Minehead en Dunster in Somerset - Exmoor

Minehead in Somerset, Exmoor Minehead in Somerset, Exmoor West Somerset Railway in Minehead, Engeland Boeken Dunster in Somerset, Exmoor Dunster Castle in Somerset, Exmoor Dunkery Beacon in Somerset, Exmoor Porlock in Somerset, Exmoor Selworthy in Somerset, Exmoor Porlock Common in Somerset, Exmoor Cleeve Abbey in Somerset, Exmoor Quantock Hills in Somerset, Exmoor

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenStrand van Minehead in Somerset, Engeland

Minehead is een klein stadje aan de kust van Somerset, zuidwest Engeland. Het heeft ongeveer 10 duizend inwoners, een strand en ligt aan de rand van het Exmoor National Park. Dat geldt ook voor het prachtige dorpje Dunster dat een paar kilometer verder landinwaarts ligt en waar u een paar bezienswaardigheden kunt bezoeken waaronder het mooie kasteel en haar subtropische tuinen. Ook staat hier één van de bezoekerscentra van het nationale park. De omgeving is behoorlijk bosrijk, heeft heuvels en biedt dus prima mogelijkheden om te wandelen. Minehead is daarnaast het begin van de meerdaagse wandelroute het South West Coast Path. Zowel dit stadje als Dunster bevinden zich aan de West Somerset Railway, een historische spoorlijn door het westelijke deel van het graafschap. Die rit gaat naar Bishops Lydeard. Niet ver weg kunt u ook de ruïne van Cleeve Abbey bezichtigen, net als het pittoreske dorpje Selworthy op het Holnicote Estate. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Minehead.


Wandelen in Minehead en omgeving

Minehead is het begin van het South West Coast Path, de enorm lange meerdaagse wandelroute langs de kusten van zuidwest Engeland. Behalve wandelen langs de kust van Exmoor zijn er uiteraard ook kortere wandelingen te maken zoals in de tuinen van Dunster Castle, vanuit het dorpje Selworthy, door Horner Wood en in andere delen van het Holnicote Estate. Ook kunt u in met heidevelden begroeide heuvels lopen zoals op Dunkery Beacon, het hoogste punt in het nationale park maar ook in Porlock Common of de Quantock Hills. Deze laatste heuvels bevinden zich buiten het Exmoor National Park.

Meer info: South West Coast Path | Wandelen in het Holnicote Estate


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Minehead en Dunster

Enkele bestemmingen in de buurt

Porlock Lynton Weston-super-Mare

Reis plannen naar Minehead en Dunster

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Minehead te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Minehead duurt daarna nog minimaal 5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Wiltshire & Somerset
→ Hotels en vakantiehuizen in Wiltshire & Somerset