Fishguard aan de Pembrokeshire Coast in Wales

Fishguard in Pembrokshire, Zuidwest Wales Boeken Porthgain in Pembrokshire, Zuidwest Wales Trefin in Pembrokeshire, Wales Abermawr in Pembrokeshire, Zuidwest Wales St David's Cathedral in Pembrokeshire, Wales Whitesands Beach in Pembrokeshire, Wales Newport Sands in Pembrokeshire, Wales Cardigan in Pembrokeshire, Wales

Informatie en hotelsDinas Head in het Pembrokeshire Coast National Park, Wales

Fishguard is een kustdorp in het noorden van het Pembrokeshire Coast National Park in het zuidwesten van Wales. Het ligt aan een kleine baai waar ook de terminal gesitueerd vanwaar veerboten naar Ierland vertrekken. Dit gebied is befaamd om zijn prachtige kustlandschappen. In het gebied rondom deze plaats vindt u de ruigste kustgebieden van de regio met 'landmarks' als Strumble Head en Dinas Head. Historische bezienswaardigheden in de directe omgeving van het dorp zijn er niet veel. Iets verder weg vindt u bijvoorbeeld de ruïnes van Cilgerran Castle en St Dogmaels Abbey, en het National Wool Museum. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in fishguard.


Wandelen in Fishguard

Deze plaats ligt ook aan het Pembrokeshire Coast Path, de National Trail van zuidwest Wales. Hier kunt u de kustpaden door deze prachtige kustlandschappen volgen. In de buurt kunt u bijvoorbeeld de paden westwaarts via Strumble Head naar Pwll Deri (en nog verder naar Porthgain) volgen of de andere kant op via Dinas Head naar Newport wandelen.

Meer info: Pembrokeshire Coast Path


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Fishguard

Enkele bestemmingen in de buurt

St Davids New Quay Tenby

Reis plannen naar Fishguard

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Fishguard te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Fishguard duurt daarna nog minimaal 6 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. U kunt hier ook komen met de trein. Er zijn twee stations, namelijk Fishguard & Goodwick en het station van de haven. Daar vertrekken veerboten naar Rosslare aan de oostkust van Ierland.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Wales