Het stadje Hawes en het land van James Herriot

Hawes in het Yorkshire Dales National Park Boeken Dales Countryside Museum in Hawes, Yorkshire Dales Wensleydale Creamery in Hawes, Yorkshire Dales Swaledale in North Yorkshire Bolton Castle in North Yorkshire Aysgarth Falles in het Yorkshire Dales National Park Richmond Castle in North Yorkshire Howgill Fells in Cumbria Ingleborough in de Yorkshire Dales Longstrothdale in North Yorkshire Warfedale in North Yorkshire Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland

Informatie, hotels en vakantiehuizenHawes in de Yorkshire Dales, Engeland

Hawes is een zeer klein stadje in het noorden van het mooie en bekende Yorkshire Dales National Park, noord Engeland. Het ligt in een dal (Wensleydale) en het is omgeven door prachtige heuvelachtige landschappen waar u uiteraard prima kunt wandelen. Gayle Beck, een bergstroompje, vloeit er ook doorheen. Ook vindt u in Hawes het Dales Countryside Museum waar ook een bezoekerscentrum van het nationale park is gevestigd.Daarnaast kunt u ook de Wensleydale Creamery bezoeken. Hier wordt de echte Yorkshire Wensleydale Cheese gemaakt. U kunt de fabriek en het museum bezichtigen. Een paar kilometer ten noorden van Hawes kunt u ook de Hardraw Scar Waterfall bezichtigen. U loopt dan door de Green Dragon heen. Aan de andere van deze pub kunt u een kaartje kopen van de waterval.

Voorbeelden van bezienswaardigheden wat verder weg zijn bijvoorbeeld de watervallen van Aysgarth, Bolton Castle en het Ingleborough National Nature Reserve. Daarnaast moet vermeld dat het dorp en ook deze hele vallei (Wensleydale) veelvuldig gebruikt is als filmlocatie tijdens de Engelse tv serie rond dierenarts James Herriot. Het vlakbij gelegen dorpje Askrigg was bijvoorbeeld de filmlocatie van het fictieve dorpje Darrowby. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en vakantiehuizen in Hawes en omgeving.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen in Hawes

Deze plaats ligt aan de Pennine Way, een lange meerdaagse wandelroute door noord Engeland. Ook kunt u enkele mooie wandelingen maken naar enkele watervallen in de buurt, namelijk de Hardraw Force en de Aysgill Force.

Meer info: Pennine Way | Routes in Wensleydale | Verslag Garsdale Head - Hawes


De locatie van Hawes

Enkele bestemmingen in de buurt

Swaledale Aysgarth Horton-in-Ribblesdale

Reis plannen naar Hawes

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Swaledale te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 2 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit een half uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Simonstone Hall Hotel - Simonstone

herberg kent

Overnachten in een mooi hotel?

Het Simonstone Hall Hotel is prachtig gelegen 3 sterren hotel in het noordelijke deel van het Yorkshire Dales National Park. Het staat in het kleine Simonstone, niet ver van het dorpje Hawes en nog dichter bij de Hardraw Waterfall. U zit hier in de landelijke pracht van Wensleydale waar ook veelvuldig gefilmd werd voor de tv-serie over James Herriot. In Hawes kunt u nog naar het museum of de kaasmakerij bezoeken.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 180 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en terras.

Terug naar:

→ Alles over de Yorkshire Dales
→ Hotels en vakantiehuizen in de Yorkshire Dales