Het stadje Usk in Zuidoost Wales

Het stadje Usk in Wales Boeken Usk in Zuidoost Wales Usk Valley in Zuid Wales Wye Valley in Engeland en Wales Blaenavon World Heritage Site in Wales Chepstow Castle in Wales Tintern Abbey in de Wye Valley, Wales Tredegar House in Wales Black Mountains in de Brecon Beacons, Wales Caerphilly Castle in Wales Cardiff in Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet dorp Usk in zuidoost Wales

Usk is een dorp of eigenlijk een klein stadje in het heuvelachtige graafschap Monmouthshire, zuidoost Wales. Het heeft ongeveer 3 duizend inwoners en ligt in de Usk Valley en aan de gelijknamige rivier. In deze plaats kunt u het kasteel en ook het Rural Life Museum bezoeken. Het dorp is prima gesiteerd als u graag de natuurgebieden van zuidoost Wales wilt bezoeken want het ligt tussen de Wye Valley en het Brecon Beacons National Park in.

In de omgeving is echter ook nog veel meer historisch erfgoed om te bekijken, en wel uit verschillende tijdperken. Zo zijn er in de regio verschillende middeleeuwse kastelen te zien als Raglan Castle, White Castle, Chepstow Castle en Caerphilly Castle. Ook kunt u naar het industriële werelderfgoed van Blaenavon want een deel van Zuid Wales was een belangrijke mijnstreek. Ook kunt u naar het National Roman Legion Museum in Caerleon waar ook nog opgravingen zijn te zien van het fort, de baden en het amfitheater. Dat is erfgoed uit een heel ver verleden. Nog meer voorbeelden van bezienswaardigheden in de buurt zijn Tintern Abbey, Tredegar House, de Dewstow Gardens en de hoofdstad Cardiff.


Wandelen in Usk en omgeving

U kunt hier de Usk Valley Walk bewandelen. Die meerdaagse route loopt van Newport via het stadje, langs de rivier helemaal noordwaarts tot in het Brecon Beacons National Park. Niet ver van het stadje kunt u echter ook kortere routes wandelen in de mooie Wye Valley of in het net genoemde nationale park. Denk in het laatste geval bijvoorbeeld aan een wandeling naar Sugarloaf Mountain, in de buurt van het stadje Abergavenny.

Meer info: Usk Valley Walk | Routes in Monmouthshire | Routes in de Wye Valley


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Usk

Enkele bestemmingen in de buurt

Chepstow Abergavenny Cardiff

Reis plannen naar Usk

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Usk te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Usk duurt daarna nog minimaal 4 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidoost Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidoost Wales