Het dorpje Portree op Isle of Skye - Schotland

Portree op het eiland Skye in Schotland Portree op het eiland Skye in Schotland The Storr op het eiland Skye in Schotland hotel boeken via GBL Trotternish op het eiland Skye in Schotland Uig op het eiland Skye in Schotland Fairy Glen op het eiland Skye in Schotland Fairy Pools op het eiland Skye in Schotland Black Cuillins op het eiland Skye in Schotland Elgol op het eiland Skye in Schotland Dunvegan Castle op het eiland Skye in Schotland Neist Point op het eiland Skye in Schotland Rondreis door de Highlands, Skye en Loch Ness Rondreis langs Schotse eilanden

InformatieThe Storr vlakbij Portree op het eiland Skye, Schotland

Portree is een klein kuststadje in noordwest Schotland. Het is de grootste plaats op het schitterende en bergachtige eiland Skye, dat overigens per auto te bereiken is. Het stadje ligt aan zee, namelijk aan het gelijknamige loch dat uitmondt in de Sound of Raasay en ligt ook centraal gesitueerd wat betreft de beschermde gebieden Trotternish en het Cuillins gebergte, gebieden waar ook prachtige wandelingen te maken zijn. Veel dichterbij ligt de mooie Storr, een heuvel net ten noorden van Portree vanwaar u van mooie uitzichten kunt genieten. Op het eiland zijn ook een paar andersoortige bezienswaardigheden te zien waaronder Dunvegan Castle en de Tallisker Distillery (whisky) in Carbostmore. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&bs en vakantiehuizen in Portree.


Wandelen in en bij Portree

Op Skye zijn vele wandelmogelijkheden zoals in de Cuillin Hills en op Trotternish maar in en dichtbij Portree zijn ook mooie wandelingen te maken zoals bijvoorbeeld door de bossen, naar de iconische heuvel the Storr en langs de Skye Trail naar Sligachan.

Meer info: Routes op het eiland Skye

Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Portree

Er zijn verschillende manieren om naar Portree te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 7,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over Isle of Skye
→ Hotels en vakantiehuizen op het eiland Skye
© 2012-2020 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers