Het stadje Hawes en het land van James Herriot

Hawes in het Yorkshire Dales National Park Boeken Dales Countryside Museum in Hawes, Yorkshire Dales Wensleydale Creamery in Hawes, Yorkshire Dales Swaledale in North Yorkshire Bolton Castle in North Yorkshire Aysgarth Falles in het Yorkshire Dales National Park Richmond Castle in North Yorkshire Howgill Fells in Cumbria Ingleborough in de Yorkshire Dales Longstrothdale in North Yorkshire Warfedale in North Yorkshire Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland

Informatie, hotels en vakantiehuizenHawes in de Yorkshire Dales, Engeland

Hawes is een zeer klein stadje in het noorden van het mooie en bekende Yorkshire Dales National Park, noord Engeland. Het ligt in een dal ( Wensleydale) en het is omgeven door prachtige heuvelachtige landschappen waar u uiteraard prima kunt wandelen. Gayle Beck, een bergstroompje, vloeit er ook doorheen. Ook vindt u in Hawes het Dales Countryside Museum waar ook een bezoekerscentrum van het nationale park is gevestigd.Daarnaast kunt u ook de Wensleydale Creamery bezoeken. Hier wordt de echte Yorkshire Wensleydale Cheese gemaakt. U kunt de fabriek en het museum bezichtigen. Een paar kilometer ten noorden van Hawes kunt u ook de Hardraw Scar Waterfall bezichtigen. U loopt dan door de Green Dragon heen. Aan de andere van deze pub kunt u een kaartje kopen van de waterval.

Voorbeelden van bezienswaardigheden wat verder weg zijn bijvoorbeeld de watervallen van Aysgarth, Bolton Castle en het Ingleborough National Nature Reserve. Daarnaast moet vermeld dat het dorp en ook deze hele vallei (Wensleydale) veelvuldig gebruikt is als filmlocatie tijdens de Engelse tv serie rond dierenarts James Herriot. Het vlakbij gelegen dorpje Askrigg was bijvoorbeeld de filmlocatie van het fictieve dorpje Darrowby.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooi luxe hotel in Hawes? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Prachtige hotels in North Yorkshire


Wandelen in Hawes

Deze plaats ligt aan de Pennine Way, een lange meerdaagse wandelroute door noord Engeland. Ook kunt u enkele mooie wandelingen maken naar enkele watervallen in de buurt, namelijk de Hardraw Force en de Aysgill Force.

Meer info: Pennine Way | Routes in Wensleydale | Verslag Garsdale Head - Hawes


De locatie van Hawes

Enkele bestemmingen in de buurt

Swaledale Aysgarth Horton-in-Ribblesdale

Reis plannen naar Hawes

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Swaledale te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 2 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit een half uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Yorkshire Dales
→ Hotels en vakantiehuizen in de Yorkshire Dales