Met de trein reizen naar en in Groot-Brittannië

Met de Eurostar naar Londen Op treinrondreis door Groot-Brittannië Een reis naar Londen Stoomtrein in Schotland

Met de trein naar Londen

Reisduur vanaf Amsterdam: 4,5 a 5,5 uur

Maatschappijen: NS en Eurostar

Vertrek: ochtend, middag en avond

Eindpunt: London St Pancras International

U stapt op bij Amsterdam Centraal of Rotterdam Centraal en neemt eerst de trein naar Brussel Zuid (Bruxelles Midi). Er zijn voor dit traject twee mogelijkheden, namelijk de Intercity Direct of de snellere Thalys. Voor de Thalys moet u echter van te voren reserveren. Vervolgens checkt u in voor de Eurostar naar Londen. Het is nu ook mogelijk om direct van Londen naar Rotterdam of Amsterdam te reizen. Die diensten gaan een paar keer per dag maar dat geldt dus alleen voor de reis vanuit Londen. De reis naar Amsterdam duurt dan nog 3 uur 40 minuten. U kunt online een kaartje kopen voor het gehele traject van uw opstapstation in Nederland tot Londen. Dat kan dus elke plek in Nederland zijn met een treinstation.

Treinstation St Pancras International

St Pancras International in Londen, Engeland

Afstand tot British Museum: 2 km

Afstand tot Trafalgar Square: 3,5 km

Afstand tot Hyde Park: 4 km

Het eindstation van de spoorlijn tussen Brussel en Londen is St Pancras International en dat is tevens het nationale trein -en underground station King's Cross. Dit is niet het echte centrum van de stad, daarvoor dient u nog één (of twee) keer op de metro over te stappen. Tenzij u de taxi neemt uiteraard. Hieronder ziet u enkele stadsdelen staan. Kijkt u ook hier beneden voor informatie over het reizen in Londen en hoe u daarvoor kunt betalen. Weet u nog niet precies waar in de stad u wilt verblijven, bekijk dan de mogelijke bestemmingen. Westminster is het centrum van Londen. U vindt daar ook Trafalgar Square en aan de rand het grote Hyde Park.

London Travelcard en Oyster Card

Uw reis plannen door Londen

Mogelijke vakantiegebieden

City of Westminsters City of London Kensington en Chelsea

Camden Town Greenwich Richmond

Met de trein door Groot-Brittannië

Groot-Brittannië heeft een zeer uitgebreid spoornetwerk en voor een groot aantal spoorlijnen in het land kunt u gewoon op de trein zelf een kaartje kopen maar dat geldt niet voor de hogesnelheidslijnen. Daarvoor moet u bij een loket of op internet zijn. Meestal geldt: des te eerder u een kaartje koopt, des te goedkoper.

Als u van plan bent een rondreis te maken door het land dan zou u een Britrail treinpas kunnen aanschaffen. Die bestelt u op het internet (zie rechts) en krijgt u thuis gestuurd. Er zijn verschillende varianten beschikbaar, zoals voor bepaalde delen van Engeland, Schotland en ook voor een verschillend aantal dagen. In Groot-Brittannië kunt u ook soortgelijke passen kopen. Dat zijn Rail Rovers maar die kunt u dus alleen in het Verenigd Koninkrijk kopen. De Britrail pas is specifiek voor buitenlandse bezoekers.

Uw reis plannen door Groot-Brittannië

Kaart met een aantal spoorlijnen in GBAndere vervoersmogelijkheden:

Met de veerboot naar Engeland
Met het vliegtuig naar Groot-Brittannië