De kathedraalstad Exeter in Devon - Zuidwest Engeland

Mooie straat in de stad, Engeland Exeter in Devon, Engeland Exeter Cathedral in Devon, Engeland Exeter Quays in Devon, Engeland Boeken Exe Estuary in Devon, Engeland Exmouth in Devon Powderham Castle in Devon Dartmoor in Devon Rondreis door Devon in Zuidwest Engeland Rondreis per trein door Zuidwest Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe stad Exeter in Devon, Engeland

Exeter is een mooie stad in het graafschap Devon en heeft meer dan 100 duizend inwoners. De grote trekplijster is de imposante middeleeuwse kathedraal maar er zijn nog enkele monumenten en musea. U vindt hier namelijk een historisch gildehuis, de oude St Nicholas Priory, de Northernhay Gardens en het Royal Albert Memorial Museum. Het centrum is de moeite waard maar een klein eindje verderop bij de rivier kunt u ook een kijkje nemen bij de Exeter Quays. Hier aan de kade vindt u verschillende eettentjes, het historische Customs House dat onder andere dienst doet als bezoekerscentrum en u kunt een wandeling maken langs het water.

Daarnaast ligt niet ver ten westen van hier de natuur van het Dartmoor National Park en verder naar het noorden het nationale park Exmoor. Ook de mooie kustgebieden in het zuiden van Devon liggen in de buurt en zijn met het openbaar vervoer goed te bereiken. Als u van antiek houdt dan kunt u het stadje Honiton bezoeken want dat is plaats met veel antiekzaken. U kunt er ook zo met de trein heen. Er is een reisverslag beschikbaar over een trip door Devon en Cornwall inclusief deze stad. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Exeter.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Exeter

Enkele bestemmingen in de buurt

Exmouth Torquay Chagford

Reis plannen naar Exeter

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Looe te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Looe duurt daarna nog minimaal 4,5 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. U kunt echter ook met het vliegtuig gaan want het vliegveld ligt niet al te ver buiten de stad. Vanaf Exeter Airport kunt u met de bus naar het centrum. De stad heeft ook meerdere treinstations waarvan Exeter St Davids het centrale punt vormt. Zo kunt u vanaf hier bijvoorbeeld naar Penzance in Cornwall en helemaal naar Londen (station Paddington) in het oosten. De stad is een knooppunt dus u kunt per trein meerdere kanten op. Denk aan de lijn naar Torquay aan de Engelse Riviera, Exmouth aan de Jurassic Coast, Barnstaple in het noorden van Devon en de grote stad Bristol een stuk verder noordwaarts.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Devon en Cornwall