Vakantiebestemmingen in Zuidwest Schotland

Het stadje Dumfries in Schotland Portpatrick in Dumfries and Galloway, Schotland De stad Ayr in Ayrshire, Schotland Boeken in Dumfries and Galloway Luxe hotel in landelijk Engeland

Hotels en vakantiehuizen in Ayrshire

Ayrshire is de naam van het historische graafschap dat tegenwoordig is opgedeeld in meerdere raadsgebieden. Het is voor Schotse begrippen niet dunbevolkt met als grootste stadjes Ayr en Kilmarnock. Vlakbij Ayr kunt u trouwens twee bekende bezienswaardigheden bezoeken, namelijk het voormalige huis en museum van Robert Burns, 's lands meest beroemde dichter en ook het imposante aan de kust gesitueerde Culzean Castle. Als u een hotel aan zee wilt boeken dan kan dat en ook in enkele kustplaatsen zoals Girvan, Ardrossan en Largs. Vanaf deze kustlijn vertrekken tevens veerboten naar het kleine Isle of Great Cumbrae, het grotere Isle of Bute en het nog grotere (en bergachtige) Isle of Arran. Helemaal in het noorden ligt het Clyde Muirshiel Regional Park.
Boeken, extra service en genius korting

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra (gratis): als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland

Genius korting bij booking.com

Als u regelmatig bij booking.com boekt dan heeft u mogelijk recht op de zogenaamde 'genius' korting. Genius is het loyaliteitsprogramma van booking.com. Na meerdere keren geboekt (en verbleven) te hebben krijgt u vanzelf een melding als u eventueel recht hebt op korting (meestal alleen voor specifieke hotels). Deze korting is automatisch gekoppeld aan uw account dus als die korting voor u van kracht is dan kunt u daar ook via Groot-Brittannië Liefhebbers gebruik van maken en tevens sparen voor een volgende keer.
Handig ter ondersteuning: de kaart van Zuidwest Schotland

legenda van kaart

Hotels en vakantiehuizen in Dumfries & Galloway

Dit is het grote raadsgebied in zuidwest Schotland dat grenst aan Engeland. Het is grotendeels heuvelachtig en deels zelfs bergachtig, bijvoorbeeld in de buurt van Moffat en ook vooral in het Galloway Forest Park. Het gebied is best dunbevolkt met enkele kleinere stadjes zoals Gretna, Dumfries en Stranraer. Naast het grote Forest Park zijn er overigens nog meer mooie natuurgebieden waar u een hotel of vakantiehuis kun boeken. Aan de zuidkust liggen verschillende beschermde kustgebieden als de Nith Estuary en de East Stewartry Coast. Ook de zuidwesthoek is de moeite waard. Daar vindt u de Mull of Galloway waar u kunt genieten van prachtige uitzichten en ook twee mooie tuinen waaronder de Logan Botanic Garden.Zoek per plaats

Dumfries Castle Douglas Portpatrick

ayr groen vlak Isle of Arran

Terug naar:

→ Zuidwest Schotland
→ Hotels en vakantiehuizen in Groot-Brittannië (overzicht alle gebieden)