Het stadje Wells in Somerset - Mendip Hills

Vicar's Close in Wells, Somerset Wells Cathedral in Somerset Boeken Montacute House in Somerset Cheddar Gorge in de Mendip Hills, Somerset Deer Leap in de Mendip Hills, Somerset Longleat House in Wiltshire Stourhead in Wiltshire Skyline van Bath in Somerset, Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenWells Cathedral in Somerst, Engeland

Wells is een mooi middeleeuws stadje in het graafschap Somerset. Er wonen ongeveer 11 duizend inwoners en ligt vlakbij het bekende Glastonbury en iets verder van de stad Bath. Er zijn ook enkele bezienswaardigheden waaronder de stijlvolle Wells Cathedral en het Bishop's Palace en ook vindt u hier het oudste straatje in Europa. Dat is Vicar's Close vlakbij de kathedraal. Daarnaast ligt het stadje ook pal aan de rand van de Mendip Hills, een beschermd heuvelllandschap met ook grotten. Zo kunt u op enkele kilometers afstand Wookey Hole bezichtigen, de locatie van enkele showcaves. Als u van lopen houdt dan kunt u hier vlakbij een wandeling maken naar Deer Leap, de locatie van wat ooit een middeleeuwse boerderij was met prima uitzichten over het omliggende gebied waaronder de Somerset Levels, het vlakke deel van het graafschap.

Nog iets verder weg maar nog iets beroemder, is de Cheddar Gorge, de diepste kloof van Engeland. Die plek bevindt zich ook in de Mendip Hills maar dan iets verder naar het westen. Daar wordt ook de bekende kaas gemaakt. In de weide omtrek zijn overigens veel meer bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan Longleat House (and Safari Park) de tuinen van Stourhead en werelderfgoedstad Bath. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Wells.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Wells

Enkele bestemmingen in de buurt

Bath Glastonbury Cheddar

Reis plannen naar Wells

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Wells te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Wells duurt daarna nog minimaal 4 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Wiltshire & Somerset
→ Hotels en vakantiehuizen in Wiltshire & Somerset