorkshire Dales Boeken Gordale Scar in de Yorkshire Dales Settle in North Yorkshire Ingleborough in de Yorkshire Dales Ribblehead Viaduct in de Yorkshire Dales Skipton Castle in North Yorkshire Warfedale in North Yorkshire Grassington in North Yorkshire Bolton Abbey in North Yorkshire Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenMalham Cove in de Yorkshire Dales, Engeland

Malham is een klein dorpje in de natuur van het Yorkshire Dales National Park en is heeft een bezoekerscentrum voor dit deel van het nationale park. Het heeft maar 150 inwoners maar is één van de meest populaire locaties in dit prachtige heuvelachtige gebied in noord Engeland. Hier vindt u namelijk Malham Cove, een rotsachtige formatie bestaande uit kalksteen die ooit gevormd werd door smeltwater van gletsjers. Duizenden jaren geleden was dit de locatie van de hoogste waterval van Groot-Brittannië maar tegenwoordig komt er niets meer uit. Echter: bij de overstromingen van december 2015 kwam de waterval weer tot leven, iets wat mensen uit het dorp nog nooit hadden gezien.

Op de top van de rotsformatie ligt de Dry Valley, een stuk land met zogenaamde 'naakte kalkhoudende rotsbodem', een apart rotsachtig landschap. Hier vlakbij ligt ook het kleine bergmeertje Malham Tarn. Dit gebied is een natuurreservaat en wordt beheerd door de National Trust. Hier in de buurt zijn meer van dit soort rotsachtige locaties zoals het ravijn Gordale Scar dat twee watervallen heeft en Comb Hill. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Malham.

Wandelen in Malhamdale

Het dorp ligt in een vallei met de naam Malhamdale en vanwege de net genoemde natuurlijke schoonheid mag het geen verrassing heten dat u hier uitstekend kunt wandelen. Zo is er een route vanuit het dorp naar de cove en het landschap daarachter en daarnaast ligt het dorp ook langs de Pennine Way, een lange meerdaagse wandelroute.

Meer info: Pennine Way | Wandelroutes in Malhamdale


De locatie van Malham

Enkele bestemmingen in de buurt

Settle Grassington Skipton

Mogelijkheden om naar Malham te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Malham te reizen. Een voor de hand liggende optie is dat u met de auto gaat. Een logisch vervolg is dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Vanaf die plek is het nog ongeveer 2,5 uur rijden naar het dorpje.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 2 uur 45 minuten rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire. Mocht u via Zuid Engeland willen reizen om zo gebruik te kunnen maken van een veel kortere en goedkopere overtocht (bijvoorbeeld van Duinkerken naar Dover ) dan moet u in Engeland wel een stuk langer in de auto zitten, namelijk zo'n 6,5 uur. Er rijden bussen naar Malham maar dat is maar een paar keer per dag. Zo is er een dienst naar Skipton, via Gargrave en ook een dienst naar Settle, maar dan alleen op zondag. Zowel Skipton als Settle hebben een treinstation en beiden liggen aan dezelfde spoorlijn.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Yorkshire Dales
→ Hotels en vakantiehuizen in de Yorkshire Dales
→ Bezienswaardigheden in de Yorkshire Dales