Knaresborough en de Petrifying Well in North Yorkshire

Het stadje Knaresborough in North Yorkshire, Engeland Spoorwegviaduct van Knaresborough in North Yorkshire Petrifying Well in Knaresborough, North Yorkshire Bebra Gardens in Knaresborough, North Yorkshire Boeken Harrogate in North Yorkshire Fountains Abbey in North Yorkshire Harewood House in West Yorkshire Nidderdale in North Yorkshire Brimham Rocks in Nidderdale, North Yorkshire Pateley Bridge in Nidderdale, North Yorkshire Yorkshire Dales National Park in Noord Engeland De stad York in North Yorkshire Rondreis per trein door Noord Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenKnaresborough in North Yorkshire, Engeland

Knaresborough is een historisch stadje in North Yorkshire, noord Engeland. Het heeft ongeveer 15 duizend inwoners en ligt relatief in de buurt van het Yorkshire Dales National Park. Knaresborough is een mooie plaats gesitueerd aan een kloof en de rivier de Nidd waar overheen een stijlvol spoorwegviaduct gebouwd is. Als u wilt kunt u hier ook een bootje huren om in de rivier te peddelen. In het stadje bevindt zich een bekende trekpleister van deze regio, namelijk Mother Shipton's Cave en de Petrifying Well. Dit is een grot waar eeuwen geleden een ziener geboren zou zijn. De Petrifying Well is een waterval en bron waar zeer mineraalrijk water uit stroomt waardoor dingen die er langdurig onder hangen en steeds met het water in aanraking komen al binnen enkele maanden verstenen. Er staat tevens een wensput.

Deze locaties zijn allen onderdeel van een prachtig bosrijk park waarvoor entreegeld gevraagd wordt. Ook kunt u in dit stadje de mooie openbare Bebra Gardens, de overblijfselen van Knaresborough Castle en het bijbehorende museum bezichtigen. Attracties wat verder weg zijn de mooie niet al te grote stad Harrogate, Ripley Castle, Allerton Castle en vanzelfsprekend de historische stad York. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Knaresborough.

Wandelen vanuit Knaresborough

U kunt hier ook wandelen, bijvoorbeeld door het stadje, langs de rivier en door het bos maar ook een stukje verder weg door de groene Nidd Gorge ten noorden van hier.

Meer info: Wandeling door Knaresborough | Knaresborough - Nidd Gorge


De locatie van Knaresborough

Enkele bestemmingen in de buurt

Harrogate York Pateley Bridge

Mogelijkheden om naar Knaresborough te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Knaresborough te reizen. Een voor de hand liggende optie is dat u met de auto gaat. Een logisch vervolg is dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Vanaf die plek is het nog ongeveer 1,5 uur rijden naar het stadje. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het ook nog ongeveer 1,5 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire.

Mocht u via Zuid Engeland willen reizen om zo gebruik te kunnen maken van een veel kortere en goedkopere overtocht (bijvoorbeeld van Duinkerken naar Dover ) dan moet u in Engeland wel een stuk langer in de auto zitten, namelijk zo'n 5 uur 15 minuten. Knaresborough heeft overigens ook een treinstation waar u in twee verschillende richtingen kunt reizen, namelijk naar Leeds in het zuiden en York in het oosten. Harrogate ligt ook aan deze lijn en dat is slechts 10 minuten met de trein.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Yorkshire Dales
→ Hotels en vakantiehuizen in de Yorkshire Dales
→ Bezienswaardigheden in de Yorkshire Dales