De badplaats Aberystwyth aan de westkust van Wales

Aberystwyth in Noord Wales Aberystwyth in Noord Wales Boeken Aberdovey in Noord Wales South Snowdonia in Wales Happy Valley in Snowdonia Wales Elan Valley in Midden Wales Ellan Valley in Mid Wales Aberaeron in Wales New Quay in Wales Rondreis door Zuid Wales Rondreis door Snowdonia in Noord Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizen
Vale of Rheidol Railway in Aberystwyth, Wales

Aberystwyth is een historisch universiteitstadje en badplaats in het westen van Wales en telt ongeveer 18 duizend inwoners. Het is één van de prominente vakantiebestemmingen in dit specifieke deel van het land en ligt in het graafschap Ceredigion. Verder is het dus gesitueerd aan de kust, heeft het ook twee stranden en ligt het slechts 15 kilometer ten zuiden van het nationale park Snowdonia waar u van prachtige berglandschappen kunt genieten. De Pembrokeshire Coast vindt u ongeveer 60 kilometer ten zuiden van deze plaats en dat is een geheel ander landschap. Dat gebied staat bekend om haar fraaie kustlandschappen.

De badplaats en de landinwaarts gesitueerde heuvels vormen ook de filmlocaties van de detectiveserie Hinterland. Het is uiteraard ook mogelijk om in Aberystwyth enkele musea te bezichtigen, namelijk het Ceredigion Museum en het kunstmuseum. Daarnaast kunt u met de Cliff Railway op een hoge klif komen om te genieten van prachtige uitzichten over Cardigan Bay en over het stadje zelf uiteraard. Ook kunt u een ritje maken met een oude stoomtrein. Die vertrekt hier in de badplaats en dat is de Vale of Rheidol Railway. Dat is een treinreis tussen Aberystwyth en Devil's Bridge en duurt een uur. Bij het eindpunt zou u de Devil's Bridge Falls (watervallen) bekijken. Verder weg vindt u de schoonheid van de Elan Valley, een streek met grote reservoirs, heuvels en een fraaie dam.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Aberystwyth

Enkele bestemmingen in de regio

Barmouth New Quay Fishguard

Reis plannen naar Aberystwyth

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Abertystwyth te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Aberystwyth duurt daarna nog minimaal 6 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de (langere) overtochten vanuit Hoek van Holland naar Harwich en Rotterdam (en Zeebrugge) naar Hull. U zou eventueel ook met het vliegtuig kunnen komen en dat gaat behoorlijk efficient. Er is namelijk een rechtstreekse treinverbinding tussen Birmingham International (de luchthaven van Birmingham in Engeland) en dit kuststadje. De treinen komen bijvoorbeeld ook langs Welshpool en het Engelse Shrewsbury. Als u vanuit Aberystwyth bijvoorbeeld met de trein naar Barmouth en Porthmadog aan de kust van Snowdonia wilt reizen, stap dan over in Dovey Junction.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Noord Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Snowdonia en Noord Wales