Het kleine stadje St Davids aan de Pembrokeshire Coast

Whitesands Beach in Pembrokeshire, Wales Boeken Porthgain in Pembrokshire, Zuidwest Wales Trefin in Pembrokeshire, Wales Abermawr in Pembrokeshire, Zuidwest Wales Fishguard in Pembrokshire, Zuidwest Wales Little Haven in Pembrokeshire, Wales Broad Haven in Pembrokeshire, Wales Nolton Haven in Pembrokeshire, Zuidwest Wales

InformatieDe kathedraal van St Davids in Groot-Brittannië

St Davids is met 2 slechts duizend inwonders de kleinste stad van Groot-Brittannië. Het ligt bij zee, in het Pembrokeshire Coast National Park, zuidwest Wales. In deze historische plaats kunt u de mooie kathedraal bezoeken en ook het eveneens oude Bishop's Palace. Ook staat hier een bezoekerscentrum van de National Trust, de organisatie die een aantal landschappen in het nationale park beheert en waar u informatie kunt krijgen over het gebied en wandelmogelijkheden. Er is ook een bezoekerscentrum en tevens museum in Oriel Y Parc, ook gewoon in het centrum van St Davids. Op het schiereiland kunt u bijvoorbeeld de prachtige kustlandschappen en stranden bij Whitesands bewonderen. Ook mooi is de Solva Estuary en als u van een boottochtje houdt ga dan naar Ramsey Island. Die boten vertrekken in de buurt van het stadje. Op de foto's ziet u verschillende kustplaatsjes en mooie natuurlijke locaties zien aan de Pembrokeshire Coast. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in deze omgeving.


Wandelen bij St Davids

Deze plaats ligt ook aan het Pembrokeshire Coast Path, een prachtige meerdaagse wandelroute langs de kusten van zuidwest Wales. Daarnaast zijn er op dit mooie schiereilandje binnen het nationale park ook andere kortere wandelingen te maken zoals naar St David's Head, op het schiereilandje Treginnis en naar the Gribbin bij Solva.

Meer info: Pembrokeshire Coast Path | naar St David's Head | op Treginnis | naar the Gribbin


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van St Davids

Enkele bestemmingen in de regio

Fishguard New Quay Tenby

Reis plannen naar St Davids

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar St Davids te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar St Davids duurt daarna nog minimaal 6 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Warpool Court Hotel

herberg kent

Overnachten in een mooi hotel?

Het Warpool Court Hotel staat net buiten St Davids, de kleinste stad van Groot-Brittannië al heeft het maar de omvang van een dorp. U kunt in de directe omgeving genieten van het mooie kustlandschap van de Pembrokeshire Coast, de St Davids Cathedral bezichtigen en bijvoorbeeld een boottocht maken naar Skomer Island om papegaaiduikers (puffins) te zien.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 200 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, terras, binnenzwembad en tennisbaan.

Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Wales