Vakantie in Exeter - Devon

Exeter Cathedral in Devon, Engeland Exeter Quays in Devon, Engeland Exeter in Devon, Engeland Exe Estuary in Devon, Engeland Exmouth in Devon Powderham Castle in Devon Dartmoor in Devon Rondreis door Devon in Zuidwest Engeland Rondreis per trein door Zuidwest Engeland Boeken

Informatie, hotels en vakantiehuisjes
De stad Exeter in Devon, Engeland

Exeter is een mooie stad in het graafschap Devon en heeft meer dan 100 duizend inwoners. De grote trekplijster is de imposante middeleeuwse kathedraal maar er zijn nog enkele monumenten en musea. U vindt hier namelijk een historisch gildehuis, de oude St Nicholas Priory, de Northernhay Gardens en het Royal Albert Memorial Museum. Het centrum is de moeite waard maar een klein eindje verderop bij de rivier kunt u ook een kijkje nemen bij de Exeter Quays. Hier aan de kade vindt u verschillende eettentjes, het historische Customs House dat onder andere dienst doet als bezoekerscentrum en u kunt een wandeling maken langs het water.

Daarnaast ligt niet ver ten westen van hier de natuur van het Dartmoor National Park en verder naar het noorden het nationale park Exmoor. Ook de mooie kustgebieden in het zuiden van Devon liggen in de buurt en zijn met het openbaar vervoer goed te bereiken. Als u van antiek houdt dan kunt u het stadje Honiton bezoeken want dat is plaats met veel antiekzaken. U kunt er ook zo met de trein heen. Er is een reisverslag beschikbaar over een trip door Devon en Cornwall inclusief deze stad. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Exeter.

Reisverslag Devon en Cornwall - Exeter


De locatie van Exeter

Enkele bestemmingen in de buurt

Exmouth Torquay Chagford

Mogelijkheden om naar Exeter te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Exeter te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Exeter duurt daarna nog ongeveer 4,5 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 5 uur rijden. U kunt echter ook met het vliegtuig gaan want het vliegveld ligt niet al te ver buiten de stad. Vanaf Exeter Airport kunt u met de bus naar het centrum. De stad heeft ook meerdere treinstations waarvan Exeter St Davids het centrale punt vormt. Zo kunt u vanaf hier bijvoorbeeld naar Penzance in Cornwall en helemaal naar Londen (station Paddington) in het oosten. Maar u kunt ook met de trein naar Torquay aan de Engelse Riviera, Exmouth aan de Jurassic Coast en de grote stad Bristol verder naar het noorden.


Boot Duinkerken - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone Boot Hoek Holland - Harwich

Vliegtuig naar Exeter Bus in Engeland Trein in Engeland
Terug naar:

→ Zuidwest Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Devon en Cornwall