Greenwich en het maritieme werelderfgoed in Londen

Maritime Greenwich in Londen Maritime Greenwich in Londen Royal Observatory in Greenwich, Londen Wilderness in Greenwich Park, Londen Boeken City of London en de Theems St Paul's Cathedral in Londen Tower Bridge in Londen Een reis naar Londen

Informatie en hotelsGreenwich aan de Thames in Londen, Engeland

Greenwich is de naam van een district en stadje aan de zuidzijde van de rivier de Theems in Londen. Het is befaamd vanwege zijn werelderfgoed. U vindt hier namelijk verschillende prachtige historische gebouwen en musea die onder de verzamelnaam Maritime Greenwich vallen. Behoorlijk dicht bij elkaar kunt u verschillende mooie locaties bezoeken waaronder het National Maritime Museum, de Royal Observatory (observatorium), de oude scheepsvaartschool (Old Royal Naval College), een planetarium en ook twee historische villas met kunstcollecties. Dit zijn het Queen's House en het Ranger's House. Aan het water kunt u ook een schip betreden en bekijken, namelijk de Cutty Sark. Dat is vlakbij de plek waar de rivierboten vertrekken naar verschillende locaties in Londen.

Al deze locaties vindt u allemaal in of net buiten het koninklijke Greenwich Park. In dit gebied vindt u ook het oudste hertenpark van Londen, genaamd The Wilderness. Ook kunt u wandelen en niet alleen in het grote park maar ook langs de rivier. In Londen kunt u namelijk het Thames Path volgen, de wandelroute langs de Theems. Als u wilt kunt u dus zo naar centrum wandelen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Greenwich.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandOpenbaar vervoer

Greenwich heeft een treinstation. U kunt bijvoorbeeld met de trein naar Waterloo en London Charing Cross (centrum). Daarnaast kunt u vanaf de Thames ook met de rivierbus reizen, bijvoorbeeld naar Westminster (centrum). Ook kunt u reizen met de DLR, een soort metro, die rijdt tussen Lewisham en Bank. Het dichtstbijzijnde 'echte' metrostation ligt overigens in North Greenwich, vlakbij de O2 Arena. Aan de andere kant van de rivier (iets verder weg) vindt u tevens het London City Airport.


De locatie van Greenwich

Andere bestemmingen in Londen

City of Westminsters City of London Kensington en Chelsea

Camden Town groen vlak Richmond

Mogelijkheden om naar Londen te reizen

St Pancras International in Londen, Engeland

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Londen te reizen. Zo kunt u met de trein gaan. Vanaf Amsterdam Centraal duurt dat 4,5 a 5,5 uur. Het kaartje dat u koopt is geldig vanaf elk station in Nederland. Uw reist met de Intercity Direct (of Thalys) naar Brussel en stapt dan over op de Eurostar naar Londen. Eindstation is St Pancras International. Ook kunt u met het vliegtuig naar Londen. Er zijn 6 luchthavens die de naam London dragen maar die liggen behalve Heathrow en het City Airport wel buiten de stad. Daarnaast is het mogelijk de veerboot te pakken van Hoek van Holland naar Harwich. Vanaf Harwich kunt u de aansluitende trein naar London Liverpool Street nemen, een reis van ongeveer 2 uur. Dat treinticket kunt u bij de overtocht bijboeken. Kijkt u hieronder voor de verschillende vervoersmiddelen en ook voor informatie om met underground, trein en bus uw weg in Londen te vinden.

London Visitor Oyster Card

Uw reis plannen door Londen

De reis naar Londen

Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over vakantie vieren in Londen
→ Hotels en appartementen in Londen