Laugharne - het stadje van Dylan Thomas in Carmarthenshire

Laugharne en de Tâf Estuary, Wales Dylan Thomas Boathouse in Laugharne Laugharne Castle in Carmarthenshire Laugharne Castle in Wales hotel boeken via GBL Kidwelly Castle in Carmarthenshire Llansteffan in Zuidwest Wales Saundersfoot in Pembrokeshire, Wales Tenby in Wales Three Cliffs Bay op de Gower in Wales Waterfall Country in de Brecon Beacons, Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenKerkje in Laugharne, Wales

Laugharne is een klein stadje in het graafschap Carmarthenshire, Zuidwest Wales. Het bevindt aan de monding van de rivier de Tâf en ligt dus vlakbij zee. Dit estuarium is behoorlijk groot en is een belangrijke plek voor de nodige vogels. Deze plaats is het meest bekend vanwege Dylan Thomas, één van de beroemdste auteurs en dichters die Wales heeft gekend. De laaste jaren van zijn leven woonde hij in Laugharne aan het water. Hij leefde in wat nu bekend staat als het Dylan Thomas Boathouse en dat is een attractie met een tentoonstelling, een tea room en prachtig uitzicht op het water. Net voordat u er bent loopt u langs de schuur waar de man schreef. Er is overigens nog meer te bezoeken. Er is de oude ruïne van Laugharne Castle en er was Tin Shed Experience (een museum waar je spullen kon zien uit de periode 1914 - 1945) maar dat lijkt vooorlopig gesloten te zijn. Op de foto rechts ziet u de mooie Town Hall, geen attractie overigens.

In de omgeving is nog meer te zien. Zo zijn er relatief vlakbij nog twee kasteelruïnes te bezichtigen. Dat zijn Llansteffan Castle en Kidwelly Castle. Verder landinwaarts kunt u ook twee mooie tuinen bezoeken, namelijk de National Botanic Garden of Wales en de Aberglasney Gardens. Dat is overigens redelijk in de buurt van het bergachtige Brecon Beacons National Park. Daar kunt u ook mooie watervallen bekijken (cascades). De Pembrokeshire Coast met haar fraaie kustlandschappen ligt nog wat dichter bij. Bezoek daar bijvoorbeeld het kleurige badplaatsje Tenby. Mooie kustgebieden vindt u ook verder oostwaarts. Net na Llanelli begin het schiereiland Gower, een zogenaamde Area of Outstanding Natural Beauty. Een mooie locatie daar is bijvoorbeeld Three Cliffs Bay.


Wandelen in de regio

U kunt hier bij Laugharne het kustpad bewandelen of de Dylan's Walk volgen, een korte route langs enkele mooie plekken inclusief zijn voormalige huis. Verder weg kunt u wandelen in de hierboven al genoemde natuurgebieden als de Brecon Beacons, de Pembrokeshire Coast en de Gower.

Pembrokeshire Coast Path | Routes op Gower | Routes in Waterfall Country (Brecon Beacons)


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Laugharne

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Laugharne te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Laugharne duurt daarna nog minimaal 5,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Wales
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers