Dartmoor National Park in Devon - Zuidwest Engeland

Widecombe-in-the-Moor in Dartmoor, Engeland Boeken Bonehill Down in Dartmoor, Engeland Becky Falls Woodland in Dartmoor, Engeland Emsworthy Mire in Dartmoor, Engeland Dartmoor Pony's in Engeland Moretonhampstead in Dartmoor, Engeland Castle Drogo in Dartmoor, Engeland Wistman's Wood in Dartmoor, Engeland Buckland Abbey in Devon, Engeland Rondreis door Devon in Zuidwest Engeland

InformatieCottage in het Dartmoor National Park, zuidwest Engeland

Dartmoor is een nationaal park in het midden van het graafschap Devon, zuidwest Engeland. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat het landschap veelal uit ‘moorland’ of te wel heidevelden. Daarnaast staat het gebied ook bekend zijn om pony's. U zult deze dieren in het gebied kunnen zien grazen. In het nationale park zult u ook de ‘tors’ kunnen zien, grote rotsblokken die hier en daar verspreid liggen over het gebied. Daarnaast zijn er ook wel bossen te vinden zoals in het Wystman’s Wood, de Holne Woods, de Teign Gorge en bijvoorbeeld ook mooie watervallen in het Becky Falls Woodland Park en in de Lydford Gorge in het noordwesten. In dit deel van het park vindt u ook de hoogste heuvels, zoals High Willhays met 621 meter.

Het gebied is vereeuwigd in het zeer beroemde boek 'The Hound of the Baskervilles' van Sir Arthur Conan Doyle, één van de verhalen over Sherlock Holmes. Het verhaal, nu onder de titel 'The Hounds of Baskerville', komt aan bod in de briljante BBC tv-serie Sherlock (aflevering 2 van seizoen 2). De inspiratie heeft de man naar verluid opgedaan bij de rots Hound Tor, gesitueerd in de buurt van Haytor. Daar vlakbij liggen ook de restanten van een middeleeuwse dorpje. Als u een groot fan bent van deze uitstekende detective serie, kijkt u dan hier op deze pagina over Sherlock. Daarop vindt u met name alle filmlocaties in Londen. Bonehill Down is een mooi gebied vlakbij Widecombe-in-the-Moor. Het nationale park is vanzelfsprekend dunbevolkt. Hier vindt u plaatsen als Chagford, Moretonhampstead en Buckfastleigh, en aan de randen Tavistock, Okehampton Bovey Tracey.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een luxe kasteelhotel in Dartmoor? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Luxe kasteelhotels in Engeland en Schotland


Bezoekerscentra

Het Dartmoor National Park heeft ook enkele bezoekerscentra waar u terecht kunt voor informatie over de omgeving. Er zijn drie officiële in dit gebied, namelijk in Princetown, Postbridge en bij Haytor. De laatste staat vlakbij de Haytor Rocks, één van de bekende 'tors' in het nationale park. Hier in de omgeving zijn meer fraaie natuurlijke locaties zoals u op de kaart kunt zien. Het natuurreservaat Emsworthy Mire ligt hier vlakbij. Daarnaast zijn er ook andere informatiepunten die door de nationale park autoriteit worden ondersteund zoals in Tavistock, Okehampton, Moretonhampstead en Buckfastleigh.

Wat is er nog meer te zien in Devon?

Drie specifieke bestemmingen

Chagford Buckfastleigh Tavistock

De reis naar Dartmoor

Er zijn verschillende mogelijkheden om vanuit Nederland en België naar het Dartmoor National Park te reizen. Uiteraard kunt u met de auto op pad gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit daarna duurt nog 4,5 a 5 uur. Mocht u persé de veerboot in Nederland willen nemen dan kan dat ook. De overtocht van Hoek van Holland naar Harwich duurt 6,5 uur en de autorit naar het nationale park ongeveer 5 uur. Vanwege het ontbreken van treinstations in Dartmoor is het lastig om hier met het openbaar vervoer te komen. Er is natuurlijk altijd een manier om met vliegtuig + trein + bus op uw bestemming te geraken maar dat is wel even puzzelen. Waar een wil is, is meestal een weg.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland


legenda van kaart Terug naar:

→ Nationale Parken