Cardiff - de hoofdstad van Wales

Cardiff Bay in Wales De stad Cardiff in Wales Cardiff Castle in Wales Principality Stadium in Cardiff, Wales Boeken Penarth Pier bij Cardiff in Wales Dyffryn Gardens en huis in Wales Caerphilly Castle in Wales Tredegar House in Wales Usk Valley in Zuid Wales Het stadje Usk in Wales Glamorgan Heritage Coast in Wales Rondreis door Zuid Wales

Informatie, hotels, b&b's en appartementenDe stad Cardiff in Wales

Cardiff is de hoofdstad van Wales en ligt in het zuidoosten van het land. Het is havenstad waarbij het centrum niet direct aan zee te vinden is. U kunt vanuit het centrum met de trein naar de haven al kan dat uiteraard ook wandelend of met de waterbus. De stad biedt verschillende bezienswaardigheden waaronder het oude kasteel en ook een museum waar u over de geschiedenis van de stad kunt leren, namelijk het Cardiff Story Museum. Ga naar het National Museum voor kunst en natuurgeschiedenis. In het havengebied zijn ook enkele locaties te bezoeken, namelijk de Doctor Who Experience (van de bekende langlopende tv-serie) en zelfs natuur in de vorm van de Cardiff Bay Wetlands Reserve. In de stad staat ook het grote Principality Stadium, het nationale voetbal -en rugbystadion van Wales. Hier vlakbij, in het hart van de stad, kunt u ook door het mooie Bute Park wandelen. Dat is een groene omgeving met ook bloemen, café's en een arboretum. De pier van Penarth die u op één van de foto's ziet bevindt zich even ten zuiden van de hoofdstad. Cardiff is overigens ook een plek waar filmopnames plaatsvinden. Bekend is wat dat betreft de al zeer langlopende tv-serie Doctor Who. In het havengebied was er een attractie van maar die is helaas voor goed gesloten.

In de buurt van de stad zijn nog meer mooi bezienswaardigheden waaronder Tredegar House, Caerphilly Castle, Castell Coch, het St Fagans National History Museum en de Dyffryn Gardens waarvan het landhuis ook te bezichtigen is. Daarnaast zijn er in de regio ook zeer mooie gebieden te zien zoals de Wye Valley, een Area of Outstanding natural Beauty in het zuidoosten en het nog veel grotere Brecon Beacons National Park. Nog dichter bij treft u de Glamorgan Heritage Coast als u van de zee wilt genieten. Kijk op deze pagina voor hotels, b&b's en appartementen in Cardiff.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Cardiff

Enkele bestemmingen in de buurt

Usk Chepstow Mumbles

Reis plannen naar Cardiff

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Cardiff te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Cardiff duurt daarna nog minimaal 4 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. U kunt ook met het vliegtuig gaan want het vliegveld ligt niet al te ver buiten de stad. Vanaf Cardiff Airport kunt u snel in 40 minuten met de bus naar het centrum van de stad. U kunt ook eerst met een shuttle-bus naar station Rhoose Cardiff International (10 minuten) en daar overstappen op de trein naar het centrum. Vanuit de stad kunt u uiteraard ook de trein naar andere locaties zoals bijvoorbeeld Swansea en Londen (station Paddington).


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidoost Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidoost Wales