Vakantie in Harrogate - North Yorkshire

Harrogate in North Yorkshire Valley Gardens in Harrogate, North Yorkshire Knaresborough in North Yorkshire Nidderdale in North Yorkshire Brimham Rocks in Nidderdale, North Yorkshire Pateley Bridge in Nidderdale, North Yorkshire Yorkshire Dales National Park in Noord Engeland Harewood House in West Yorkshire Fountains Abbey in North Yorkshire Rondreis per trein door Noord Engeland Boeken

Informatie, hotels en appartementen
Harrogate in North Yorkshire, Engeland

Harrogate is een spa stad (thermale bronnen) in het graafschap North Yorkshire. Vroeger was het dus een kuuroord en daardoor een toeristische bestemming. Het heeft ongeveer 70 duizend inwoners en is in 2013 tot één van de meest romantische plaatsen ter wereld uitgeroepen. Het is fraaie uitziende en welvarende kleine stad. U treft er dus mooie gebouwen maar ook veel groen. Zo kunt u een wandeling maken door de prachtige openbare Valley Gardens en een paar kilometer buiten Harrogate kunt u tevens Harlow Carr, de tuin van de Royal Horticultural Society bezichtigen. In de stad zelf zijn ook nog de Mercer Art Gallery en het Royal Pumproom Museum. In het stijlvolle Montpellier Quarter kunt u winkelen in een flink aantal onafhankelijke winkels en eten en drinken in haar café's en restaurants. Kijkt u hier op de pagina voor hotels, b&b's en appartementen.

Daarnaast zijn er in de regio uiteraard veel meer bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan Ripley Castle, Allerton Castle, het imposante Harewood House en de enorm oude Petrifying Well in het mooie kleine stadje Knaresborough aan de rivier de Nidd. Ook kunt u een bezoek brengen aan de ruïne van Fountains Abbey dat samen met het park Studley Royal tot het werelderfgoed behoort. De natuur is ook niet ver weg. Zo zit u redelijk snel in de landelijke pracht van Nidderdale en het aangrenzende Yorkshire Dales National Park.


De locatie van Harrogate

Enkele bestemmingen in de buurt

Knaresborough Pateley Bridge Leeds

Mogelijkheden om naar Harrogate te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Leeds te reizen. Een voor de hand liggende optie is dat u met de auto gaat. Een logisch vervolg is dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Vanaf die plek is het nog ongeveer 1 uur 45 minuten rijden naar de stad. U kunt echter ook met het vliegtuig gaan. Een logische keus is dan een vlucht naar het Leeds Bradford Airport. Daar kunt u rechtstreeks in iets meer dan een half uur met de bus naar het stadje reizen.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het ook nog ongeveer 1 uur 45 minuten rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire. Harrogate heeft ook een treinstation en hiervandaan kunt u onder andere in York, Leeds en het kleinere Knaresborough komen.


Boot IJmuiden - Newcastle Boot Zeebrugge - Hull Boot Rotterdam - Hull

Vliegtuig naar Engeland Bus in Engeland Trein in Engeland
Terug naar:

→ Yorkshire Dales
→ Hotels en vakantiehuizen in de Yorkshire Dales