De stad Sheffield in South Yorkshire - Engeland

De stad Sheffield in South Yorkshire, Engeland Winter Gardens in Sheffield, Engeland Treinstation van Sheffield in Engeland Kelham Island in Sheffield, Engeland Boeken Peak District National Park in Engeland Ladybower Reservoir in het Peak District Derwent Edge in het Peak District, Derbyshire Bamford Edge in het Peak District, Derbyshire Bolsover Castle in Derbyshire

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe toren van Sheffield in Engeland

Sheffield is een grote stad in noord Engeland. Het ligt in het graafschap South Yorkshire en heeft ongeveer 550 duizend inwoners. Vroeger was het een grijze industriestad en aan de rand van het centrum kunt u het Kelham Island Museum bezoeken dat verteld over dat industriële verleden. Er zijn echter nog veel meer bezienswaardigheden zoals de oude kathedraal, het Weston Park Museum, het National Emergency Services Museum en de Sheffield Manor Lodge. Als het om kunst gaat kunt u terecht in de Graves Gallery en de Millennium Gallery en daarnaast zijn er verschillende theaters dicht bij elkaar gesitueerd. Ook kunt u een bezoek brengen aan de botanische tuinen, de Winter Garden die zich in een glazen huis bevindt is en de openbare Peace Gardens die bij de mooie Sheffield Town Hall (zie foto) te zien zijn. Het stadhuis wordt overigens gebruikt voor conferenties en bruiloften.

Als u van de natuur houdt en wilt gaan wandelen dan is dat ook mogelijk want niet ver ten westen van Sheffield ligt het Peak District National Park. Dit is een heuvelachtig gebied met vele wandelpaden en is vanwege de vele wandelpaden enorm populair. Relatief dichtbij vindt u de grote waterreservoirs met heuvels als Bamford Edge en Derwent Edge. Daarnaast zijn er in de regio ook een aantal historische bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het Abbeydale Industrial Hamlet, Renishaw Hall, Bolsover Castle en Conisbrough Castle.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Sheffield

Enkele bestemmingen in de buurt

Edale Buxton Matlock

Reis plannen naar Sheffield

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Sheffield te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Zo kunt u vanaf Duinkerke of Calais naar het zuidoosten varen, via Hoek van Holland naar Harwich in het oosten of van Rotterdam en Zeebrugge naar Hull verder naar het noordoosten. De langste overtocht is naar Hull maar de autorit naar Sheffield is dan wel weer het kortst, namelijk minimaal 1,5 uur. U kunt ook de trein pakken. De spoorlijn leidt naar de stad Derby. Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt. Voor de hand ligt dan een vlucht naar Manchester Airport. Vanaf die luchthaven kunt u namelijk in ongeveer 1 uur 15 minuten rechtstreeks met de trein in Sheffield komen. Een vlucht naar het East Midlands Airport behoort ook tot de mogelijkheden.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over South en West Yorkshire
→ Hotels en vakantiehuizen in South -en West Yorkshire