Knaresborough en de Petrifying Well in North Yorkshire

Het stadje Knaresborough in North Yorkshire, Engeland Spoorwegviaduct van Knaresborough in North Yorkshire Petrifying Well in Knaresborough, North Yorkshire Bebra Gardens in Knaresborough, North Yorkshire Boeken Harrogate in North Yorkshire Fountains Abbey in North Yorkshire Harewood House in West Yorkshire Nidderdale in North Yorkshire Brimham Rocks in Nidderdale, North Yorkshire Pateley Bridge in Nidderdale, North Yorkshire Yorkshire Dales National Park in Noord Engeland De stad York in North Yorkshire Rondreis per trein door Noord Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenKnaresborough in North Yorkshire, Engeland

Knaresborough is een historisch stadje in North Yorkshire, noord Engeland. Het heeft ongeveer 15 duizend inwoners en ligt relatief in de buurt van het Yorkshire Dales National Park. Knaresborough is een mooie plaats gesitueerd aan een kloof en de rivier de Nidd waar overheen een stijlvol spoorwegviaduct gebouwd is. Als u wilt kunt u hier ook een bootje huren om in de rivier te peddelen. In het stadje bevindt zich een bekende trekpleister van deze regio, namelijk Mother Shipton's Cave en de Petrifying Well. Dit is een grot waar eeuwen geleden een ziener geboren zou zijn. De Petrifying Well is een waterval en bron waar zeer mineraalrijk water uit stroomt waardoor dingen die er langdurig onder hangen en steeds met het water in aanraking komen al binnen enkele maanden verstenen. Er staat tevens een wensput.

Deze locaties zijn allen onderdeel van een prachtig bosrijk park waarvoor entreegeld gevraagd wordt. Ook kunt u in dit stadje de mooie openbare Bebra Gardens, de overblijfselen van Knaresborough Castle en het bijbehorende museum bezichtigen. Attracties wat verder weg zijn de mooie niet al te grote stad Harrogate, Ripley Castle, Allerton Castle en vanzelfsprekend de historische stad York. Het is ook mogelijk de natuur van de Yorkshire Dales op te zoeken. Ga bijvoorbeeld naar Nidderdale dat overigens niet tot het nationale park behoort. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Knaresborough.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen vanuit Knaresborough

U kunt hier ook wandelen, bijvoorbeeld door het stadje, langs de rivier en door het bos maar ook een stukje verder weg door de groene Nidd Gorge ten noorden van hier.

Meer info: Wandeling door Knaresborough | Knaresborough - Nidd Gorge


De locatie van Knaresborough

Enkele bestemmingen in de buurt

Harrogate York Pateley Bridge

Reis plannen naar Knaresborough

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Knaresborough te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 1,5 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit ongeveer net zo lang duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer. Het stadje heeft ook een treinstation waar u in twee verschillende richtingen kunt reizen, namelijk naar Leeds in het zuiden en York in het oosten. Harrogate ligt ook aan deze lijn en dat is slechts 10 minuten met de trein.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Yorkshire Dales
→ Hotels en vakantiehuizen in de Yorkshire Dales