Lynton en Lynmouth in Exmoor - Devon

Lynton in Devon Lynmouth in Exmoor Valley of the Rocks in Exmoor Foreland Point in Exmoor Watersmeet in Exmoor, Devon Boeken Doone Valley in Devon, Exmoor Combe Martin Bay in Devon Porlock in Somerset, Exmoor Porlock Common in Somerset, Exmoor Dunkery Beacon in Somerset, Exmoor Rondreis door Devon in Zuidwest Engeland

Informatie, hotels en vakantiehuizenHet dorpje Lynmouth in Exmoor, Engeland

Deze twee dorpjes liggen aan de noordkust van Devon en binnen het Exmoor National Park. Lynmouth ligt direct aan zee en Lynton 200 meter hoger op de kliffen. Om van plaats naar plaats te komen kunt u gewoon te voet gaan maar ook gebruik maken van een speciaal treintje, de Cliff Railway. Dit gebied is vooral geschikt als u houdt van prachtige kusten met kliffen, bossen en heuvels. Mooie locaties in de buurt zijn bijvoorbeeld de Valley of the Rocks pal ten westen van de dorpjes en een klein eindje in oostelijke richting Watersmeet, een gebied met bossen, heuvels, ravijnen en watervallen. Wat verder oostwaarts vindt u de East Lyn Valley, beter bekend als de Doone Valley. Dit gebied vormde namelijk de achtergrond van het boek 'Lorna Doone - A Romance of Exmoor'. Daardoor is die locatie, gesitueerd bij het dorpje Malmsmead, zo bekend geworden.

Nog iets verder naar het westen vindt u onder andere de hoge Hangman Cliffs en de mooie Heddon Valley. In Lynmouth kunt u terecht in een officieël bezoekerscentrum van het Exmoor National Park en in Lynton staat nog een onafhankelijk bezoekerscentrum. Bezienswaardigheden wat verder weg zijn bijvoorbeeld Arlington Court, Exmoor Zoo, de Castle Hill Gardens, Dunter Castle en het pittoreske dorpje Selworthy op het Holnicote Estate. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en vakantiehuizen in Lynton en omgeving.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen in Lynton

Lynmouth ligt aan het South West Coast Path, de lange meerdaagse wandelroute langs de kustgebieden van zuidwest Engeland. Daarnaast zijn er in de buurt ook kortere wandelingen door het Exmoor National Park te maken. Zo zijn er onder andere routes in en door het mooie Watersmeet, naar het dorpje Countisbury, door de Valley of the Rocks en in de Heddon Valley. Twee goede voorbeelden daarvan ziet u hieronder staan.

Meer info: SW Coast Path | Rondom Lynton (verslag) | Parracombe - Lynton (verslag)


De locatie van Lynton en Lynmouth

Enkele bestemmingen in de buurt

Ilfracombe Porlock Minehead

Reis plannen naar Lynton en Lynmouth

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Lynton te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Lynton duurt daarna nog minimaal 5 uur 15 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden. Er rijden geen treinen in het nationale park maar wel bussen. Vanuit deze dorpen rijden er onder andere bussen naar Martinhoe, Parracombe en Barnstaple, het dichtstbijzijnde treinstation. Vanaf hier kunt u met de trein naar de stad Exeter.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Seawood Hotel - Lynton (Devon)

herberg kent

Overnachten in een mooi hotel?

Het Seawood Hotel is uitstekend beoordeeld en is gesitueerd in het dorpje Lynton. Dat ligt aan de prachtige kustlijn van het Exmoor National Park in het noorden van Devon. Het dorpje is klein maar het heeft verschillende eetgelegenheden en een supermarkt. Dit is namelijk één van de meest populaire uitvalsbases om het gebied te verkennen en in de omgeving te wandelen. Is deze accommdodatie volgeboekt op uw data? Misschien dat het goedkopere North Cliff Hotel een goede vervanging biedt.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 140 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, terras en sauna.

Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Devon en Cornwall