Cardiff - de hoofdstad van Wales

Cardiff Bay in Wales Boeken Cardiff Castle in Wales Principality Stadium in Cardiff, Wales Penarth Pier bij Cardiff in Wales Dyffryn Gardens en huis in Wales Caerphilly Castle in Wales Tredegar House in Wales Usk Valley in Zuid Wales Het stadje Usk in Wales Glamorgan Heritage Coast in Wales Rondreis door Zuid Wales

Informatie, hotels en vakantiehuisjes
De stad Cardiff in Wales

Cardiff is de hoofdstad van Wales en ligt in het zuidoosten van het land. Het is havenstad waarbij het centrum niet direct aan zee te vinden is. U kunt vanuit het centrum met de trein naar de haven al kan dat uiteraard ook wandelend of met de waterbus. De stad biedt verschillende bezienswaardigheden waaronder het oude kasteel en ook een museum waar u over de geschiedenis van de stad kunt leren, namelijk het Cardiff Story Museum. Ga naar het National Museum voor kunst en natuurgeschiedenis. In het havengebied zijn ook enkele locaties te bezoeken, namelijk de Doctor Who Experience (van de bekende langlopende tv-serie) en zelfs natuur in de vorm van de Cardiff Bay Wetlands Reserve. In de stad staat ook het grote Principality Stadium, het nationale voetbal -en rugbystadion van Wales. De pier van Penarth bevindt zich even ten zuiden van de hoofdstad.

In de buurt van de stad zijn nog meer mooi bezienswaardigheden waaronder de Tredegar House, Caerphilly Castle, Castell Coch, het St Fagans National History Museum de Dyffryn Gardens waarvan het landhuis ook te bezichtigen is. Daarnaast zijn er ook in de regio ook mooie gebieden te zien zoals de Wye Valley Area of Outstanding natural Beauty, het Brecon Beacons National Park en aan zee de Glamorgan Heritage Coast. Kijk op de pagina voor hotels, b&b's en vakantiehuizen in Cardiff.


De locatie van Cardiff

Enkele bestemmingen in de buurt

Usk Chepstow Mumbles

Mogelijkheden om naar Cardiff te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Caridff te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Cardiff duurt daarna nog ongeveer 4 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het net zo ver rijden, althans in tijd gemeten. U kunt echter ook met het vliegtuig gaan want het vliegveld ligt niet al te ver buiten de stad. Vanaf Cardiff Airport kunt u snel in 40 minuten met de bus naar het centrum van de stad. U kunt ook eerst met een zeer goedkope shuttle-bus naar station Rhoose Cardiff International (10 minuten) en daar overstappen op de trein naar het centrum. Eenmaal in de stad kunt u ook met de trein naar een flink aantal andere locaties. Zo is er bijvoorbeeld een rechtstreekse verbinding met Swansea maar bijvoorbeeld ook met Londen (station Paddington), een rit van ongeveer 2 uur 20 minuten.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidoost Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidoost Wales
→ Bezienswaardigheden in Zuidoost Wales