Vakantiebestemmingen in Somerset en Wiltshire

City of Bath in Somerset Porlock Weir in Somerset, Exmoor Lacock in Wiltshire, Cotswolds Boeken

Hotels en vakantiehuizen in Somerset

Minehead in Somerset, Engeland
Dit graafschap in zuidwest Engeland loopt het risico over het hoofd te worden gezien omdat het ingeklemd ligt tussen de Cotswolds in het noorden en de mooie kustgebieden in het zuiden. Er zijn echter genoeg gebieden en locaties die zeker de moeite waard zijn. U vindt er de beroemde historische stad Bath met zijn erfgoed uit verschillende tijdperken, het grote Bristol en de kleinere stadjes Wells en Glastonbury.

U kunt echter ook een hotel boeken in één van de landelijke natuurgebieden waaronder het Exmoor National Park met zijn mooie kusten en wandelpaden langs zee, de Quantock Hills en de Mendip Hills waar u de Cheddar Gorge kunt bekijken. Op de foto boven ziet u het pittoreske gehucht Selworthy Exmoor (vlakbij Porlock en Minehead).

Handig ter ondersteuning: de kaart van Somerset en Wiltshire

legenda van kaart

Somerset: bekijk informatie, hotels (en huisjes) in:

Bath Wells Glastonbury

Cheddar Porlock Minehead

groen vlak Bristol groen vlak

Hotels en vakantiehuizen in Wiltshire

Het stadje Salisbury in Wiltshire, Engeland
Dit graafschap in zuid Engeland grenst niet aan zee en heeft enkele bekende trekpleisters. In het noorden ligt het voor een klein deel in de Cotswolds, één van 's lands meest geliefde plattelandsgebieden met prachtige dorpjes. Eén van die dorpjes is Castle Combe en ligt in Wiltshire.

Wiltshire is echter het meest befaamd vanwege zijn prehistorische erfgoed in de vorm van onder andere steencirkels zoals het werelderfgoed van Stonehenge maar ook van Avebury. U kunt een hotel boeken vlakbij de beroemde trekpleister maar u zou er ook voor kunnen kiezen in de historische stad Salisbury te verblijven. Dat ligt in de buurt, heeft een prachtige kathedraal en is vlakbij andere mooie natuurgebieden gesitueerd zoals de West Wiltshire Downs en het New Forest National Park.
Wiltshire: bekijk informatie, hotels (en huisjes) in:

Salisbury Lacock Castle Combe

Terug naar:

→ Somerset & Wiltshire
→ Andere gebieden in Groot-Brittannië