Camden, Regent's Park en Hampstead Heath in Londen

Camden Lock in Londen Boeken St Pancras International treinstation in Londen Primrose Hill in Londen Kenwood House in Londen Hill Garden and Pergola in Hampstead, Londen Regent's Park in Londen Trafalgar Square in de City of Westminster, Londen Hyde Park in Londen Kensington Palace in Londen Een reis naar Londen

InformatieCamden Lock in noord Londen

Camden is de naam van een stadsdeel in de noordelijke helft van Londen. Het is bijvoorbeeld het centrum van de underground muziek in de stad maar ook een bestemming met de beste markten. De grote Camden Market is een combinatie van overdekte en onoverdekte winkels en stallen met aandacht voor alternatieve kleding, design, eten en drinken. Ze zijn te vinden in Union Street, The Stables en Camden Lock bij het Regent's Canal. Er is relatief recent in 2017 nog een grote brand geweest bij Camden Lock Market.

Dit behoorlijk grote stadsdeel bestaat uit meerdere wijken zoals bijvoorbeeld Kings Cross, St Pancras (waar de eurostar uit Brussel arriveert), Bloomsbury, Primrose Hill en het exlusieve Hampstead waar veel bekende Britten en buitenlanders wonen en waar de huizenprijzen bijzonder hoog zijn. Daar ligt ook Hampstead Heath, een groot openbaar park en het witte Kenwood House. Dat is een prachtig historisch pand met kunstcollectie, een gratis bezoekersattractie. In het westelijke deel van het grote park, bij Golders Hill Park aan andere kant van de weg, vindt u The Hill Garden & Pergola. Dat was ooit een fraaie pergola maar is nu wat in vervallen staat hetgeen deze plek een speciale sfeer geeft. Hier in de buurt staat ook Fenton House, een huis en bezoekersattractie van de National Trust.

Primrose Hill is niet alleen de naam van een wijk maar ook van een kleine heuvel vanwaar u een prima uitzicht heeft over de stad. Ook hier wonen de nodige bekende mensen en het ligt vlakbij het openbare Regent's Park waar ook de dierentuin en het openluchttheater te vinden is. Ook vanuit bepaalde plekken in Hampstead Heath kunt u overigens genieten van een goed uitzicht over Londen.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Camden en omgeving

Andere bestemmingen in Londen

City of Westminsters City of London Kensington en Chelsea

Greenwich groen vlak Richmond

Mogelijkheden om naar Londen te reizen

St Pancras International in Londen, Engeland

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Londen te reizen. Zo kunt u met de trein gaan. Vanaf Amsterdam Centraal duurt dat 4,5 a 5,5 uur. Het kaartje dat u koopt is geldig vanaf elk station in Nederland. Uw reist met de Intercity Direct (of Thalys) naar Brussel en stapt dan over op de Eurostar naar Londen. Eindstation is St Pancras International. Ook kunt u met het vliegtuig naar Londen. Er zijn 6 luchthavens die de naam London dragen maar die liggen behalve Heathrow en het City Airport wel buiten de stad. Daarnaast is het mogelijk de veerboot te pakken van Hoek van Holland naar Harwich. Vanaf Harwich kunt u de aansluitende trein naar London Liverpool Street nemen, een reis van ongeveer 2 uur. Dat treinticket kunt u bij de overtocht bijboeken. Kijkt u hieronder voor de verschillende vervoersmiddelen en ook voor informatie om met underground, trein en bus uw weg in Londen te vinden.

London Visitor Oyster Card

Uw reis plannen door Londen

De reis naar Londen

Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over vakantie vieren in Londen
→ Hotels en appartementen in Londen