Bezienswaardigheden op het eiland Skye

Trotternish op het eiland Skye in Schotland Dunvegan Castle op het eiland Skye in Schotland Black Cuillins op het eiland Skye in Schotland Elgol op het eiland Skye in Schotland Armadale Castle op het eiland Skye in Schotland Rondreis door de Highlands, Skye en Loch Ness Rondreis per trein door Schotland

De kaart van Isle of Skye

Bekijk hier de interactieve kaart van het eiland Skye met verschillende omliggende eilandjes als Raasay en Rum, en Kyle of Lochalsh op het vasteland. Klik de icoontjes aan voor meer info over de verschillende bezienswaardigheden, natuurgebieden, plaatsen en andere mooie locaties.

legenda van kaart


Historische gebouwen en mooie locaties

U vindt hier vooral mooie landschappen en natuur maar er zijn ook een paar historische bezienswaardigheden waarvan het bekende Eilean Donan Castle op het vasteland van Schotland te bezoeken is. Dat geldt ook voor het Balmacara Estate dat door de National Trust for Scotland (NTS) beheerd wordt.Historische locaties:
Eilean Donan Castle - Armadale Castle & Clan Donald Visitor Centre - Tallisker Distillery - Dunvegan Castle - Skye Museum of Island Life - Staffin Dinosaur Museum - Kinloch Castle (Rum)


Natuurlijke locaties:
Balmacara Estate (NTS) - The Storr - The Quiraing - Kilt Rock & Mealt Falls - Fairy Glen - Fairy Pools - Neist Point - Rum Nature Reserve - Canna (NTS) - Trotternish Ridge - Sgùrr Alasdair - Glamaig - Canna (NTS)

Portree, Trotternish en de Cuillin Hills

Isle of Skye ligt pal voor de noordwestkust van Schotland en daarom heeft men kans gezien een brug te bouwen die het eiland verbindt met het vasteland. Die brug staat tussen Kyle of Lochalsh en Kyleakin. Skye behoort tot de Inner Hebrides en is voor een aanzienlijk deel zeer bergachtig en deels heuvelachtig. De echte bergen zijn te vinden in het centrale gedeelte. Dit zijn de Cuillin Hills, een streek die de status bezit van National Scenic Area vanwege de grote natuurlijke schoonheid. Het is onderverdeeld in de Red Cuillin en de ruigere, rotsachtigere en hogere Black Cuillin. Het hoogste punt is de Sgùrr Alasdair en telt 992 hoogtemeters.

Er is nog een gebied dat dezelfde status bezit en dat is een deel van Trotternish, de naam van het noordelijke schiereilandje. Dat is een schitterende bergkam vlakbij zee met daar pal tegenover de Quiraing, een populaire heuvel om te wandelen. In de buurt van beide speciale gebieden ligt Portree, het meest prominente en grootste dorp op het eiland waar u vlakbij ook op de veerboot naar het kleine (dichtbij gelegen) eilandje Raasay kunt stappen. De andere dorpen zijn nog een stuk kleiner zoals Broadford, Armadale, Carbostmore, Dunvegan en Uig. Verspreid over Isle of Skye zijn uiteraard nog mooie locaties zoals The Storr vlakbij Portree, een heuvel die veel opgewandeld wordt. Ook bijzonder fraai zijn bijvoorbeeld de Fairly Pools (poelen en watervallen) in Glen Brittle en Neist Point waar hoge kliffen en een vuurtoren te zien zijn. Er zijn slechts enkele historische bezienswaardigheden waaronder Dunvegan Castle maar even buiten het eiland, ten oosten van Kyle of Lochalsh, staat ook nog het Eilean Donan Castle, misschien wel het meest gefotografeerde kasteel van Schotland. Naast het net al genoemde Raasay wordt Skye omringd door nog enkele kleinere exemplaren. Vier daarvan liggen daar ten zuidwesten van en heten Eigg, Rum, Muck en Canna. Rum is voor een deel een nationaal natuurreservaat en Canna wordt beheerd door de National Trust for Scotland.

Enkele vakantiebestemmingen:

Portree Uig Kyle of Lochalsh

Terug naar:

→ Isle of Skye