Badplaats Newquay in Cornwall - Zuidwest Engeland

Haven van badplaats Newquay in Cornwall, Engeland Tolcarne Beach in Newquay, Cornwall Great Western Beach in Newquay, Cornwall Finstral Beach in Newquay, Cornwall Boeken Holywell Beach in Cornwall Mawgan Porth in Cornwall Trerice in Cornwall Perranporth in Cornwall Wheal Coates bij St Agnes in Cornwall Carnewas en de Bedruthan Steps in Cornwall Porthcothan Bay in Cornwall Padstow in Cornwall Truro in Cornwall Eden Project in Cornwall Lanhydrock House in Cornwall Rondreis door Devon in Zuidwest Engeland Rondreis per trein door Zuidwest Engeland

InformatieNewquay aan de kust van Cornwall, Engeland

Newquay is een badplaats in zuidwest Engeland. Het ligt aan de noordkust van Cornwall en is zeer geliefd bij surfers maar ook andere vakantiegangers. Het heeft verschillende stranden. Bij het centrum vindt u het Great Western Beach, Towan Beach en het Tolcarne Beach en meer naar het westen aan de andere kant van de badplaats ligt het grote Finstral Beach. Surfen kunt u bijna overal. In de kustgebieden rondom deze plaats zijn nog veel meer mooie stranden zoals die van Holywell, Magwan Porth, Perranporth en Porthcothan Bay. In de buurt vindt u ook nog een prachtige kustrook met grote rostblokken op een ruig strandje. Dat heet Carnewas en de Bedruthan Steps en wordt beheerd door de National Trust. Het loopt overigens onder bij vloed.

Naast de mooie kustlijn en de surfmogelijkheden vindt u hier ook een dierentuin en een aquarium. Daarnaast kunt u rondom Newquay wandelen in prachtige kustlandschappen, bijvoorbeeld langs het Southwest Coast Path. Die route loopt niet alleen via stranden maar ook over kliffen met fraaie uitzichten. Voorbeelden van bezoekers attracties iets verder weg zijn het historische huis (met tuinen) Trerice en het St Agnes Museum, gesitueerd vlakbij de gelijknamige Heritage Coast. Daar staat ook Wheal Coates, een oud machinehuisje van een voormalige tinmijn. Dat was vroeger een belangrijke werkgever in dat deel van Cornwall. Dit is ook één van de gebieden waar de tv-serie Poldark is gefilmd.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooi vakantiehuis in de buurt van Newquay? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Mooie vakantiehuizen in Groot-Brittannië


Wandelen vanuit Newquay

Deze plaats ligt aan het South West Coast Path, een prachtige meerdaagse wandelroute langs de kusten van zuidwest Engeland. Hieronder staat ook een mooie route van Porthcothan Bay naar Newquay, langs de Bedruthan Steps en via Mawgan Porth.

Meer info: South West Coast Path | Porthcothan Bay - Newquay (verslag)


De locatie van Newquay

Enkele bestemmingen in de buurt

Padstow Truro St Ives

Reis plannen naar Looe

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Newquay te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Newquay duurt daarna nog minimaal 5 uur 45 minuten. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Deze plaats heeft een treinstation en dat is tevens het einde van de lijn. U kunt hier alleen komen door over te stappen op het station van Par. Dat ligt op het spoor (grofweg) tussen Plymouth in het oosten en Penzance in het westen. Par ligt in de buurt van St Austell.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Devon en Cornwall