Het stadje Usk in Zuidoost Wales

Het stadje Usk in Wales Boeken Usk in Zuidoost Wales Usk Valley in Zuid Wales Wye Valley in Engeland en Wales Blaenavon World Heritage Site in Wales Chepstow Castle in Wales Tintern Abbey in de Wye Valley, Wales Tredegar House in Wales Black Mountains in de Brecon Beacons, Wales Caerphilly Castle in Wales Cardiff in Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet dorp Usk in zuidoost Wales

Usk is een dorp of eigenlijk een klein stadje in het heuvelachtige graafschap Monmouthshire, zuidoost Wales. Het heeft ongeveer 3 duizend inwoners en ligt in de Usk Valley en aan de gelijknamige rivier. In deze plaats kunt u het kasteel en ook het Rural Life Museum bezoeken. Het dorp is prima gesiteerd als u graag de natuurgebieden van zuidoost Wales wilt bezoeken want het ligt tussen de Wye Valley en het Brecon Beacons National Park in.

In de omgeving is echter ook nog veel meer historisch erfgoed om te bekijken, en wel uit verschillende tijdperken. Zo zijn er in de regio verschillende middeleeuwse kastelen te zien als Raglan Castle, White Castle, Chepstow Castle en Caerphilly Castle. Ook kunt u naar het industriële werelderfgoed van Blaenavon want een deel van Zuid Wales was een belangrijke mijnstreek. Ook kunt u naar het National Roman Legion Museum in Caerleon waar ook nog opgravingen zijn te zien van het fort, de baden en het amfitheater. Dat is erfgoed uit een heel ver verleden. Nog meer voorbeelden van bezienswaardigheden in de buurt zijn Tintern Abbey, Tredegar House, de Dewstow Gardens en de hoofdstad Cardiff.

Wandelen in Zuidoost Wales

U kunt hier de Usk Valley Walk bewandelen. Die meerdaagse route loopt van Newport via het stadje, langs de rivier helemaal noordwaarts tot in het Brecon Beacons National Park. Niet ver van het stadje kunt u echter ook kortere routes wandelen in de mooie Wye Valley of in het net genoemde nationale park. Denk in het laatste geval bijvoorbeeld aan een wandeling naar Sugarloaf Mountain, in de buurt van het stadje Abergavenny.

Meer info: Usk Valley Walk | Routes in Monmouthshire | Routes in de Wye Valley


De locatie van Usk

Enkele bestemmingen in de buurt

Chepstow Abergavenny Cardiff

Mogelijkheden om naar Usk te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Chepstow te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Usk duurt daarna nog ongeveer 4 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 3 uur 45 minuten rijden. U kunt overigens niet met de trein in het stadje komen maar wel met de bus. Zo kunt u vanuit Usk bijvoorbeeld met de bus naar Cwmbran, Pontypool en Chepstow.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidoost Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidoost Wales
→ Bezienswaardigheden in Zuidoost Wales