Minehead en Dunster in Somerset - Exmoor

Minehead in Somerset, Exmoor Minehead in Somerset, Exmoor West Somerset Railway in Minehead, Engeland Boeken Dunster in Somerset, Exmoor Dunster Castle in Somerset, Exmoor Dunkery Beacon in Somerset, Exmoor Porlock in Somerset, Exmoor Selworthy in Somerset, Exmoor Porlock Common in Somerset, Exmoor Cleeve Abbey in Somerset, Exmoor Quantock Hills in Somerset, Exmoor

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenStrand van Minehead in Somerset, Engeland

Minehead is een klein stadje aan de kust van Somerset, zuidwest Engeland. Het heeft ongeveer 10 duizend inwoners, een strand en ligt aan de rand van het Exmoor National Park. Dat geldt ook voor het prachtige dorpje Dunster dat een paar kilometer verder landinwaarts ligt en waar u een paar bezienswaardigheden kunt bezoeken waaronder het mooie kasteel en haar subtropische tuinen. Ook staat hier één van de bezoekerscentra van het nationale park. De omgeving is behoorlijk bosrijk, heeft heuvels en biedt dus prima mogelijkheden om te wandelen. Minehead is daarnaast het begin van de meerdaagse wandelroute het South West Coast Path. Zowel dit stadje als Dunster bevinden zich aan de West Somerset Railway, een historische spoorlijn door het westelijke deel van het graafschap. Die rit gaat naar Bishops Lydeard. Niet ver weg kunt u ook de ruïne van Cleeve Abbey bezichtigen, net als het pittoreske dorpje Selworthy op het Holnicote Estate. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Minehead.

Wandelen

Minehead is het begin van het South West Coast Path, de enorm lange meerdaagse wandelroute langs de kusten van zuidwest Engeland. Behalve wandelen langs de kust van Exmoor zijn er uiteraard ook kortere wandelingen te maken zoals in de tuinen van Dunster Castle, vanuit het dorpje Selworthy, door Horner Wood en in andere delen van het Holnicote Estate. Ook kunt u in met heidevelden begroeide heuvels lopen zoals op Dunkery Beacon, het hoogste punt in het nationale park maar ook in Porlock Common of de Quantock Hills. Deze laatste heuvels bevinden zich buiten het Exmoor National Park.

Meer info: South West Coast Path | Wandelen in het Holnicote Estate


De locatie van Minehead en Dunster

Enkele bestemmingen in de buurt

Porlock Lynton Weston-super-Mare

Mogelijkheden om naar Minehead te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Minehead en Dunster te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Minehead duurt daarna nog ongeveer 5 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ook ongeveer 5 uur rijden. Er is hier geen regulier treinverkeer maar u kunt wel gebruik maken van de bus, bijvoorbeeld naar Taunton en Porlock (althans, vanuit Minehead).


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Wiltshire & Somerset
→ Hotels en vakantiehuizen in Wiltshire & Somerset