Mumbles en de Gower AONB - Zuid Wales

Mumbles Lighthouse in Wales Mumbles Pier in Wales hotel boeken via GBL Caswell Bay op de Gower in Wales Three Cliffs Bay op de Gower in Wales Worms Head op de Gower in Wales De stad Swansea in Wales Waterfall Country in de Brecon Beacons, Wales Rondreis door Zuid Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenMumbles op de Gower in zuidwest Wales

Mumbles is een kustdorp op het prachtige schiereiland Gower in zuidwest Wales. De plaats is vernoemd naar de kaap die hier aan de kust te vinden is. Het is een populaire locatie omdat het een prima uitvalsbasis vormt om de fraaie kustlandschappen te bezichtigen en te bewandelen. Aan zee vindt u een pier en ook Bracelet Bay met zijn kiezelsteentjes. De vuurtoren staat hier ook in de buurt. Er zijn niet ver van hier ook enkele zandstranden, namelijk aan Caswell Bay en Langland Bay. Naast de natuur zit u hier ook vrij dicht bij de stad Swansea.

De kustlandschappen van Gower zijn de grootste attractie. Het schiereiland is de oudste Area of Outstanding Natural Beauty van Groot-Brittannië en bestaat uit stranden, baaien, kliffen en ook enkele kleine heuveltjes. Voorbeelden van mooie locaties zijn Pwll Du Head, Three Cliffs Bay en Worms Head. Vlakbij deze kaap kunt u ook het Rhosilli Visitor Centre bezoeken. Als u een stuk met de auto toeren niet erg vindt dan kunt u ook een tijdje noordwaarts rijden want daar ligt het sterk heuvelachtige Brecon Beacons National Park. Daar in het zuidelijke deel kunt u het zogenaamde 'Waterfall Country' bezichtigen. Dat zijn een serie watervallen (cascades) met wandelpaden daar rondom.


Wandelen op Gower

Schiereiland Gower is een prachtig kustgebied met wandelpaden dus u kunt in de buurt van Mumbles mooie wandelingen maken. Hieronder vindt u verschillende geschikte routes in dit gebied. Wandel bijvoorbeeld naar de hierboven genoemde locaties.

Meer info: Routes op schiereiland Gower | Routes in Waterfall Country (Brecon Beacons)


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Mumbles

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Mumbles te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Mumbles duurt daarna nog minimaal 5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Zuid(west) Wales
→ Accommodatie in Zuid(west) Wales
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers