Vind uw vakantiebestemming in South -en West Yorkshire

Haworth in West Yorkshire Hebden Bridge in West Yorkshire Leeds in West Yorkshire De stad Sheffield in South Yorkshire, Engeland Boeken in West Yorkshire Luxe hotel in landelijk Engeland

Hotels en vakantiehuizen in West Yorkshire

Samen met het zuiden is het westen van Yorkshire dichtbevolkt en behoort het tot het grote verstedelijkte gebied van noord Engeland. Dat geldt echter niet voor alle gebieden. Leeds, de derde stad van Engeland vindt u in het noorden, net als Bradford. Voorbeelden van andere steden zijn Huddersfield en Halifax. Het is echter ook mogelijk een hotel te boeken op het heuvelachtige platteland van West Yorkshire. Dat ligt in het westen met dorpen als Haworth en Hebden Bridge. Hier kunt u wandelen in mooie natuurlijke gebieden waaronder een klein deel van het Peak District National Park. Verder kunt u ook de nodige historische bezienswaardigheden bekijken zoals Shibden Hall, Harewood House en het werelderfgoed van Saltaire.
Boeken, extra service en genius korting

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra (gratis): als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland

Genius korting bij booking.com

Als u regelmatig bij booking.com boekt dan heeft u mogelijk recht op de zogenaamde 'genius' korting. Genius is het loyaliteitsprogramma van booking.com. Na meerdere keren geboekt (en verbleven) te hebben krijgt u vanzelf een melding als u eventueel recht hebt op korting (meestal alleen voor specifieke hotels). Deze korting is automatisch gekoppeld aan uw account dus als die korting voor u van kracht is dan kunt u daar ook via Groot-Brittannië Liefhebbers gebruik van maken en tevens sparen voor een volgende keer.
Handig ter ondersteuning: de kaart van Zuid -en West Yorkshire

legenda van kaart

Hotels en appartementen in South Yorkshire

Zoals gezegd is ook dit deel van Yorkshire redelijk dichtbevolkt met als (figuurlijke) centrum het grote Sheffield, vroeger één van de grote industriële centra van het Verenigd Koninkrijk. Hier kunt u verschillende musea en historische gebouwen bekijken. Voorbeelden van andere veel kleinere steden zijn Barnsley en Doncaster. U kunt echter ook genieten van de natuur want net als in West Yorkshire ligt hier een deel van het Peak District National Park. Als u speciaal in dit gebied wilt verblijven, kijkt u dan bij de hotels en vakantiehuizen in het Peak District. Verspreid over het graafschap kunt u ook enkele mooie historische gebouwen bekijken zoals bijvoorbeeld Conisbrough Castle en Brodsworth Hall, beiden in de buurt van Doncaster.
Zoek per plaats

Sheffield Leeds Haworth

groen vlak Hebden Bridge groen vlak

Terug naar:

→ South & West Yorkshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Groot-Brittannië (overzicht alle gebieden)