Settle en de mooiste spoorlijn van Engeland - North Yorkshire

Settle in North Yorkshire Settle in North Yorkshire Boeken Settle in North Yorkshire Malham Cove in de Yorkshire Dales Ingleborough in de Yorkshire Dales Ribblehead Viaduct in de Yorkshire Dales Skipton Castle in North Yorkshire Warfedale in North Yorkshire Grassington in North Yorkshire Rondreis per trein door Noord Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenSettle in de Yorkshire Dales, Engeland

Settle is een klein stadje met de omvang van een dorp en ligt in het westelijke deel van het heuvelachtige Yorkshire Dales National Park. Het heeft ongeveer 2500 inwoners en is vooral bekend vanwege het spoortraject dat hier begint. Dit is 117 kilometer lange spoorlijn naar Carlisle in het noorden (Cumbria) en is waarschijnlijk de mooiste lijn van Engeland. In de jaren '80 zou de lijn worden opgeheven omdat die niet rendabel genoeg was in hun ogen. Dit is namelijk een dunbevolkte regio. Men (lokale autoriteiten, organisaties en burgers) is daar echter tegen in het geweer gekomen en heeft voorkomen dat het zover zou komen en met succes. De lijn wordt gebruikt voor speciale diensten zoals stroomtreinen maar voornamelijk gewoon voor reguliere treindiensten. Door de ligging van Settle aan de raand van nationale park is dit ook een bestemming waar u prima kunt wandelen en van de natuur kunt genieten. Niet heel ver van hier ligt het grotere stadje Skipton waar nog veel meer winkels en eetgelegenheden zijn te vinden. U vindt er ook een goed bewaard middeleeuws kasteel dat bezocht kan worden. Giggleswick is de naam van een dorpje dat tegen Settle aan ligt. Het is in feite één geheel. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Settle.


Wandelen in Settle

Het stadje ligt in het Yorkshire Dales National Park en dus kunt u er mooie wandelingen maken. Vanuit Settle kunt u bijvoorbeeld naar Catrigg Force (watervalletje) en/of langs de ruigaandoende heuvels bij Attermire Scar wandelen. U kunt een route lopen naar Horton-in-Ribblesdale en daar de trein terug pakken of een uitstapje maken naar het dichtbij gelegen Malham en daar Malham Cove bewonderen. Er zijn genoeg mogelijkheden in de regio.

Meer info: Settle - Settle | Settle - Horton | Verschillende routes in de Yorkshire Dales


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Settle

Enkele bestemmingen in de buurt

Malham Horton-in-Ribblesdale Skipton

Reis plannen naar Settle

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Settle te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 2,5 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit ongeveer net zo lang duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.

Het stadje geniet bekendheid vanwege de schitterende spoorlijn die hier begint, namelijk het traject naar Carlisle waar u kunt genieten van prachtige uitzichten over de Yorkshire Dales en de Eden Valley in Cumbria. Voorbeelden van tussenliggende stations zijn Horton-in-Ribblesdale, Dent, Garsdale en Kirkby Stephen. U kunt met de trein ook de andere kant op, bijvoorbeeld naar Skipton en de grote stad Leeds. Het aangrenzende Giggleswick heeft overigens ook een treinstation en dat is gesitueerd aan een ander spoor. Vanaf hier kunt u bijvoorbeeld ook weer naar Skipton en Leeds maar ook de andere kant op Lancashire in. Voorbeelden van bestemmingen zijn Carnforth, Lancaster en Morecambe.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Yorkshire Dales
→ Hotels en vakantiehuizen in de Yorkshire Dales