Kensington and Chelsea, Harrods, Royal Albert Hall - Londen

Kensington Palace in Londen De wijk Kensington in Londen Boeken Portobello Road in Londen Royal Albert Hall in Londen Huizen in Chelsea, Londen Chelsea Royal Hospital in Londen Warenhuis Harrods in Londen Hyde Park in Londen Westminster Palace in Londen Kew Gardens in Londen Primrose Hill in Londen Een reis naar Londen

InformatieRode telefooncel in Londen, Engeland

Kensington and Chelsea is de naam van een stadsdeel van Londen en ligt ook relatief dicht bij het centrum van de stad. Het zijn ook de namen van twee wijken. Voorbeelden van andere wijken die onderdeel uitmaken van deze 'borough' zijn Knightsbridge en Notting Hill. In deze laatste wijk vindt u ook de zeer bekende straat Portobello Road waar elke dag een markt is maar vooral op de zaterdag populair is wanneer er antiek en tweede hands artikelen verkocht worden. In Knightsbridge staat het minstens zo bekende en relatief exclusieve warenhuis Harrods. Vlakbij deze plek kunt u ook verschillende musea bezichtigen zoals het Natural History Museum, het Science Museum en het Victoria and Albert Museum.

Aan de rand van de Kensington Gardens vindt u de Royal Albert Hall, de historische muziektempel die ook middels een rondleiding bezocht kan worden. In het park staat de Serpentine Gallery, voor liefhebbers van moderne kunst. In Chelsea vlakbij de Theems zijn ook enkele bezienswaardigheden. Dit zijn onder andere het National Army Museum, Carlyle's House en de Chelsea Physique Garden. Hier vlakbij vindt ook de jaarlijkse RHS Chelsea Flower Show plaats waar je verschillende fraaie tuinen met bloemen kunt bezichtigen. Dat evenement vindt plaats op het grondgebied van het Chelsea Royal Hospital. Aan de overkant van de rivier ligt overigens het openbare Battersea Park en aan de rand ervan staat de iconische Battersea Powerstation, de oude kolencentrale die ook nog zijn opwachting maakte in de populaire BBC tv-serie 'Sherlock'. Als u graag wandelt dan kunt u ook in Londen aan uw trekken komen. Er loopt zowaar een National Trail door de stad. Dit is namelijk het bewegwijzerde Thames Path, de wandelroute langs beide zijden van de rivier de Theems.


Hotels, b&b's en appartementen

Op zoek naar een mooi appartement in Kensington? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of appartement.

Luxe stadsappartementen in Groot-Brittannië


Het grote kerstevenement in Hyde Park

Elk jaar vindt er één van de grootste kerstfestijnen ter wereld plaats in Londen en dat is het Hyde Park Winter Wonderland, gesitueerd zowat in het centrum van de stad. U vindt daar uiteraard een kerstmarkt maar daarnaast ook veel attracties, shows en eetgelegenheden en dergelijke.

Hyde Park Winter Wonderland in Londen


De locatie van Kensington and Chelsea

Andere bestemmingen in Londen

City of Westminsters City of London Camden Town

Greenwich groen vlak Richmond

Mogelijkheden om naar Londen te reizen

St Pancras International in Londen, Engeland

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Londen te reizen. Zo kunt u met de trein gaan. Vanaf Amsterdam Centraal duurt dat 4,5 a 5,5 uur. Het kaartje dat u koopt is geldig vanaf elk station in Nederland. Uw reist met de Intercity Direct (of Thalys) naar Brussel en stapt dan over op de Eurostar naar Londen. Eindstation is St Pancras International. Ook kunt u met het vliegtuig naar Londen. Er zijn 6 luchthavens die de naam London dragen maar die liggen behalve Heathrow en het City Airport wel buiten de stad. Daarnaast is het mogelijk de veerboot te pakken van Hoek van Holland naar Harwich. Vanaf Harwich kunt u de aansluitende trein naar London Liverpool Street nemen, een reis van ongeveer 2 uur. Dat treinticket kunt u bij de overtocht bijboeken. Kijkt u hieronder voor de verschillende vervoersmiddelen en ook voor informatie om met underground, trein en bus uw weg in Londen te vinden.

London Visitor Oyster Card

Uw reis plannen door Londen

De reis naar Londen

Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over vakantie vieren in Londen
→ Hotels en appartementen in Londen