De stad Harrogate in North Yorkshire - Engeland

Harrogate in North Yorkshire Boeken Valley Gardens in Harrogate, North Yorkshire Knaresborough in North Yorkshire Nidderdale in North Yorkshire Brimham Rocks in Nidderdale, North Yorkshire Pateley Bridge in Nidderdale, North Yorkshire Yorkshire Dales National Park in Noord Engeland Harewood House in West Yorkshire Fountains Abbey in North Yorkshire Rondreis per trein door Noord Engeland

InformatieHarrogate in North Yorkshire, Engeland

Harrogate is een spa stad (thermale bronnen) in het graafschap North Yorkshire. Vroeger was het dus een kuuroord en daardoor een toeristische bestemming. Het heeft ongeveer 70 duizend inwoners en is in 2013 tot één van de meest romantische plaatsen ter wereld uitgeroepen. Het is een fraaie uitziende en welvarende kleine stad. U treft er dus mooie gebouwen maar ook veel groen. Zo kunt u een wandeling maken door de prachtige openbare Valley Gardens en een paar kilometer buiten Harrogate kunt u tevens Harlow Carr, de tuin van de Royal Horticultural Society bezichtigen. In de stad zelf zijn ook nog de Mercer Art Gallery en het Royal Pumproom Museum te vinden. In het stijlvolle Montpellier Quarter kunt u winkelen in een flink aantal onafhankelijke winkels en eten en drinken in haar café's en restaurants. Kijkt u hier op de pagina voor hotels, b&b's en appartementen.

Daarnaast zijn er in de regio uiteraard veel meer bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan Ripley Castle, Allerton Castle, het imposante Harewood House, de oude stad York en het mooie kleine stadje Knaresborough aan de rivier de Nidd. Ook kunt u een bezoek brengen aan de ruïne van Fountains Abbey dat samen met het park Studley Royal tot het werelderfgoed behoort. De natuur is ook niet ver weg. Zo zit u redelijk snel in de landelijke pracht van Nidderdale en het aangrenzende Yorkshire Dales National Park.


Hotels, b&b's en appartementen

Op zoek naar een mooi luxe hotel in Harrogate? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of appartement.

Prachtige hotels in North Yorkshire


WK Wielrennen 2019 in Harrogate

Het wereldkampioenschap wielrennen op de weg zal in 2019 plaatsvinden in Yorkshire. Harrogate is al aangewezen als centrale locatie waar koersen zullen plaatsvinden en waar aankomsten zullen zijn. Andere locaties in de regio die op het programma staan, zijn York, Ripon, Northallerton, Doncaster, Beverley en het grote Leeds. De reden waarom dit gebied zich gekandideerd had voor het organiseren van het WK Wielrennen is vanwege het enorme succes in 2014, tijdens de Tour de France. Yorkshire kreeg toen drie etappes van de Ronde van Frankrijk en dat bleek een enorm succes. Zelden stond er zoveel publiek langs de kant. Eén van die etappes ging door het prachtige Yorkshire Dales National Park, niet al te ver van Harrogate. Hieronder treft u nog een link met mooie routes die u kunt fietsen in dat gebied.

2019 UCI Road World Championships | Fietsen in de Yorkshire Dales


De locatie van Harrogate

Enkele bestemmingen in de buurt

Knaresborough Pateley Bridge York

Reis plannen naar Harrogate

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Harrogate te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 1 uur 45 minuten rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit ongeveer net zo lang duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer. De stad heeft ook een treinstation en vanaf hier kunt u onder andere naar York, Leeds en het kleinere Knaresborough reizen.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Yorkshire Dales
→ Hotels en vakantiehuizen in de Yorkshire Dales