Dartmouth, Kingswear en de Dart Estuary - South Devon

Dartmouth in South Devon Dart Estuary in South Devon Dartmouth Steam Railway in South Devon Dartmouth Castle in South Devon Boeken Kingswear in South Devon Blackpool Sands in South Devon Agatha Christie's Greenway House in Devon Salcombe in South Devon Brixham in Devon Paignton in Devon Torquay in Devon, Engeland Totnes in Devon Dartmoor in Devon Rondreis door Devon in Zuidwest Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe kade van Dartmouth in South Devon, Engeland

Dartmouth is een mooi kuststadje aan het water en vlakbij zee. Het ligt namelijk aan de Dart Estuary, tegenover het kleinere Kingswear. Deze plaatsen bevinden zich in de Area of Outstanding Natural Beauty genaamd South Devon waar u ook nog eens prima kunt wandelen, bijvoorbeeld over de kustpaden maar ook langs de rivier. In deze plaats kunt u ook een paar oude gebouwen bezichtigen, namelijk Dartmouth Castle en Bayard's Cove Fort en in de buurt zijn ook nog enkele mooie bezienswaardigheden te vinden, namelijk het stijlvolle huis met tuin genaamd Coleton Fishacre en ook Greenway House, het voormalige vakantiehuis van de beroemde schrijfster Agatha Christie. U kunt ook een ritje maken met een oude stoomlocomotief vanuit Kingswear dat recht tegenover Dartmouth gesitueerd is en Paignton. Die wordt verzorgd door de Dartmouth Steam Railway and River Boat Company. Ook kunt u meegaan op een lange riviercruise op de Dart. Die boottocht brengt u verder stroomopwaarts naar het stadje Totnes.

Een eindje ten zuiden van Dartmouth kunt u behalve wandelen ook aan het strand vertoeven, namelijk bij Blackpool Sands, een relatief klein beschut strand (van kiezelsteentjes) aan een baai, omgeven door kliffen en bomen. Er zijn ook faciliteiten zoals wc's, eet -en drinkgelegenheden. Hier vlakbij vindt u nog een smalle strook strand (Slapton Sands), onderdeel van het Slapton Ley Nature Reserve. Dit gebied - het South Hams District in South Devon - werd ook gebruikt als filmlocatie voor de BBC tv-serie The Coroner. Zo is er gefilmd hier in Dartmouth maar bijvoorbeeld ook in plaatsen als Totnes en Torquay. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in dit prachtige plaatsje aan de riviermonding.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen in Dartmouth

Deze plaats ligt aan het South West Coast Path, een prachtige meerdaagse wandelroute langs de kusten van zuidwest Engeland. Daarnaast zijn er uiteraard ook mooie kortere wandelingen in en rondom Dartmouth te maken.

Meer info: South West Coast Path | Rondje Dartmouth (verslag) | Routes rond de Dart Estuary


De locatie van Dartmouth

Enkele bestemmingen in de buurt

Brixham Totnes Salcombe

Reis plannen naar Dartmouth

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Dartmouth te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Dartmouth duurt daarna nog minimaal 5,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Devon en Cornwall