Vakantie in Wells - Somerset

Vicar's Close in Wells, Somerset Wells Cathedral in Somerset Montacute House in Somerset Cheddar Gorge in de Mendip Hills, Somerset Deer Leap in de Mendip Hills, Somerset Longleat House in Wiltshire Stourhead in Wiltshire Skyline van Bath in Somerset, Engeland Boeken

Informatie, hotels en vakantiehuisjes
Wells Cathedral in Somerst, Engeland

Wells is een mooi middeleeuws stadje in het graafschap Somerset. Er wonen ongeveer 11 duizend inwoners en ligt vlakbij het bekende Glastonbury en iets verder van de stad Bath. Er zijn ook enkele bezienswaardigheden waaronder de stijlvolle Wells Cathedral en het Bishop's Palace en ook vindt u hier het oudste straatje in Europa. Dat is Vicar's Close vlakbij de kathedraal. Daarnaast ligt het stadje ook pal aan de rand van de Mendip Hills, een beschermd heuvelllandschap met ook grotten. Zo kunt u op enkele kilometers afstand Wookey Hole bezichtigen, de locatie van enkele showcaves. Als u van lopen houdt dan kunt u hier vlakbij een wandeling maken naar Deer Leap, de locatie van wat ooit een middeleeuwse boerderij was met prima uitzichten over het omliggende gebied waaronder de Somerset Levels, het vlakke deel van het graafschap.

Nog iets verder weg maar nog iets beroemder, is de Cheddar Gorge, de diepste kloof van Engeland. Die plek bevindt zich ook in de Mendip Hills maar dan iets verder naar het westen. Daar wordt ook de bekende kaas gemaakt. In de weide omtrek zijn overigens veel meer bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan Longleat House (and Safari Park) de tuinen van Stourhead en werelderfgoedstad Bath. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Wells.


De locatie van Wells

Enkele bestemmingen in de buurt

Bath Glastonbury Cheddar

Mogelijkheden om naar Wells te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Wells te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Wells duurt daarna nog ongeveer 4 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ook ongeveer 4 uur rijden. Er is geen treinstation in Wells maar u kunt er wel gebruik maken van de bus, bijvoorbeeld naar Bath en Bristol.


Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone

groen vlak Boot Hoek Holland - Harwich groen vlak
Terug naar:

→ Wiltshire & Somerset
→ Accommodatie in Wiltshire & Somerset