Laugharne - het stadje van Dylan Thomas in Carmarthenshire

Laugharne en de Tâf Estuary, Wales Boeken Dylan Thomas Boathouse in Laugharne Laugharne Castle in Carmarthenshire Laugharne Castle in Wales Kidwelly Castle in Carmarthenshire Llansteffan in Zuidwest Wales Saundersfoot in Pembrokeshire, Wales Tenby in Wales Three Cliffs Bay op de Gower in Wales Waterfall Country in de Brecon Beacons, Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenKerkje in Laugharne, Wales

Laugharne is een klein stadje in het graafschap Carmarthenshire, Zuidwest Wales. Het bevindt aan de monding van de rivier de Tâf en ligt dus vlakbij zee. Dit estuarium is behoorlijk groot en is een belangrijke plek voor de nodige vogels. Deze plaats is het meest bekend vanwege Dylan Thomas, één van de beroemdste auteurs en dichters die Wales heeft gekend. De laaste jaren van zijn leven woonde hij in Laugharne aan het water. Hij leefde in wat nu bekend staat als het Dylan Thomas Boathouse en dat is een attractie met een tentoonstelling, een tea room en prachtig uitzicht op het water. Net voordat u er bent loopt u langs de schuur waar de man schreef. Er is overigens nog meer te bezoeken. Er is de oude ruïne van Laugharne Castle en de Tin Shed Experience, een museum waar je spullen kunt zien uit de periode 1914 - 1945. Op de foto rechts ziet u de mooie Town Hall, geen attractie overigens.

In de omgeving is nog meer te zien. Zo zijn er relatief vlakbij nog twee kasteelruïnes te bezichtigen. Dat zijn Llansteffan Castle en Kidwelly Castle. Verder landinwaarts kunt u ook twee mooie tuinen bezoeken, namelijk de National Botanic Garden of Wales en de Aberglasney Gardens. Dat is overigens redelijk in de buurt van het bergachtige Brecon Beacons National Park. Daar kunt u ook mooie watervallen bekijken (cascades). Het Pembrokeshire Coast National Park met haar fraaie kustlandschappen ligt nog wat dichter bij. Bezoek daar bijvoorbeeld het kleurige badplaatsje Tenby. Mooie kustgebieden vindt u ook verder oostwaarts. Net na Llanelli begin het schiereiland Gower, een zogenaamde Area of Outstanding Natural Beauty. Een mooie locatie daar is bijvoorbeeld Three Cliffs Bay.

Wandelen in de regio

U kunt hier bij Laugharne het kustpad bewandelen of de Dylan's Walk volgen, een korte route langs enkele mooie plekken inclusief zijn voormalige huis. Verder weg kunt u wandelen in de hierboven al genoemde natuurgebieden als de Brecon Beacons, de Pembrokeshire Coast en de Gower.

Pembrokeshire Coast Path | Routes op Gower | Routes in Waterfall Country (Brecon Beacons)


De locatie van Laugharne

Enkele bestemmingen in de buurt

Tenby Mumbles St Davids

Mogelijkheden om naar Laugharne te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Laugharne te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Laugharne duurt daarna nog ongeveer 5,5 uur. Als u de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ook 5,5 a 6 uur rijden.

Het is misschien niet voor de hand liggend hier met het openbaar vervoer heen te gaan maar waar een wil is, is een weg. De bus naar Laugharne vertrekt in het stadje Carmarthen. Het eindpunt van die dienst (lijn 222) is Pendine. Carmarthen heeft wel een treinstation vanwaar u oa. direct naar Tenby, Swansea en Cardiff kunt reizen. Het Rhoose International Airport is één keer overstappen.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Wales
→ Bezienswaardigheden in Zuidwest Wales