Badplaats St Ives in Cornwall - Zuidwest Engeland

St Ives in Cornwall Boeken Porthmeor Beach in St Ives, Cornwall Porthminster Beach in St Ives, Cornwall Penzance in Cornwall St Michael's Mount in Cornwall Mousehole in Cornwall Botallack in Cornwall Levant Mine in Cornwall Gurnard's Head in Cornwall Cape Cornwall in Zuidwest Engeland Minack Theatre in Porthcurno, Cornwall Rondreis door Devon in Zuidwest Engeland Rondreis per trein door Zuidwest Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenBadplaats St Ives in Cornwall, Engeland

St Ives is een mooie en populaire vakantiebestemming in het verre zuidwesten van Cornwall. Het is een kleine badplaats en tevens kunstenaarskolonie, en ook heeft enkele bezienswaardigheden waaronder het lokale museum, het Tate St Ives en het Barbara Hepworth Museum. Vanzelfsprekend kunt u hier ook gewoon genieten van zon, zee en strand. Dat kan aan het beschutte strand Porthminster Beach en aan het fraaie Porthmeor Beach dat uitkijkt over de Atlantisch Oceaan. Voorbeelden van bezienswaardigheden verder weg zijn het landgoed Godolphin, de St Michael's Mount in Marazion (bij Penzance) en de overblijfselen van het Chysauster Ancient Village.

De grote aantrekkingskracht van deze regio is echter toch vooral het kustlandschap en dat is op het schiereiland Penwith ten zuiden van het stadje en aan de eveneens beschermde kustlijn bij Godrevy, Portreath en St Agnes verder naar het noorden ook het geval. Bij St Just en St Agnes zult u ook nog oude machinehuisjes tegenkomen die aan het voormalige industriële verleden doen terugdenken. Deze locaties behoren zelfs toe aan het werelderfgoed. De Levant Mine in Pendeen doet tegenwoordig zelfs dienst als bezoekersattractie. Dit is ook het gebied waar de tv-serie Poldark voor een belangrijk deel opgenomen is. Landmarks als Land's End en Cape Cornwall zijn ook in in de buurt te vinden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in St Ives.

Wandelen

Deze plaats ligt langs het South West Coast Path, de prachtige meerdaagse wandelroute langs de kusten van Cornwall en andere graafschappen in zuidwest Engeland. Ook kunt u vanaf St Ives de St Michael's Way volgen. Dit is een 20 kilometer lange pelgrimstocht (wandelroute) naar St Michael's Mount in Marazion. Hieronder staat ook een prachtige maar relatief lastige wandelroute langs één van 's lands ruigste kustgebieden. Dat is een serieus lange wandeling vanuit Pendeen naar St Ives waar u uiteraard ook een kleiner deel van kunt lopen.

Meer info: South West Coast Path | St Michael's Way | Pendeen - St Ives (verslag)


De locatie van St Ives

Enkele bestemmingen in de buurt

Marazion Truro Newquay

Mogelijkheden om naar St Ives te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar St Ives te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar St Ives duurt daarna nog ongeveer 6 uur 15 minuten. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer net zo ver rijden. Deze plaats heeft een treinstation en is het einde van de lijn. U kunt hier alleen komen door over te stappen op het station van St Erth. Dat ligt op het spoor vlak voor Penzance in het zuidwesten. Dit is de spoorlijn richting Devon en door naar Londen.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Devon en Cornwall
→ Bezienswaardigheden in Cornwall