Vakantie in St Davids - Pembrokeshire

Whitesands Beach in Pembrokeshire, Wales Porthgain in Pembrokshire, Zuidwest Wales Trefin in Pembrokeshire, Wales Abermawr in Pembrokeshire, Zuidwest Wales Fishguard in Pembrokshire, Zuidwest Wales Little Haven in Pembrokeshire, Wales Broad Haven in Pembrokeshire, Wales Nolton Haven in Pembrokeshire, Zuidwest Wales Boeken

Informatie, hotels en b&b'sDe kathedraal van St Davids in Groot-Brittannië

St Davids is met 2 slechts duizend inwonders de kleinste stad van Groot-Brittannië. Het ligt bij zee, in het Pembrokeshire Coast National Park, zuidwest Wales. In deze historische plaats kunt u de mooie kathedraal bezoeken en ook het eveneens oude Bishop's Palace. Ook staat hier een bezoekerscentrum van de National Trust, de organisatie die een aantal landschappen in het nationale park beheert en waar u informatie kunt krijgen over het gebied en wandelmogelijkheden. Er is ook een bezoekerscentrum en tevens museum in Oriel Y Parc, ook gewoon in het centrum van St Davids.

Op het schiereiland kunt u bijvoorbeeld de prachtige kustlandschappen en stranden bij Whitesands bewonderen. Ook mooi is de Solva Estuary en als u van een boottochtje houdt ga dan naar Ramsey Island. Die boten vertrekken in de buurt van het stadje. Op de foto's ziet u verschillende kustplaatsjes en mooie natuurlijke locaties zien aan de Pembrokeshire Coast. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en herbergen in St Davids.

Wandelen bij St Davids

Deze plaats ligt ook aan het Pembrokeshire Coast Path, een prachtige meerdaagse wandelroute langs de kusten van zuidwest Wales. Daarnaast zijn er op dit mooie schiereilandje binnen het nationale park ook andere kortere wandelingen te maken zoals naar St David's Head, op het schiereilandje Treginnis en naar the Gribbin bij Solva.

Meer info: Pembrokeshire Coast Path | naar St David's Head | op Treginnis | naar the Gribbin


De locatie van St Davids

Enkele bestemmingen in de regio

Fishguard New Quay Tenby

Mogelijkheden om naar St Davids te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar St Davids te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar St Davids duurt daarna nog ongeveer 6 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 6 uur 15 minuten rijden. Het kleine stadje heeft overigens geen treinstation. De dichtstbijzijnde stations zijn te vinden in Fishguard en Haverfordwest. Er rijden wel bussen vanuit St Davids, bijvoorbeeld naar Solva, Marloes en de net genoemde plaatsen Haverfordwest en Fishguard.


Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone

Boot Hoek Holland - Harwich Bus in Wales Trein in Wales

Wandelvakantie

Als u graag zelf uw hele reis wilt plannen en een hotel of b&b in dit mini-stadje wilt boeken, kijkt u dan op het eerste tabblad. Als u liever een wandelvakantie met verblijf in St Davids boekt waarbij alles voor u geregeld wordt, kijkt u dan hieronder. Dit is een vakantie waarbij u ook in drie andere plaatsen in de omgeving zult overnachten.

Trefin in Wales
Terug naar:

→ Zuid(west) Wales
→ Accommodatie in Zuid(west) Wales