Lynton en Lynmouth in Exmoor - Devon

Lynton in Devon Boeken Lynmouth in Exmoor Valley of the Rocks in Exmoor Foreland Point in Exmoor Watersmeet in Exmoor, Devon Doone Valley in Devon, Exmoor Combe Martin Bay in Devon Porlock in Somerset, Exmoor Porlock Common in Somerset, Exmoor Dunkery Beacon in Somerset, Exmoor Rondreis door Devon in Zuidwest Engeland

InformatieHet dorpje Lynmouth in Exmoor, Engeland

Deze twee dorpjes liggen aan de noordkust van Devon en binnen het Exmoor National Park. Lynmouth ligt direct aan zee en Lynton 200 meter hoger op de kliffen. Om van plaats naar plaats te komen kunt u gewoon te voet gaan maar ook gebruik maken van een speciaal treintje, de Cliff Railway. Dit gebied is vooral geschikt als u houdt van prachtige kusten met kliffen, bossen en heuvels. Mooie locaties in de buurt zijn bijvoorbeeld de Valley of the Rocks pal ten westen van de dorpjes en een klein eindje in oostelijke richting Watersmeet, een gebied met bossen, heuvels, ravijnen en watervallen. Wat verder oostwaarts vindt u de East Lyn Valley, beter bekend als de Doone Valley. Dit gebied vormde namelijk de achtergrond van het boek 'Lorna Doone - A Romance of Exmoor'. Daardoor is die locatie, gesitueerd bij het dorpje Malmsmead, zo bekend geworden.

Nog iets verder naar het westen vindt u onder andere de hoge Hangman Cliffs en de mooie Heddon Valley. In Lynmouth kunt u terecht in een officieël bezoekerscentrum van het Exmoor National Park en in Lynton staat nog een onafhankelijk bezoekerscentrum. Bezienswaardigheden wat verder weg zijn bijvoorbeeld Arlington Court, Exmoor Zoo, de Castle Hill Gardens, Dunter Castle en het pittoreske dorpje Selworthy op het Holnicote Estate.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooi hotel aan zee in Lynton? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Mooie hotels met zeezicht in Zuidwest Engeland


Wandelen in de omgeving

Lynmouth ligt aan het South West Coast Path, de lange meerdaagse wandelroute langs de kustgebieden van zuidwest Engeland. Daarnaast zijn er in de buurt ook kortere wandelingen door het Exmoor National Park te maken. Zo zijn er onder andere routes in en door het mooie Watersmeet, naar het dorpje Countisbury, door de Valley of the Rocks en in de Heddon Valley. Twee goede voorbeelden daarvan ziet u hieronder staan.

Meer info: SW Coast Path | Rondom Lynton (verslag) | Parracombe - Lynton (verslag)


De locatie van Lynton en Lynmouth

Enkele bestemmingen in de buurt

Ilfracombe Porlock Minehead

Mogelijkheden om naar Lynmouth te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Lynmouth en het aangrenzende Lynton te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Lynmouth duurt daarna nog ongeveer 5 uur 15 minuten. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer net zo ver rijden. Er rijden geen treinen in het nationale park maar wel bussen. Vanuit deze dorpen rijden er onder andere bussen naar Martinhoe, Parracombe en Barnstaple, het dichtstbijzijnde treinstation. Vanaf hier kunt u met de trein naar de stad Exeter. Deze laatste plaats is het eindstation van de spoorlijn naar Exeter.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Devon en Cornwall
→ Bezienswaardigheden in Devon