Malham (Cove) in de Yorkshire Dales - Engeland

Het dorp Malham in de Yorkshire Dales, Engeland Malham Cove in North Yorkshire, Engeland Malham Cove in de Yorkshire Dales Boeken Gordale Scar in de Yorkshire Dales Settle in North Yorkshire Ingleborough in de Yorkshire Dales Ribblehead Viaduct in de Yorkshire Dales Skipton Castle in North Yorkshire Warfedale in North Yorkshire Grassington in North Yorkshire Bolton Abbey in North Yorkshire Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenMalham Cove in de Yorkshire Dales, Engeland

Malham is een klein dorpje in de natuur van het Yorkshire Dales National Park en heeft een bezoekerscentrum voor dit deel van het nationale park. Het heeft maar 150 inwoners maar is één van de meest populaire locaties in dit prachtige heuvelachtige gebied in noord Engeland. Hier vindt u namelijk Malham Cove, een rotsachtige formatie bestaande uit kalksteen die ooit gevormd werd door smeltwater van gletsjers. Duizenden jaren geleden was dit de locatie van de hoogste waterval van Groot-Brittannië maar tegenwoordig komt er niets meer uit. Echter: bij de overstromingen van december 2015 kwam de waterval weer tot leven, iets wat mensen uit het dorp nog nooit hadden gezien.

Op de top van de rotsformatie ligt de Dry Valley, een stuk land met zogenaamde 'naakte kalkhoudende rotsbodem', een apart rotsachtig landschap. Hier vlakbij ligt ook het kleine bergmeertje Malham Tarn. Dit gebied is een natuurreservaat en wordt beheerd door de National Trust. Hier in de buurt zijn meer van dit soort rotsachtige locaties zoals het ravijn Gordale Scar dat twee watervallen heeft en Comb Hill. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Malham.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen in Malhamdale

Het dorp ligt in een vallei met de naam Malhamdale en vanwege de net genoemde natuurlijke schoonheid mag het geen verrassing heten dat u hier uitstekend kunt wandelen. Zo is er een route vanuit het dorp naar de cove en het landschap daarachter en daarnaast ligt het dorp ook langs de Pennine Way, een lange meerdaagse wandelroute.

Meer info: Pennine Way | Wandelroutes in Malhamdale


De locatie van Malham

Enkele bestemmingen in de buurt

Settle Grassington Skipton

Reis plannen naar Malham

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Malham te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 2,5 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit ietsje langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Yorkshire Dales
→ Hotels en vakantiehuizen in de Yorkshire Dales