Settle en de mooiste spoorlijn van Engeland - North Yorkshire

Settle in North Yorkshire Settle in North Yorkshire Boeken Settle in North Yorkshire Malham Cove in de Yorkshire Dales Ingleborough in de Yorkshire Dales Ribblehead Viaduct in de Yorkshire Dales Skipton Castle in North Yorkshire Warfedale in North Yorkshire Grassington in North Yorkshire Rondreis per trein door Noord Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenSettle in de Yorkshire Dales, Engeland

Settle is een klein stadje met de omvang van een dorp en ligt in het westelijke deel van het heuvelachtige Yorkshire Dales National Park. Het heeft ongeveer 2500 inwoners en is vooral bekend vanwege het spoortraject dat hier begint. Dit is de spoorlijn naar Carlisle in het noorden en is waarschijnlijk de mooiste lijn van Engeland. Maar door de ligging van het stadje binnen het nationale park is dit ook een bestemming waar u prima kunt wandelen en van de natuur kunt genieten. Niet heel ver van hier ligt het grotere stadje Skipton waar nog veel meer winkels en eetgelegenheden zijn te vinden. U vindt er ook een goed bewaard middeleeuws kasteel dat bezocht kan worden. Giggleswick is de naam van een dorpje dat tegen Settle aan ligt. Het is in feite één geheel. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Settle.

Wandelen in Settle

Het stadje ligt in het Yorkshire Dales National Park en dus kunt u er mooie wandelingen maken. Vanuit Settle kunt u bijvoorbeeld naar Catrigg Force (watervalletje) en/of langs de ruigaandoende heuvels bij Attermire Scar wandelen. U kunt een route lopen naar Horton-in-Ribblesdale en daar de trein terug pakken of een uitstapje maken naar het dichtbij gelegen Malham en daar Malham Cove bewonderen. Er zijn genoeg mogelijkheden in de regio.

Meer info: Settle - Settle | Settle - Horton | Verschillende routes in de Yorkshire Dales


De locatie van Settle

Enkele bestemmingen in de buurt

Malham Horton-in-Ribblesdale Skipton

Mogelijkheden om naar Settle te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Settle te reizen. Een voor de hand liggende optie is dat u met de auto gaat. Een logisch vervolg is dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Vanaf die plek is het nog ongeveer 2,5 uur rijden naar het stadje.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 2 uur 45 minuten rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire. Mocht u via Zuid Engeland willen reizen om zo gebruik te kunnen maken van een veel kortere en goedkopere overtocht (bijvoorbeeld van Duinkerken naar Dover ) dan moet u in Engeland wel een stuk langer in de auto zitten, namelijk zo'n 6,5 uur.

Het stadje geniet bekendheid vanwege de schitterende spoorlijn die hier begint, namelijk het traject naar Carlisle waar u kunt genieten van prachtige uitzichten over de Yorkshire Dales en de Eden Valley in Cumbria. Voorbeelden van tussenliggende stations zijn Horton-in-Ribblesdale, Dent, Garsdale en Kirkby Stephen. U kunt met de trein ook de andere kant op, bijvoorbeeld naar Skipton en de grote stad Leeds. Het traject naar Carlisle kunt u in de zomermaanden ook afleggen met een historische stoomlocomotief genaamd de Dalesman. Kijk hier voor meer info over The Dalesman Steam Train.

Het aangrenzende Giggleswick heeft overigens ook een treinstation en dat is gesitueerd aan een ander spoor. Vanaf hier kunt u bijvoorbeeld ook weer naar Skipton en Leeds maar ook de andere kant op Lancashire in. Voorbeelden van bestemmingen zijn Carnforth, Lancaster en Morecambe. Op zondag rijdt er overigens een bus tussen Settle en Malham, een populaire plaats in het Yorkshire Dales National Park.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Yorkshire Dales
→ Hotels en vakantiehuizen in de Yorkshire Dales
→ Bezienswaardigheden in de Yorkshire Dales