Exmoor National Park in Devon en Somerset - Engeland

Doone Valley in Exmoor, Engeland Boeken Lynmouth in Exmoor, Engeland Valley of the Rocks in Exmoor, Engeland Combe Martin in North Devon, Engeland Porlock Common in Exmoor, Engeland Porlock in Exmoor, Engeland Dunkery Beacon in Exmoor, Engeland Selworthy in Exmoor, Engeland Dunster Castle in Exmoor, Engeland Rondreis door Devon in Zuidwest Engeland

Informatie, hotels en vakantiehuizenWatersmeet in het Exmoor National Park, zuid Engeland

Exmoor is een nationaal park in de graafschappen Somerset en Devon, zuidwest Engeland. Het bestaat uit heuvelachtige heidevelden, bossen en ook een prachtige lange kustlijn met kliffen en wandelpaden. Hier vindt u ook enkele van de hoogste zeekliffen van Engeland waaronder de Great Hangman met 244 meter. Het South West Coast Path komt hier ook langs. Naast heide en bos zijn er ook rotsformaties zoals de Valley of Rocks en mooie watervallen in Watersmeet. Voorbeelden van andere mooie gebieden binnen Exmoor zijn de Heddon Valley in het westen en het Holnicote Estate in het oosten. Daar ligt ook Dunkery Beacon, met 519 meter de hoogste top in het park. Daar vindt u ook uitgestrekte heidevelden die zo midden augustus tot in september prachtig paars zullen kleuren.

Watersmeet is een beboste kloof vlakbij Lynmouth, dat is samen met het boven op de klif gelegen Lynton één van de meest populaire vakantiebestemmingen binnen het Exmoor National Park. Dat geldt ook voor het mooie dorpje Porlock dat wordt omgeven door nog meer bezienswaardige plaatsjes. Die behoren tot het net al genoemde Holnicote Estate, een groot stuk land van de National Trust. Voorbeelden van dorpjes en gehuchten aldaar zijn Selworthy, Bossington en Allerford. Het middeleeuwse Dunster met haar kasteel ligt weer een eindje verderop. Dat is vlakbij het kuststadje Minehead aan het oostelijke uiteinde van het park. In de buurt van het westelijke uiteinde vindt u Ilfracombe, ook weer een plaats met de nodige faciliteiten en accommodaties.

Bezoekerscentra

Het Exmoor National Park heeft ook enkele bezoekerscentra waar u terecht kunt voor informatie over de omgeving. Er zijn drie officiële in dit gebied, namelijk in Dunster, Lynmouth en Dulverton. Daarnaast zijn er ook toeristische informatiepunten op enkele andere locaties, namelijk in Combe Martin, Lynton, Porlock en Minehead.

Wat is er nog meer te zien in Devon?    |     Wat is er nog meer te zien in Somerset?

Specifieke bestemmingen

Minehead Porlock Lynton

groen vlak Ilfracombe groen vlak

De reis naar Exmoor

Er zijn verschillende mogelijkheden om vanuit Nederland en België naar het Exmoor National Park te reizen. Uiteraard kunt u met de auto op pad gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit daarna duurt nog ongeveer 5 uur. Mocht u persé de veerboot in Nederland willen nemen dan kan dat ook. De overtocht van Hoek van Holland naar Harwich duurt 6,5 uur en de autorit naar het nationale park wederom 5 uur. Vanwege het ontbreken van treinstations in Exmoor is het lastig om hier met het openbaar vervoer te komen. Er is natuurlijk altijd een manier om met vliegtuig + trein + bus op uw bestemming te geraken maar dat is wel even puzzelen. Waar een wil is, is meestal een weg.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland


legenda van kaart Terug naar:
→ Nationale Parken