De trein naar Engeland en in Groot-Brittannië

Met de Eurostar naar Londen Met de trein naar Edinburgh Stoomtrein in Schotland Op treinrondreis door Groot-Brittannië

Met de trein naar Londen

Reisduur vanaf Amsterdam: 4,5 a 5,5 uur

Maatschappijen: NS en Eurostar

Vertrek: ochtend, middag en avond

Eindpunt: London St Pancras International

De hogesnelheidstrein naar Londen vertrekt in Brussel maar u kunt wel gewoon een kaartje kopen dat voor de hele treinreis vanuit Nederland geldt. Met andere woorden: dat treinkaartje is geldig vanaf elk treinstation in Nederland.

U kunt opstappen in Amsterdam Centraal maar de trein komt ook langs Schiphol, Rotterdam Centraal en Antwerpen Centraal. Er zijn voor dit traject twee mogelijkheden, namelijk de Intercity Direct of de snellere Thalys. Voor de Thalys moet u echter van te voren reserveren. Het eindstation is Brussel Zuid (Bruxelles Midi). Daar checkt u in voor de Eurostar naar Londen. Leest u in het volgende hoofdstuk meer over het eindstation in Londen, en omgeving.

Treinstation St Pancras International

St Pancras International in Londen, Engeland

Afstand tot British Museum: 2 km

Afstand tot Trafalgar Square: 3,5 km

Afstand tot Hyde Park: 4 km

Het eindstation van de spoorlijn tussen Brussel en Londen is St Pancras International en dat is tevens het nationale trein -en underground station King's Cross. Dit is niet het echte centrum van de stad, daarvoor dient u nog één (of twee) keer op de metro over te stappen. Tenzij u de taxi neemt uiteraard. Hieronder ziet u enkele stadsdelen staan. Kijkt u ook hier beneden voor informatie over het reizen in Londen en hoe u daarvoor kunt betalen. Weet u nog niet precies waar in de stad u wilt verblijven, bekijk dan de mogelijke bestemmingen. Westminster is het centrum van Londen. U vindt daar ook Trafalgar Square en aan de rand het grote Hyde Park.

London Travelcard en Oyster Card

Uw reis plannen door Londen

Mogelijke vakantiegebieden

City of Westminsters City of London Kensington en Chelsea

Camden Town Greenwich Richmond

Met de trein door Groot-Brittannië

Groot-Brittannië heeft een zeer uitgebreid spoornetwerk en voor een groot aantal spoorlijnen in het land kunt u gewoon op de trein zelf een kaartje kopen maar dat geldt niet voor de hogesnelheidslijnen. Daarvoor moet u bij een loket of op internet zijn. Meestal geldt: des te eerder u een kaartje koopt, des te goedkoper.

Als u van plan bent een rondreis te maken door het land dan zou u een Britrail treinpas kunnen aanschaffen. Die bestelt u op het internet (zie rechts) en krijgt u thuis gestuurd. Er zijn verschillende varianten beschikbaar, zoals voor bepaalde delen van Engeland, Schotland en ook voor een verschillend aantal dagen. In Groot-Brittannië kunt u ook soortgelijke passen kopen. Dat zijn Rail Rovers maar die kunt u dus alleen in het Verenigd Koninkrijk kopen. De Britrail pas is specifiek voor buitenlandse bezoekers.

Uw reis plannen door Groot-Brittannië

Kaart met een aantal spoorlijnen in GBAndere vervoersmogelijkheden:

Met de veerboot naar Engeland
Met het vliegtuig naar Groot-Brittannië