Het vissersdorpje Clovelly in Devon - Zuidwest Engeland

Clovelly in North Devon Boeken Clovelly in North Devon Hartland Heritage Coast Saltram House in South Devon RHS Rosemoor in North Devon Bude in North Cornwall Ilfracombe in North Devon Rondreis door Devon in Zuidwest Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet kustdorpje Clovelly in North Devon, zuidwest Engeland

Clovelly is een klein kustdorpje in zuidwest Engeland. Het is gesitueerd in het beschermde kustlandschap van de North Devon Area of Outstanding Natural Beauty en ligt aan het South West Coast Path. Het voormalige vissersdorpje telt ongeveer 450 inwoners en staat bekend om zijn pittoreske schoonheid en zijn steile straatjes. Het is zo geliefd dat je er tegenwoordig entree voor moet betalen. De hoofdstraat vlakbij de zee telt 50 geconserveerde gebouwen waaronder prachtige cottages. Als u slecht ter been bent dan is dit geen handige bestemming. Er zijn ook enkele kleinere bezoekersattracties in het dorpje. Dit zijn het Kingsley Museum, een museum en huisje van een voorheen bekende auteur, het Fisherman's Cottage, een oud huisje van een vissersfamilie en ook de Clovelly Court Gardens. Ook heeft deze plaats een bezoekerscentrum met café en fudge-shop met daarnaast de Donkey Stables waar kinderen in de zomer een ritje kunnen maken met een ezel. Even buiten het dorp vindt u overigens ook het Milky Way Adventure Park, een pretpark.

Behalve de fraaie kustlandschappen zijn er ook enkele andere attracties in dit gebied waaronder drie tuinen. Dat zijn de Docton Mill Gardens, de tuinen van RHS Rosemoor en de Castle Hill Garden. Wilt u aan het strand liggen, ga dan naar het badplaatsje Bude dat ook behoorlijk in de buurt gesitueerd is. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Clovelly.

Wandelen in en vlakbij Clovelly

Deze plaats ligt aan het South West Coast Path, de bekende meerdaagse wandelroute van zuidwest Engeland. Vanuit Clovelly kunt u het mooie landschap van North Devon en de kusten van de Hartland Heritage Coast bewandelen en bewonderen.

Meer info: South West Coast Path


De locatie van Clovelly

Enkele bestemmingen in de regio

Bude Ilfracombe Chagford

Mogelijkheden om naar Clovelly te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Clovelly te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Clovelly duurt daarna nog ongeveer 5,5 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 5 uur 45 minuten rijden. Er is geen treinverkeer in dit kustgebied maar u kunt vanuit het dorp wel met de bus reizen, bijvoorbeeld naar Hartland, Bideford, Sticklepath, Bude en het stadje Barnstaple waar het dichtstbijzijnde treinstation te vinden is. De spoorlijn vanuit Barnstaple leidt naar de stad Exeter.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Devon en Cornwall
→ Bezienswaardigheden in Devon