Het dorpje Portree op Isle of Skye - Schotland

Portree op het eiland Skye in Schotland Portree op het eiland Skye in Schotland The Storr op het eiland Skye in Schotland Boeken Trotternish op het eiland Skye in Schotland Uig op het eiland Skye in Schotland Fairy Glen op het eiland Skye in Schotland Fairy Pools op het eiland Skye in Schotland Black Cuillins op het eiland Skye in Schotland Elgol op het eiland Skye in Schotland Dunvegan Castle op het eiland Skye in Schotland Neist Point op het eiland Skye in Schotland Rondreis door de Highlands, Skye en Loch Ness Rondreis per trein door Schotland

InformatieThe Storr vlakbij Portree op het eiland Skye, Schotland

Portree is een klein kuststadje in noordwest Schotland. Het is de grootste plaats op het schitterende en bergachtige eiland Skye, dat overigens per auto te bereiken is. Het stadje ligt aan zee, namelijk aan het gelijknamige loch dat uitmondt in de Sound of Raasay en ligt ook centraal gesitueerd wat betreft de beschermde gebieden Trotternish en het Cuillins gebergte, gebieden waar ook prachtige wandelingen te maken zijn. Veel dichterbij ligt de mooie Storr, een heuvel net ten noorden van Portree vanwaar u van mooie uitzichten kunt genieten. Op het eiland zijn ook een paar andersoortige bezienswaardigheden te zien waaronder Dunvegan Castle en de Tallisker Distillery (whisky) in Carbostmore. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&bs en vakantiehuizen in Portree.


Wandelen in en bij Portree

Op Skye zijn vele wandelmogelijkheden zoals in de Cuillin Hills en op Trotternish maar in en dichtbij Portree zijn ook mooie wandelingen te maken zoals bijvoorbeeld door de bossen, naar de iconische heuvel the Storr en langs de Skye Trail naar Sligachan.

Meer info: Routes op het eiland Skye


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Portree

Enkele bestemmingen in de regio

Uig Kyle of Lochalsh Glen Shiel

Reis plannen naar Portree

Er zijn verschillende manieren om naar Portree te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 7,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Cuillin Hills Hotel

herberg kent

Overnachten in een luxe hotel?

Deze 4 sterrenaccommodatie staat aan zee, pal aan de rand van het dorp Portree, het grootste dorp op Skye. Het hotel is vernoemd naar de heuvels en bergen die hier in de buurt te vinden zijn. U zult hier net als op het vasteland een echt Highland-landschap vinden.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 320 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en terras.

Terug naar:

→ Alles over Isle of Skye
→ Hotels en vakantiehuizen op het eiland Skye