Hawes, Wensleydale en James Herriot - Yorkshire Dales

Hawes in het Yorkshire Dales National Park Boeken Dales Countryside Museum in Hawes, Yorkshire Dales Wensleydale Creamery in Hawes, Yorkshire Dales Swaledale in North Yorkshire Bolton Castle in North Yorkshire Aysgarth Falles in het Yorkshire Dales National Park Richmond Castle in North Yorkshire Howgill Fells in Cumbria Ingleborough in de Yorkshire Dales Longstrothdale in North Yorkshire Warfedale in North Yorkshire Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland

InformatieHawes in de Yorkshire Dales, Engeland

Hawes is een zeer klein stadje in het noorden van het mooie en bekende Yorkshire Dales National Park, noord Engeland. Het ligt in een dal (Wensleydale) en het is omgeven door prachtige heuvelachtige landschappen waar u uiteraard prima kunt wandelen. Gayle Beck, een bergstroompje, vloeit er ook doorheen. Ook vindt u in Hawes het Dales Countryside Museum waar ook een bezoekerscentrum van het nationale park is gevestigd.Daarnaast kunt u ook de Wensleydale Creamery bezoeken. Hier wordt de echte Yorkshire Wensleydale Cheese gemaakt. U kunt de fabriek en het museum bezichtigen. Een paar kilometer ten noorden van Hawes kunt u ook de Hardraw Scar Waterfall bezichtigen. U loopt dan door de Green Dragon heen. Aan de andere van deze pub kunt u een kaartje kopen van de waterval.

Voorbeelden van bezienswaardigheden wat verder weg zijn bijvoorbeeld de watervallen van Aysgarth, Bolton Castle en het Ingleborough National Nature Reserve. Daarnaast moet vermeld dat het dorp en ook deze hele vallei (Wensleydale) veelvuldig gebruikt is als filmlocatie tijdens de Engelse tv serie rond dierenarts James Herriot. Het vlakbij gelegen dorpje Askrigg was bijvoorbeeld de filmlocatie van het fictieve dorpje Darrowby.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooi luxe hotel in Hawes? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Prachtige hotels in North Yorkshire


Wandelen in Hawes

Deze plaats ligt aan de Pennine Way, een lange meerdaagse wandelroute door noord Engeland. Ook kunt u enkele mooie wandelingen maken naar enkele watervallen in de buurt, namelijk de Hardraw Force en de Aysgill Force.

Meer info: Pennine Way | Routes in Wensleydale | Verslag Garsdale Head - Hawes


De locatie van Hawes

Enkele bestemmingen in de buurt

Swaledale Aysgarth Horton-in-Ribblesdale

Mogelijkheden om naar Hawes te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Hawes te reizen. Een voor de hand liggende optie is dat u met de auto gaat. Een logisch vervolg is dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Vanaf die plek is het nog ongeveer 2 uur rijden naar het kleine stadje. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 2,5 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire.

Mocht u via Zuid Engeland willen reizen om zo gebruik te kunnen maken van een veel kortere en goedkopere overtocht (bijvoorbeeld van Duinkerken naar Dover ) dan moet u in Engeland wel een stuk langer in de auto zitten, namelijk zo'n 6,5 uur. Er rijden overigens geen treinen naar Hawes maar u kunt wel gebruik maken van de bus. De diensten zijn echter niet frequent, voor een aantal bestemmingen slechts één keer per dag. Voorbeelden van bestemmingen zijn Garsdale (station), Leyburn en Richmond. Garsdale ligt slechts op enkele kilometers en daar vindt u een treinstation langs de befaamde Settle naar Carlisle spoorlijn, de mooiste van Engeland.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Yorkshire Dales
→ Hotels en vakantiehuizen in de Yorkshire Dales
→ Bezienswaardigheden in de Yorkshire Dales