Uig en Trotternish op het eiland Skye - Schotland

Trotternish op het eiland Skye in Schotland Gehucht Uig op Isle of Skye in Schotland Uig op het eiland Skye in Schotland Fairy Glen op het eiland Skye in Schotland Boeken Kilt Rock op het eiland Skye in Schotland Portree op het eiland Skye in Schotland The Storr op het eiland Skye in Schotland Dunvegan Castle op het eiland Skye in Schotland Black Cuillins op het eiland Skye in Schotland Witte stranden op het eiland Harris in Schotland Rondreis door de Highlands, Skye en Loch Ness

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet kleine dorpje Uig op het eiland Skye, Schotland

Uig is een heel klein dorpje in het noorden van het eiland Skye. Het heeft maar 200 inwoners en is gesitueerd op het schiereiland Trotternish. Het dorpje is klein maar het heeft wel de nodige faciliteiten. Zo is er een pub, restaurants en een winkel bij het postkantoor. U ziet er ook de dubbele waterval genaamd de Falls of Rha. Een grotere supermarkt vindt u niet heel ver van hier in Portree, het grootste dorp op het eiland. Uig heeft daarnaast ook een haven vanwaar u op de veerboot naar twee eilanden kunt stappen, namelijk Tarbert op Harris en Lochmaddy op North Uist. Het is tevens mogelijk een boottocht te maken naar St Kilda, een verafgelegen archipel. Dat is een natuurreservaat en werelderfgoedlocatie, inmiddels niet meer bewoond door mensen, op een enkelen onderzoeker na. In de omgeving van het dorp vindt u vooral prachtige landschappen waaronder de bergkam Trotternish en wat verder weg de Cuillin Hills. In het kleine Staffin kunt u Dinosaur Museum bezichtigen en in Dunvegan het gelijknamige kasteel. Kijkt u hier rechts voor hotels, b&b's en vakantiehuizen in dit dorpje.

Wandelen in Uig

Skye is befaamd om haar schitterende landschappen dus wandelen behoort zeker tot de mogelijkheden. Vanuit Uig kunt u bijvoorbeeld naar de Fairy Glen lopen, een miniatuurlandschap met kegelvormige heuveltoppen. Iets verder kunt u de Quiraing opwandelen en genieten van fraai uitzicht op de Trotternish Ridge. Aan de andere kant van deze bergkam bij Staffin kunt u een route volgen via Kilt Rock en de Mealt watervallen. Ook een populaire locatie om te wandelen is The Storr. Die heuvel is gekroond met een scherpe pinakel (Old Man of Storr) is ook gesitueerd op het schiereiland. die vindt u een stukje zuidelijker, meer in de buurt van Portree. Kijk hier voor deze en andere wandelroutes:

Meer info: Routes op Trotternish - Isle of Skye


De locatie van Uig

Enkele bestemmingen in de regio

Portree Kyle of Lochalsh Stornoway

Mogelijkheden om naar Uig reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Uig te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Schotland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 8 uur rijden. Een tussenstop is dus aan te raden. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 10 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar Hull, ook met een duur van 12 uur.

Aangezien het eiland met een brug is verbonden met het vasteland van Schotland kunt u er niet alleen met de auto komen maar ook met de bus heen reizen. Zo kunt u vanaf Uig met de bus via oa. Portree en Kyle of Lochalsh naar Inverness. Ook is er een andere dienst waarbij u wederom naar Portree kunt reizen, oa. via Staffin. Zoals gezegd kunt u in Uig gebruik maken van de veerboot naar de eilanden Harris en North Uist. Kijk hier voor de dienstregelingen van en naar Skye.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Isle of Skye
→ Hotels en vakantiehuizen op het eiland Skye
→ Bezienswaardigheden op het eiland Skye