Vakantie in Portree - Isle of Skye

Portree op het eiland Skye in Schotland Portree op het eiland Skye in Schotland The Storr op het eiland Skye in Schotland Trotternish op het eiland Skye in Schotland Uig op het eiland Skye in Schotland Dunvegan Castle op het eiland Skye in Schotland Black Cuillins op het eiland Skye in Schotland Elgol op het eiland Skye in Schotland Rondreis door de Highlands, Skye en Loch Ness Rondreis per trein door Schotland Boeken

Informatie, hotels en vakantiehuisjes
The Storr vlakbij Portree op het eiland Skye, Schotland

Portree is een klein kuststadje in noordwest Schotland. Het is de grootste plaats op het schitterende en bergachtige eiland Skye, dat overigens per auto te bereiken is. Het stadje ligt aan zee, namelijk aan het gelijknamige loch dat uitmondt in de Sound of Raasay en ligt ook centraal gesitueerd wat betreft de beschermde gebieden Trotternish en het Cuillins gebergte, gebieden waar ook prachtige wandelingen te maken zijn. Veel dichterbij ligt de mooie Storr, een heuvel net ten noorden van Portree vanwaar u van mooie uitzichten kunt genieten. Op het eiland zijn ook een paar andersoortige bezienswaardigheden te zien waaronder Dunvegan Castle en de Tallisker Distillery (whisky) in Carbostmore. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Portree.

Wandelen in en bij Portree

Op Skye zijn vele wandelmogelijkheden zoals in de Cuillin Hills en op Trotternish maar in en dichtbij Portree zijn ook mooie wandelingen te maken zoals bijvoorbeeld door de bossen, naar de iconische heuvel the Storr en langs de Skye Trail naar Sligachan.

Meer info: Routes op het eiland Skye


De locatie van Portree

Enkele bestemmingen in de regio

Uig Kyle of Lochalsh Glen Shiel

Mogelijkheden om naar Portree reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Portree te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Schotland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 7,5 uur rijden. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 9,5 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar Hull, ook met een duur van 12 uur.

Aangezien het eiland met een brug is verbonden met het vasteland van Schotland kunt u er niet alleen met de auto komen maar ook met de bus heen reizen. Zo kunt u vanaf bijvoorbeeld met de bus van Portree naar Inverness, Fort William en Glasgow op het vasteland. Maar er zijn ook diensten op het eiland zelf, bijvoorbeeld naar Broadford, Uig en Dunvegan.


Boot IJmuiden - Newcastle Boot Zeebrugge - Hull Boot Rotterdam - Hull

groen vlak Bus in Schotland groen vlak
Terug naar:

→ Isle of Skye
→ Accommodatie op het eiland Skye