Fishguard aan de Pembrokeshire Coast in Wales

Fishguard in Pembrokshire, Zuidwest Wales Boeken Porthgain in Pembrokshire, Zuidwest Wales Trefin in Pembrokeshire, Wales Abermawr in Pembrokeshire, Zuidwest Wales St David's Cathedral in Pembrokeshire, Wales Whitesands Beach in Pembrokeshire, Wales Newport Sands in Pembrokeshire, Wales Cardigan in Pembrokeshire, Wales

Informatie en hotelsDinas Head in het Pembrokeshire Coast National Park, Wales

Fishguard is een kustdorp in het noorden van het Pembrokeshire Coast National Park in het zuidwesten van Wales. Het ligt aan een kleine baai waar ook de terminal gesitueerd vanwaar veerboten naar Ierland vertrekken. Dit gebied is befaamd om zijn prachtige kustlandschappen. In het gebied rondom deze plaats vindt u de ruigste kustgebieden van de regio met 'landmarks' als Strumble Head en Dinas Head. Historische bezienswaardigheden in de directe omgeving van het dorp zijn er niet veel. Iets verder weg vindt u bijvoorbeeld de ruïnes van Cilgerran Castle en St Dogmaels Abbey, en het National Wool Museum. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in fishguard.

Wandelen in Fishguard

Deze plaats ligt ook aan het Pembrokeshire Coast Path, de National Trail van zuidwest Wales. Hier kunt u de kustpaden door deze prachtige kustlandschappen volgen. In de buurt kunt u bijvoorbeeld de paden westwaarts via Strumble Head naar Pwll Deri (en nog verder naar Porthgain) volgen of de andere kant op via Dinas Head naar Newport wandelen.

Meer info: Pembrokeshire Coast Path


De locatie van Fishguard

Enkele bestemmingen in de buurt

St Davids New Quay Tenby

Mogelijkheden om naar Fishguard te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Fishguard te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Fishguard duurt daarna nog ongeveer 5 uur 45 minuten. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 6 uur 15 minuten rijden. Eenmaal in het dorp kunt u ook gebruik maken van de trein. Er zijn twee stations, namelijk Fishguard & Goodwick en het station van de haven. Daar vertrekken naar namelijk veerboten naar Rosslare aan de oostkust van Ierland. Kijk hier voor de overtocht van Fishguard naar Rosslare. Voorbeelden van andere plaatsen waar u vanuit het dorp met de trein naar toe kunt zijn Carmarthen, Swansea en in beperkte mate Cardiff. Busverkeer is er ook, onder andere naar Dinas, Newport, Strumble Head, Porthgain en St David's.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Wandelvakantie

Als u graag zelf uw hele reis wilt plannen en een hotel of b&b in dit dorp wilt boeken, kijkt u dan op het eerste tabblad. Als u liever een wandelvakantie met verblijf in Fishguard boekt waarbij alles voor u geregeld wordt, kijkt u dan hieronder. Dit is een vakantie waarbij u ook in drie andere plaatsen in de omgeving zult overnachten.

Trefin in Wales
Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Wales
→ Bezienswaardigheden in Zuidwest Wales