Badplaats St Ives in Cornwall - Zuidwest Engeland

St Ives in Cornwall Porthmeor Beach in St Ives, Cornwall Porthminster Beach in St Ives, Cornwall Boeken Penzance in Cornwall St Michael's Mount in Cornwall Mousehole in Cornwall Botallack in Cornwall Levant Mine in Cornwall Gurnard's Head in Cornwall Cape Cornwall in Zuidwest Engeland Minack Theatre in Porthcurno, Cornwall Rondreis door Devon in Zuidwest Engeland Rondreis per trein door Zuidwest Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenBadplaats St Ives in Cornwall, Engeland

Saint Ives is een mooie en populaire vakantiebestemming in het verre zuidwesten van Cornwall. Het is een kleine badplaats en tevens kunstenaarskolonie, en ook heeft enkele bezienswaardigheden waaronder het lokale museum, het Tate St Ives en het Barbara Hepworth Museum. Vanzelfsprekend kunt u hier ook gewoon genieten van zon, zee en strand. Dat kan aan het beschutte strand Porthminster Beach en aan het fraaie Porthmeor Beach dat uitkijkt over de Atlantisch Oceaan. Voorbeelden van bezienswaardigheden verder weg zijn het landgoed Godolphin, de St Michael's Mount in Marazion (bij Penzance) en de overblijfselen van het Chysauster Ancient Village.

De grote aantrekkingskracht van deze regio is echter toch vooral het kustlandschap en dat is op het schiereiland Penwith ten zuiden van het stadje en aan de eveneens beschermde kustlijn bij Godrevy, Portreath en St Agnes verder naar het noorden ook het geval. Bij St Just en St Agnes zult u ook nog oude machinehuisjes tegenkomen die aan het voormalige industriële verleden doen terugdenken. Deze locaties behoren zelfs toe aan het werelderfgoed. De Levant Mine in Pendeen doet tegenwoordig zelfs dienst als bezoekersattractie. Dit is ook het gebied waar de tv-serie Poldark voor een belangrijk deel opgenomen is. Landmarks als Land's End en Cape Cornwall zijn ook in in de buurt te vinden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in St Ives.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen in St Ives

Deze plaats ligt langs het South West Coast Path, de prachtige meerdaagse wandelroute langs de kusten van Cornwall en andere graafschappen in zuidwest Engeland. Ook kunt u vanaf St Ives de St Michael's Way volgen. Dit is een 20 kilometer lange pelgrimstocht (wandelroute) naar St Michael's Mount in Marazion. Hieronder staat ook een prachtige maar relatief lastige wandelroute langs één van 's lands ruigste kustgebieden. Dat is een serieus lange wandeling vanuit Pendeen naar St Ives waar u uiteraard ook een kleiner deel van kunt lopen.

Meer info: South West Coast Path | St Michael's Way | Pendeen - St Ives (verslag)


De locatie van St Ives

Enkele bestemmingen in de buurt

Marazion Truro Newquay

Reis plannen naar St Ives

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar St Ives te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar St Ives duurt daarna nog minimaal 6,5 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Dit badplaatsje heeft een treinstation en dat is het einde van de spoorlijn. U kunt hier alleen komen door over te stappen op het station van St Erth. Dat ligt op het spoor vlak voor Penzance in het zuidwesten. Dat is de spoorlijn richting Londen.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Devon en Cornwall