Cardiff - de hoofdstad van Wales

Cardiff Bay in Wales De stad Cardiff in Wales Cardiff Castle in Wales Principality Stadium in Cardiff, Wales Boeken Penarth Pier bij Cardiff in Wales Dyffryn Gardens en huis in Wales Caerphilly Castle in Wales Tredegar House in Wales Usk Valley in Zuid Wales Het stadje Usk in Wales Glamorgan Heritage Coast in Wales Rondreis door Zuid Wales

Informatie, hotels, b&b's en appartementenDe stad Cardiff in Wales

Cardiff is de hoofdstad van Wales en ligt in het zuidoosten van het land. Het is havenstad waarbij het centrum niet direct aan zee te vinden is. U kunt vanuit het centrum met de trein naar de haven al kan dat uiteraard ook wandelend of met de waterbus. De stad biedt verschillende bezienswaardigheden waaronder het oude kasteel en ook een museum waar u over de geschiedenis van de stad kunt leren, namelijk het Cardiff Story Museum. Ga naar het National Museum voor kunst en natuurgeschiedenis. In het havengebied zijn ook enkele locaties te bezoeken, namelijk de Doctor Who Experience (van de bekende langlopende tv-serie) en zelfs natuur in de vorm van de Cardiff Bay Wetlands Reserve. In de stad staat ook het grote Principality Stadium, het nationale voetbal -en rugbystadion van Wales. Hier vlakbij, in het hart van de stad, kunt u ook door het mooie Bute Park wandelen. Dat is een groene omgeving met ook bloemen, café's en een arboretum. De pier van Penarth die u op één van de foto's ziet bevindt zich even ten zuiden van de hoofdstad. Cardiff is overigens ook een plek waar filmopnames plaatsvinden. Bekend is wat dat betreft de al zeer langlopende tv-serie Doctor Who. In het havengebied was er een attractie van maar die is helaas voor goed gesloten.

In de buurt van de stad zijn nog meer mooi bezienswaardigheden waaronder Tredegar House, Caerphilly Castle, Castell Coch, het St Fagans National History Museum en de Dyffryn Gardens waarvan het landhuis ook te bezichtigen is. Daarnaast zijn er in de regio ook zeer mooie gebieden te zien zoals de Wye Valley Area of Outstanding natural Beauty in het zuidoosten en het nog veel grotere Brecon Beacons National Park. Nog dichter bij treft u de Glamorgan Heritage Coast als u van de zee wilt genieten. Kijk op deze pagina voor hotels, b&b's en appartementen in Cardiff.


De locatie van Cardiff

Enkele bestemmingen in de buurt

Usk Chepstow Mumbles

Mogelijkheden om naar Cardiff te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Caridff te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Cardiff duurt daarna nog ongeveer 4 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het net zo ver rijden, althans in tijd gemeten. U kunt echter ook met het vliegtuig gaan want het vliegveld ligt niet al te ver buiten de stad. Vanaf Cardiff Airport kunt u snel in 40 minuten met de bus naar het centrum van de stad. U kunt ook eerst met een zeer goedkope shuttle-bus naar station Rhoose Cardiff International (10 minuten) en daar overstappen op de trein naar het centrum. Eenmaal in de stad kunt u ook met de trein naar een flink aantal andere locaties. Zo is er bijvoorbeeld een rechtstreekse verbinding met Swansea maar bijvoorbeeld ook met Londen (station Paddington), een rit van ongeveer 2 uur 20 minuten.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidoost Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidoost Wales
→ Bezienswaardigheden in Zuidoost Wales