Vakantiebestemmingen in Zuidwest Schotland

De kust van Dumfries and Galloway in Schotland

Hotels en vakantiehuizen in Ayrshire

Ayrshire is de naam van het historische graafschap dat tegenwoordig is opgedeeld in meerdere raadsgebieden. Het is voor Schotse begrippen niet dunbevolkt met als grootste stadjes Ayr en Kilmarnock. Vlakbij Ayr kunt u trouwens twee bekende bezienswaardigheden bezoeken, namelijk het voormalige huis en museum van Robert Burns, 's lands meest beroemde dichter en ook het imposante aan de kust gesitueerde Culzean Castle. Als u een hotel aan zee wilt boeken dan kan dat en ook in enkele kustplaatsen zoals Girvan, Ardrossan en Largs. Vanaf deze kustlijn vertrekken tevens veerboten naar het kleine Isle of Great Cumbrae, het grotere Isle of Bute en het nog grotere (en bergachtige) Isle of Arran. Helemaal in het noorden ligt het Clyde Muirshiel Regional Park.
Handig ter ondersteuning: de kaart van Zuidwest Schotland

Klikt u op de letters (icoontjes) in de interactieve kaart als u meer info en foto's wilt zien van een betreffende plaats en/of specifiek daar wilt zoeken naar oa. hotels, b&b's, vakantiehuizen en appartementen. legenda van kaart

Hotels en vakantiehuizen in Dumfries & Galloway

Dit is het grote raadsgebied in zuidwest Schotland dat grenst aan Engeland. Het is grotendeels heuvelachtig en deels zelfs bergachtig, bijvoorbeeld in de buurt van Moffat en ook vooral in het Galloway Forest Park. Het gebied is best dunbevolkt met enkele kleinere stadjes zoals Gretna, Dumfries en Stranraer. Naast het grote Forest Park zijn er overigens nog meer mooie natuurgebieden waar u een hotel of vakantiehuis kun boeken. Aan de zuidkust liggen verschillende beschermde kustgebieden als de Nith Estuary en de East Stewartry Coast. Ook de zuidwesthoek is de moeite waard. Daar vindt u de Mull of Galloway waar u kunt genieten van prachtige uitzichten en ook twee mooie tuinen waaronder de Logan Botanic Garden.Bekijk informatie, hotels (en huisjes) in:

Dumfries Castle Douglas Portpatrick

ayr groen vlak Isle of Arran

Terug naar:

→ Zuidwest Schotland
→ Andere gebieden in Groot-Brittannië