Treinrondreis - 8 a 16 dagen door Zuidwest Engeland

Exe Estuary in Devon, Engeland Jurassic Coast in East Devon Exeter Cathedral in Devon, Engeland Torquay in Devon, Engeland Dartmouth in Devon Totnes in Devon looe in Cornwall Penzance in Cornwall St Michael's Mount in Cornwall St Ives in Cornwall Carnewas en de Bedruthan Steps in Cornwall Vakantieplan op maat Kaart van treinrondreis door Zuidwest Engeland

De rondreis - plan op maat

De graafschappen Devon en Cornwall liggen in het uiterste zuidwesten van Engeland en staan bekend om hun prachtige kustgebieden. Dat is een heel voorname reden om deze regio te bezoeken. U zou bijvoorbeeld het vliegtuig kunnen nemen naar Bristol of Exeter en dan uw reis beginnen maar de reis zou bijvoorbeeld ook in Londen kunnen beginnen. Er is namelijk een directe treindienst vanuit de hoofstad van het Verenigd Koninkrijk naar het zuidwesten, helemaal tot aan Penzance. Waar zou u zoal heen kunnen gaan? Denk aan Torquay aan de Engelse Riviera, Exmouth aan de Jurassic Coast, Looe en Falmouth aan de zuidkust van Cornwall en St Ives en Newquay meer aan de noordkust. Als u via Londen reist kunt u natuurlijk ook in die stad nog enkele dagen vertoeven. Hoeveel locaties u kunt bezoeken hangt uiteraard af van het aantal dagen dat u tot uw beschikking heeft.

Hoe gaat het in zijn werk? U leest hieronder wat een vakantieplan inhoudt en hoe u er één kunt aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. U ziet ook een voorbeeld staan van een plan op maat zodat u weet hoe dat er zo ongeveer uit ziet. Bij een treinrondreis zal die informatie nog even een tikje uitgebreider zijn omdat u moet weten hoe u met het openbaar vervoer overal kunt komen en hoe u treintickets goedkoper kunt aanschaffen (als u wilt). Aangezien u een rondreis krijgt die op uw maat gesneden is, zou u deze reis ook kunnen combineren met een andere variant. Het kan allemaal.


Cottage in Engeland Cottage in Engeland

Mogelijke locaties om te zien en/of te verblijven

Hieronder ziet u een aantal plaatsen in deze regio die treinstations hebben en waar u zou kunnen verbijven en/of bezoeken. U hoeft uiteraard niet persé de route van de kaart te volgen. Ik maak immers een plan op maat dus u kunt ook een kortere route kiezen en/of andere plaatsen in het plan opnemen. Op basis van uw data en voorkeuren zal ik een zo geschikt mogelijk plan maken. Er is één centrale spoorlijn die van Londen naar Penzance in het zuidwesten loopt en heeft verschillende vertakkingen naar bepaalde kustplaatsen, zoals Exmouth, Torquay, Looe, Newquay, Falmouth en St Ives. Met name de trajecten naar Exmouth en Torquay zijn leuk vanwege de fraaie uitzichten op de Exe Estuary.

Als u van kustwandelingen houdt dan zit u hier goed. Het is ook mogelijk om de noordkust van Devon (Exmoor National Park) op te nemen in het plan. Dat zou aan te raden zijn als u heel erg van wandelen houdt. U zult dan wel een stuk met de bus moeten. Als u de kaart zou volgen dan zou ik toch wel om en nabij de twee weken inplannen. Hoe de route zal zijn hangt vanzelfsprekend ook af van hoe u naar Engeland reist. Voor deze reis zijn zowel trein, veerboot als vliegtuig mogelijk. Vliegen is in dit geval het meest efficiënt.

Exeter Exmouth Torquay

Dartmouth Totnes Plymouth

Looe Newquay Truro

Penzance St Ives City of Westminsters
Terug naar:

→ Treinrondreizen door Groot-Brittannië