Mumbles en de Gower AONB - Zuid Wales

Mumbles Lighthouse in Wales Boeken Mumbles Pier in Wales Caswell Bay op de Gower in Wales Three Cliffs Bay op de Gower in Wales Worms Head op de Gower in Wales De stad Swansea in Wales Waterfall Country in de Brecon Beacons, Wales Rondreis door Zuid Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenMumbles op de Gower in zuidwest Wales

Mumbles is een kustdorp op het prachtige schiereiland Gower in zuidwest Wales. De plaats is vernoemd naar de kaap die hier aan de kust te vinden is. Het is een populaire locatie omdat het een prima uitvalsbasis vormt om de fraaie kustlandschappen te bezichtigen en te bewandelen. Aan zee vindt u een pier en ook Bracelet Bay met zijn kiezelsteentjes. De vuurtoren staat hier ook in de buurt. Er zijn niet ver van hier ook enkele zandstranden, namelijk aan Caswell Bay en Langland Bay. Naast de natuur zit u hier ook vrij dicht bij de stad Swansea.

De kustlandschappen van Gower zijn de grootste attractie. Het schiereiland is de oudste Area of Outstanding Natural Beauty van Groot-Brittannië en bestaat uit stranden, baaien, kliffen en ook enkele kleine heuveltjes. Voorbeelden van mooie locaties zijn Pwll Du Head, Three Cliffs Bay en Worms Head. Vlakbij deze kaap kunt u ook het Rhosilli Visitor Centre bezoeken. Als u een stuk met de auto toeren niet erg vindt dan kunt u ook een tijdje noordwaarts rijden want daar ligt het sterk heuvelachtige Brecon Beacons National Park. Daar in het zuidelijke deel kunt u het zogenaamde 'Waterfall Country' bezichtigen. Dat zijn een serie watervallen (cascades) met wandelpaden daar rondom.

Wandelen op Gower

Schiereiland Gower is een prachtig kustgebied met wandelpaden dus u kunt in de buurt van Mumbles mooie wandelingen maken. Hieronder vindt u verschillende geschikte routes in dit gebied. Wandel bijvoorbeeld naar de hierboven genoemde locaties.

Meer info: Routes op schiereiland Gower | Routes in Waterfall Country (Brecon Beacons)


De locatie van Mumbles

Enkele bestemmingen in de regio

Laugharne St Davids Cardiff

Mogelijkheden om naar Mumbles te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Mumbles te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Mumbles duurt daarna nog ongeveer 5 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 5 uur 15 minuten rijden. Eenmaal in het dorp kunt u ook gebruik maken van de Swansea Bay Rider. Dit is een 'landtreintje' die rijdt tussen Mumbles en Blackpill, een eind ten zuidwesten van de stad Swansea. Vroeger lag hier de oudste spoorlijn van Groot-Brittannië, althans als het gaat om personenvervoer. In de stad kunt u gebruik maken van de echte trein, bijvoorbeeld naar bestemmingen in Pembrokeshire in het zuidwesten of de hoofdstad Cardiff in het oosten. U kunt in Mumbles ook gebruik maken van de bus, bijvoorbeeld weer naar de stad maar ook naar Langland en Caswell.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Zuid(west) Wales
→ Accommodatie in Zuid(west) Wales