Hay-on-Wye - 'Book Town' in Wales

Het stadje Hay-on-Wye in Wales Hay-on-Wye Castle in Wales Hay Bluff in Wales hotel boeken via GBL Black Mountains in Wales Crickhowell in de Brecon Beacons, Wales Pembridge in Herefordshire, Engeland Hereford in Herefordshire Llangorse Lake in de Brecon Beacons, Wales Brecon in Wales Rondreis door Zuid Wales

InformatieDe Black Mountains in de Brecon Beacons, Wales

Hay-on-Wye is een klein stadje in het graafschap Brecknockshire (Zuidoost Wales) en ligt aan de rand van het nationale park de Brecon Beacons. Het heeft ongeveer 1500 inwoners, is gesitueerd aan de rivier de Wye en staat bekend als 'The Town of Books': het boekenstadje. Dat komt omdat het voor zo'n klein plaatsje veel boekwinkeltjes heeft, namelijk ongeveer 20 waaronder winkels voor tweedehands boeken en ook specialistische zaakjes. Bij Hay Castle dat tot in 2020 wordt gerestaureerd vindt u bijvoorbeeld ook een boekenwinkel.

Het stadje bevindt zich vlakbij de Black Mountains - de bergketen in het oostelijke deel van de Brecon Beacons - en ligt op de grens met Engeland. Sterker nog: het postadres van Hay-on-Wye is dat van het Engelse Herefordshire. Over die grens kunt u ook tal van leuke plaatsjes bekijken. In de westhoek van het graafschap in Engeland zit vol met mooie dorpjes met houten vakwerkhuizen. Denk aan plaatsjes als Pembridge en Weobley. De kleine kathedraalstad Hereford ligt ook in de buurt, net als enkele dorpen en stadjes in het nationale park als Crickhowell, Abergavenny en Brecon.


Wandelen in Hay-on-Wye

Het stadje ligt bij het bergachtige Brecon Beacons National Park waar u kunt wandelen. De heuvel Hay Bluff ligt bijvoorbeeld in dit deel van het nationale park. Het is echter ook gesitueerd aan twee lange afstandsroutes die elkaar overlappen. Dat zijn de Wye Valley Walk en het Offa's Dyke Path, een officiële National Trail.

Meer info: Offa's Dyke Path


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Hay-on-Wye

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Hay te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Hay-on-Wye duurt daarna nog minimaal 4,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over Zuidoost Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidoost Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Herefordshire en Shropshire
© 2012-2020 — Groot-Brittannië Liefhebbers