Richmond, Thames Path en Kew Gardens - West Londen

Richmond aan de Theems in Londen Richmond aan de Theems in Londen Boeken Richmond Park in Londen Isabella Plantation in Richmond Park, Londen Richmond aan de Theems in Londen Ham House vlakbij Richmond aan de Theems in Londen Kew Gardens in Londen Kew Gardens tijdens kerst in Londen Kew Gardens lichtshow in Londen Chiswick House in Londen Hampton Court Palace in Londen Een reis naar Londen

Informatie en hotelsRichmond in Londen aan de Theems

Richmond is een stadje in het westen van Londen. Het heeft ongeveer 20 duizend inwoners en bevindt zich in het district Richmond-upon-Thames, vernoemd naar de rivier die hier doorheen stroomt. In en rondom het stadje zijn verschillende prachtige bezienswaardigheden. U kunt er enkele historische huizen (en tuinen) bezoeken, namelijk Marble Hill House, Ham House en Strawberry Hill House. Er is het plaatselijke museum en een klein aantal kilometer verderop het grote nationale rugbystadion van Twickenham waar u een rondleiding kunt krijgen maar waar ook het World Rugby Museum gesitueerd is.

Vlakbij het stadje is ook het nodige groen te vinden, namelijk het Richmond Park, het grootste koninklijke park van Londen dat tevens een natuurreservaat is en de Kew Royal Botanic Gardens (werelderfgoed). Daar kunt u ook het Kew Palace bezoeken. Deze locaties liggen allemaal bij de rivier en hier komt ook de wandelroute het Thames Path langs. Deze prima bewegwijzerde route gaat langs beide kanten van de rivier dus u kunt vele kilometers wandelen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Richmond.

Kerst vieren in Londen

Elk jaar vindt er één van de grootste kerstfestijnen plaats in Londen en dat is het Hyde Park Winter Wonderland aan de rand van het centrum. Maar ook hier in de Kew Gardens kunt u een speciale sfeer beleven omdat de tuinen vanaf 22 november (tot 5 januari 2019) worden verrijkt met speciale verlichting. Dit Christmas at Kew is dan elke dag geopend van 5 uur 's middags tot 10 uur 's avonds. Het traject met verlichting is maar liefst 2 kilometer lang zodat u meer dan een uur kunt rondlopen in het fraaie parklandschap.

Kerst vieren in Londen


Richmond Park en Thames Path

Deze plaats ligt aan het Thames Path, de meerdaagse wandelroute langs de rivier de Thames. Daarnaast zijn er vlakbij ook mooie kortere wandelingen te maken langs de rivier, zoals naar het historische Ham House en de Kew Gardens of in Richmond Park, het grootste park dat u in Londen kunt vinden. Het is behoorlijk omvangrijk dus u kunt er wel een tijdje rondlopen. Het is tevens een natuurreservaat waar bijvoorbeeld ook herten rondwaren, waar je de bostuinen van de Isabella Plantation kunt zien en waar je kunt relaxen in de Pembrooke Lodge tea rooms.

Meer info: Thames Path

De locatie van Richmond en Kew

Andere bestemmingen in Londen + Windsor

City of Westminsters City of London Kensington en Chelsea

Camden Town Greenwich Windsor

Mogelijkheden om naar Londen te reizen

St Pancras International in Londen, Engeland

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Londen te reizen. Zo kunt u met de trein gaan. Vanaf Amsterdam Centraal duurt dat 4,5 a 5,5 uur. Het kaartje dat u koopt is geldig vanaf elk station in Nederland. Uw reist met de Intercity Direct (of Thalys) naar Brussel en stapt dan over op de Eurostar naar Londen. Eindstation is St Pancras International. Ook kunt u met het vliegtuig naar Londen. Er zijn 6 luchthavens die de naam London dragen maar die liggen behalve Heathrow en het City Airport wel buiten de stad. Daarnaast is het mogelijk de veerboot te pakken van Hoek van Holland naar Harwich. Vanaf Harwich kunt u de aansluitende trein naar London Liverpool Street nemen, een reis van ongeveer 2 uur. Dat treinticket kunt u bij de overtocht bijboeken. Kijkt u hieronder voor de verschillende vervoersmiddelen en ook voor informatie om met underground, trein en bus uw weg in Londen te vinden.

London Visitor Oyster Card

Uw reis plannen door Londen

De reis naar Londen

Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over vakantie vieren in Londen
→ Hotels en appartementen in Londen