Badplaats Newquay in Cornwall - Zuidwest Engeland

Newquay in Cornwall Tolcarne Beach in Newquay, Cornwall Great Western Beach in Newquay, Cornwall Finstral Beach in Newquay, Cornwall Boeken Holywell Beach in Cornwall Mawgan Porth in Cornwall Trerice in Cornwall Perranporth in Cornwall Wheal Coates bij St Agnes in Cornwall Carnewas en de Bedruthan Steps in Cornwall Porthcothan Bay in Cornwall Padstow in Cornwall Truro in Cornwall Eden Project in Cornwall Lanhydrock House in Cornwall Rondreis door Devon in Zuidwest Engeland Rondreis per trein door Zuidwest Engeland

InformatieNewquay aan de kust van Cornwall, Engeland

Newquay is een badplaats in zuidwest Engeland. Het ligt aan de noordkust van het graafschap Cornwall en is vooral ook zeer geliefd bij surfers. In de kustgebieden rondom deze plaats zijn nog veel meer mooie stranden zoals die van Holywell, Magwan Porth, Perranporth en Porthcothan Bay. In de buurt vindt u ook nog een prachtige kustrook met grote rostblokken op een ruig strandje. Dat heet Carnewas en de Bedruthan Steps en wordt beheerd door de National Trust. Het loopt overigens onder bij vloed.

Naast de mooie kustlijn en de surfmogelijkheden vindt u hier ook een dierentuin en een aquarium. Daarnaast kunt u rondom Newquay wandelen in prachtige kustlandschappen, bijvoorbeeld langs het Southwest Coast Path. Die route loopt niet alleen via stranden maar ook over kliffen met fraaie uitzichten. Voorbeelden van bezoekers attracties iets verder weg zijn het historische huis (met tuinen) Trerice en het St Agnes Museum, gesitueerd vlakbij de gelijknamige Heritage Coast. Daar staat ook Wheal Coates, een oud machinehuisje van een voormalige tinmijn. Dat was vroeger een belangrijke werkgever in dat deel van Cornwall. Dit is ook één van de gebieden waar de tv-serie Poldark is gefilmd.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooi vakantiehuis in de buurt van Newquay? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Mooie vakantiehuizen in Groot-Brittannië


Wandelen vanuit Newquay

Deze plaats ligt aan het South West Coast Path, een prachtige meerdaagse wandelroute langs de kusten van zuidwest Engeland. Hieronder staat ook een mooie route van Porthcothan Bay naar Newquay, langs de Bedruthan Steps en via Mawgan Porth.

Meer info: South West Coast Path | Porthcothan Bay - Newquay (verslag)


De locatie van Newquay

Enkele bestemmingen in de buurt

Padstow Truro St Ives

Mogelijkheden om naar Newquay te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Newquay te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Newquay duurt daarna nog ongeveer 5 uur 45 minuten. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer net zo ver rijden. Deze plaats heeft een treinstation en is het einde van de lijn. U kunt hier alleen komen door over te stappen op het station van Par. Dat ligt op het spoor (grofweg) tussen Plymouth in het oosten en Penzance in het westen. Par ligt in de buurt van St Austell.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Devon en Cornwall
→ Bezienswaardigheden in Cornwall