Dartmouth, Kingswear en de Dart Estuary - South Devon

Dartmouth in South Devon Boeken Dart Estuary in South Devon Dartmouth Steam Railway in South Devon Dartmouth Castle in South Devon Kingswear in South Devon Blackpool Sands in South Devon Agatha Christie's Greenway House in Devon Salcombe in South Devon Brixham in Devon Paignton in Devon Torquay in Devon, Engeland Totnes in Devon Dartmoor in Devon Rondreis door Devon in Zuidwest Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe kade van Dartmouth in South Devon, Engeland

Dartmouth is een mooi kuststadje aan het water en vlakbij zee. Het ligt namelijk aan de Dart Estuary, tegenover het kleinere Kingswear. Deze plaatsen bevinden zich in de South Devon Area of Outstanding Natural Beauty waar u ook nog eens prima kunt wandelen, bijvoorbeeld langs de kustpaden. In deze plaats kunt u ook een paar oude gebouwen bezichtigen, namelijk Dartmouth Castle en Bayard's Cove Fort en in de buurt zijn ook nog enkele mooie bezienswaardigheden te vinden, namelijk het stijlvolle huis met tuin genaamd Coleton Fishacre en ook Greenway House, het voormalige vakantiehuis van de beroemde schrijfster Agatha Christie. U kunt ook een ritje maken met een oude stoomlocomotief vanuit Kingswear dat recht tegenover Dartmouth gesitueerd is en Paignton. Die wordt verzorgd door de Dartmouth Steam Railway and River Boat Company. Ook kunt u meegaan op een lange riviercruise op de Dart. Die boottocht brengt u verder stroomopwaarts naar het stadje Totnes.

Een eindje ten zuiden van Dartmouth kunt u behalve wandelen ook aan het strand vertoeven, namelijk bij Blackpool Sands, een relatief klein beschut strand (van kiezelsteentjes) aan een baai, omgeven door kliffen en bomen. Er zijn ook faciliteiten zoals wc's, eet -en drinkgelegenheden. Hier vlakbij vindt u nog een smalle strook strand (Slapton Sands), onderdeel van het Slapton Ley Nature Reserve. Dit gebied - het South Hams District in South Devon - werd ook gebruikt als filmlocatie voor de BBC tv-serie The Coroner. Zo is er gefilmd hier in Dartmouth maar bijvoorbeeld ook in plaatsen als Totnes en Torquay. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in dit prachtige plaatsje aan de riviermonding.

Wandelen vanuit Dartmouth

Deze plaats ligt aan het South West Coast Path, een prachtige meerdaagse wandelroute langs de kusten van zuidwest Engeland. Daarnaast zijn er uiteraard ook mooie kortere wandelingen in en rondom Dartmouth te maken.

Meer info: South West Coast Path | Rondje Dartmouth (verslag) | Routes rond de Dart Estuary


De locatie van Dartmouth

Enkele bestemmingen in de buurt

Brixham Totnes Salcombe

Mogelijkheden om naar Dartmouth te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Dartmouth te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Dartmouth duurt daarna nog ongeveer 5,5 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 5,5 uur rijden. Behalve de al genoemde stoomlocomotief is hier geen sprake van gewoon treinverkeer. Er rijden wel bussen tussen Paignton naar Kingswear. Paignton ligt wel aan het reguliere spoor en daar kunt u komen vanuit Torquay of verder weg Exeter. Vanuit Dartmouth kunt u ook direct op de bus stappen, bijvoorbeeld naar Totnes en de stad Plymouth.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Devon en Cornwall
→ Bezienswaardigheden in Devon