Het vissersdorpje Clovelly in Devon - Zuidwest Engeland

Het schilderachtige dorpje Clovelly in North Devon Het vissersdorpje Clovelly in North Devon, Engeland Boeken Hartland Quay in Noord Devon, Engeland Hartland Heritage Coast in Devon, Engeland RHS Rosemoor in North Devon Bude in North Cornwall Ilfracombe in North Devon Rondreis door Devon in Zuidwest Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet kustdorpje Clovelly in North Devon, zuidwest Engeland

Clovelly is een klein kustdorpje in zuidwest Engeland. Het is gesitueerd in het beschermde kustlandschap van North Devon, een gebied met de status Area of Outstanding Natural Beauty dat ligt aan het South West Coast Path. Het voormalige vissersdorpje telt ongeveer 450 inwoners en staat bekend om zijn pittoreske schoonheid en zijn steile straatjes. Het is zo geliefd dat je er tegenwoordig entree voor moet betalen. De hoofdstraat vlakbij de zee telt 50 geconserveerde gebouwen waaronder prachtige cottages. Als u slecht ter been bent dan is dit geen handige bestemming. Er zijn ook enkele kleinere bezoekersattracties in het dorpje. Dit zijn het Kingsley Museum, een museum en huisje van een voorheen bekende auteur, het Fisherman's Cottage, een oud huisje van een vissersfamilie en ook de Clovelly Court Gardens. Ook heeft deze plaats een bezoekerscentrum met café en fudge-shop met daarnaast de Donkey Stables waar kinderen in de zomer een ritje kunnen maken met een ezel. Even buiten het dorp vindt u overigens ook het Milky Way Adventure Park, een pretpark.

Behalve de fraaie kustlandschappen zijn er ook enkele andere attracties in dit gebied waaronder drie tuinen. Dat zijn de Docton Mill Gardens, de tuinen van RHS Rosemoor en de Castle Hill Garden. Wilt u aan het strand liggen, ga dan naar het badplaatsje Bude dat ook behoorlijk in de buurt gesitueerd is. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Clovelly.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen in Clovelly

Deze plaats ligt aan het South West Coast Path, de bekende meerdaagse wandelroute van zuidwest Engeland. Vanuit Clovelly kunt u het mooie landschap van North Devon en de kusten van de Hartland Heritage Coast bewandelen en bewonderen.

Meer info: South West Coast Path


De locatie van Clovelly

Enkele bestemmingen in de regio

Bude Ilfracombe Chagford

Reis plannen naar Clovelly

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Clovelley te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Clovelly duurt daarna nog minimaal 5,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Devon en Cornwall