Laugharne - het stadje van Dylan Thomas in Carmarthenshire

Laugharne en de Tâf Estuary, Wales Dylan Thomas Boathouse in Laugharne Laugharne Castle in Carmarthenshire Laugharne Castle in Wales Boeken Kidwelly Castle in Carmarthenshire Llansteffan in Zuidwest Wales Saundersfoot in Pembrokeshire, Wales Tenby in Wales Three Cliffs Bay op de Gower in Wales Waterfall Country in de Brecon Beacons, Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenKerkje in Laugharne, Wales

Laugharne is een klein stadje in het graafschap Carmarthenshire, Zuidwest Wales. Het bevindt aan de monding van de rivier de Tâf en ligt dus vlakbij zee. Dit estuarium is behoorlijk groot en is een belangrijke plek voor de nodige vogels. Deze plaats is het meest bekend vanwege Dylan Thomas, één van de beroemdste auteurs en dichters die Wales heeft gekend. De laaste jaren van zijn leven woonde hij in Laugharne aan het water. Hij leefde in wat nu bekend staat als het Dylan Thomas Boathouse en dat is een attractie met een tentoonstelling, een tea room en prachtig uitzicht op het water. Net voordat u er bent loopt u langs de schuur waar de man schreef. Er is overigens nog meer te bezoeken. Er is de oude ruïne van Laugharne Castle en de Tin Shed Experience, een museum waar je spullen kunt zien uit de periode 1914 - 1945. Op de foto rechts ziet u de mooie Town Hall, geen attractie overigens.

In de omgeving is nog meer te zien. Zo zijn er relatief vlakbij nog twee kasteelruïnes te bezichtigen. Dat zijn Llansteffan Castle en Kidwelly Castle. Verder landinwaarts kunt u ook twee mooie tuinen bezoeken, namelijk de National Botanic Garden of Wales en de Aberglasney Gardens. Dat is overigens redelijk in de buurt van het bergachtige Brecon Beacons National Park. Daar kunt u ook mooie watervallen bekijken (cascades). De Pembrokeshire Coast met haar fraaie kustlandschappen ligt nog wat dichter bij. Bezoek daar bijvoorbeeld het kleurige badplaatsje Tenby. Mooie kustgebieden vindt u ook verder oostwaarts. Net na Llanelli begin het schiereiland Gower, een zogenaamde Area of Outstanding Natural Beauty. Een mooie locatie daar is bijvoorbeeld Three Cliffs Bay.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen in de regio

U kunt hier bij Laugharne het kustpad bewandelen of de Dylan's Walk volgen, een korte route langs enkele mooie plekken inclusief zijn voormalige huis. Verder weg kunt u wandelen in de hierboven al genoemde natuurgebieden als de Brecon Beacons, de Pembrokeshire Coast en de Gower.

Pembrokeshire Coast Path | Routes op Gower | Routes in Waterfall Country (Brecon Beacons)


De locatie van Laugharne

Enkele bestemmingen in de buurt

Tenby Mumbles St Davids

Reis plannen naar Laugharne

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Laugharne te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Laugharne duurt daarna nog minimaal 5,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Wales