Ayr en Alloway in Ayrshire - Zuid Schotland

De stad Ayr in Ayrshire, Schotland Boeken Burns Cottage in Alloway, Schotland Burns Monument and Gardens in Alloway, Schotland Dumfries House in Ayrshire, Schotland Isle of Arran Schotland

Informatie, hotels en appartementenCulzean Castle vlakbij Ayr in Schotland

Ayr is een kleine stad aan de zuidwestkust van Schotland. Het heeft ongeveer 50 duizend inwoners en is gesitueerd in het raadsgebied South Ayrshire. U kunt er naar het strand en in het stadje kunt u de Rozelle House Galleries bezichtigen. Dat is een kuntsmuseum gevestigd in een mooi 18e eeuws pand met daaromheen ook tuinen. De Wellington Square Gardens is een openbaar park. Aan de rand van Ayr ligt het dorpje Alloway waar u het Robert Burns Birthplace Museum kunt bezichtigen. Hier woonde vroeger Schotland's beroemdste dichter, namelijk Robert Burns. U vind er het museum, zijn voormalige huis (Burns Cottage) en een fraai parkje met monument dat in zijn nagedachtenis gebouwd is.

Voorbeelden van bezienswaardigheden ook in de buurt maar iets verder weg zijn het schitterende Dumfries House (en tuinen), Scottish Maritime Museum in Irvine, de Bachelors' Club, de overblijfselen van Dundonald Castle, Rowallan Castle en Crossraguel Abbey, en ook het imposante en in uitstekende staat verkerende Culzean Castle vlakbij zee. Niet ver van hier kunt u ook de natuur van het Galloway Forest Park bekijken en de veerboot pakken naar het bergachtige eiland Arran. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en appartementen in Ayr.

Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen in Ayrshire

Het landschap van dit gebied is niet vlak maar ook niet erg heuvelachtig, laat staan bergachtig. De hogere heuvels vindt u verder landinwaarts in de binnenlanden van Dumfries & Galloway. U kunt bijvoorbeeld het Ayrshire Coastal Path volgen, de wandelroute langs de kust van dit raadsgebied. De wandelingen zijn relatief vrij eenvoudig. Het noorden van Ayrshire is drukker en dichter bevolkt, het zuiden rustiger en dunner bevolkt:

Meer info: Wandelroutes in Ayrshire


De locatie van Ayr

Enkele bestemmingen in de regio

Isle of Arran Glasgow Portpatrick

Reis plannen naar Ayr

Er zijn verschillende manieren om naar Ayr te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 3,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren. Het is ook mogelijk om het vliegtuig te nemen en de logische optie zou dan een vlucht naar Glasgow Airport zijn. Vanaf de luchthaven kunt u in ongeveer 1 uur 15 minuten naar Ayr reizen. Eerst neemt u de bus naar station Paisley Gilmour Street en daar stapt u op de trein naar het stadje. Eenmaal in het stadje kunt u ook met de trein naar andere plaatsen zoals Kilmarnock, Troon, Maybole en Girvan.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Schotland
→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Schotland