Mumbles en de Gower AONB - Zuid Wales

Mumbles Lighthouse in Wales Mumbles Pier in Wales Boeken Caswell Bay op de Gower in Wales Three Cliffs Bay op de Gower in Wales Worms Head op de Gower in Wales De stad Swansea in Wales Waterfall Country in de Brecon Beacons, Wales Rondreis door Zuid Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenMumbles op de Gower in zuidwest Wales

Mumbles is een kustdorp op het prachtige schiereiland Gower in zuidwest Wales. De plaats is vernoemd naar de kaap die hier aan de kust te vinden is. Het is een populaire locatie omdat het een prima uitvalsbasis vormt om de fraaie kustlandschappen te bezichtigen en te bewandelen. Aan zee vindt u een pier en ook Bracelet Bay met zijn kiezelsteentjes. De vuurtoren staat hier ook in de buurt. Er zijn niet ver van hier ook enkele zandstranden, namelijk aan Caswell Bay en Langland Bay. Naast de natuur zit u hier ook vrij dicht bij de stad Swansea.

De kustlandschappen van Gower zijn de grootste attractie. Het schiereiland is de oudste Area of Outstanding Natural Beauty van Groot-Brittannië en bestaat uit stranden, baaien, kliffen en ook enkele kleine heuveltjes. Voorbeelden van mooie locaties zijn Pwll Du Head, Three Cliffs Bay en Worms Head. Vlakbij deze kaap kunt u ook het Rhosilli Visitor Centre bezoeken. Als u een stuk met de auto toeren niet erg vindt dan kunt u ook een tijdje noordwaarts rijden want daar ligt het sterk heuvelachtige Brecon Beacons National Park. Daar in het zuidelijke deel kunt u het zogenaamde 'Waterfall Country' bezichtigen. Dat zijn een serie watervallen (cascades) met wandelpaden daar rondom.


Wandelen op Gower

Schiereiland Gower is een prachtig kustgebied met wandelpaden dus u kunt in de buurt van Mumbles mooie wandelingen maken. Hieronder vindt u verschillende geschikte routes in dit gebied. Wandel bijvoorbeeld naar de hierboven genoemde locaties.

Meer info: Routes op schiereiland Gower | Routes in Waterfall Country (Brecon Beacons)


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Mumbles

Enkele bestemmingen in de regio

Laugharne St Davids Cardiff

Reis plannen naar Mumbles

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Mumbles te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Mumbles duurt daarna nog minimaal 5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Zuid(west) Wales
→ Accommodatie in Zuid(west) Wales