De stad Sheffield in South Yorkshire - Engeland

De stad Sheffield in South Yorkshire, Engeland Winter Gardens in Sheffield, Engeland Treinstation van Sheffield in Engeland Kelham Island in Sheffield, Engeland Boeken Peak District National Park in Engeland Ladybower Reservoir in het Peak District Derwent Edge in het Peak District, Derbyshire Bamford Edge in het Peak District, Derbyshire Bolsover Castle in Derbyshire

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe toren van Sheffield in Engeland

Sheffield is een grote stad in noord Engeland. Het ligt in het graafschap South Yorkshire en heeft ongeveer 550 duizend inwoners. Vroeger was het een grijze industriestad en aan de rand van het centrum kunt u het Kelham Island Museum bezoeken dat verteld over dat industriële verleden. Er zijn echter nog veel meer bezienswaardigheden zoals de oude kathedraal, het Weston Park Museum, het National Emergency Services Museum en de Sheffield Manor Lodge. Als het om kunst gaat kunt u terecht in de Graves Gallery en de Millennium Gallery en daarnaast zijn er verschillende theaters dicht bij elkaar gesitueerd. Ook kunt u een bezoek brengen aan de botanische tuinen, de Winter Garden die zich in een glazen huis bevindt is en de openbare Peace Gardens die bij de mooie Sheffield Town Hall (zie foto) te zien zijn. Het stadhuis wordt overigens gebruikt voor conferenties en bruiloften.

Als u van de natuur houdt en wilt gaan wandelen dan is dat ook mogelijk want niet ver ten westen van Sheffield ligt het Peak District National Park. Dit is een heuvelachtig gebied met vele wandelpaden en is vanwege de vele wandelpaden enorm populair. Relatief dichtbij vindt u de grote waterreservoirs met heuvels als Bamford Edge en Derwent Edge. Daarnaast zijn er in de regio ook een aantal historische bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het Abbeydale Industrial Hamlet, Renishaw Hall, Bolsover Castle en Conisbrough Castle.


De locatie van Sheffield

Enkele bestemmingen in de buurt

Edale Buxton Matlock

Mogelijkheden om naar Sheffield te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Shefield te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. Vanwege de centrale ligging van dit gebied zijn er heel wat opties. Vertrekt u in Nederland dan kunt u gebruik maken van drie veerdiensten. 1) Hoek van Holland - Harwich: 6,5 uur op de boot en daarna nog ongeveer 3,5 uur rijden. 2) Rotterdam - Hull: 12 uur op de boot en daarna nog ongeveer 1 uur 15 minuten rijden. 3) IJmuiden - Newcastle: 15,5 uur op de boot en daarna nog ongeveer 2 uur 15 minuten rijden.

Als u in België vertrekt dan zijn er ook weer enkele verschillende veerdiensten. Zo kunt u de overtocht van Zeebrugge naar Hull nemen. Ook weer een vaart met een duur van 12 uur. Daarnaast kunt u ook via Zuid Engeland reizen door bijvoorbeeld op de boot van Duinkerken naar Dover te stappen, een overtocht van ongeveer 2 uur. De autorit naar Sheffield duurt daarna nog 4 uur. Ook is het mogelijk met de Eurotunnel Shuttle mee te gaan. Dan zit u met auto en al op een trein. Dat is een reis van slechts 35 minuten door de Kanaaltunnel maar is wel duurder. U komt dan aan in Folkestone, vlakbij Dover.

Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt. Voor de hand ligt dan een vlucht naar Manchester Airport. Vanaf die luchthaven kunt u namelijk in ongeveer 1 uur 15 minuten rechtstreeks met de trein in Sheffield komen. Een vlucht naar het East Midlands Airport behoort ook tot de mogelijkheden. Daar kunt u met de Parkway Raillink (6-zitter) in 10 minuten naar het station East Midlands Parkway om vanaf daar binnen een uur met de trein naar de stad te reizen. Eenmaal in de stad kunt u uiteraard ook met de trein naar een hele hoop andere plaatsen zoals Derby, Leicester, Manchester, Liverpool, Nottingham, Leeds en Londen (station St Pancras).


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over South en West Yorkshire
→ Hotels en vakantiehuizen in South -en West Yorkshire
→ Bezienswaardigheden in South Yorkshire